Bitka pri Grahovem med Domobranci in Partizani

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Glej, tega, kaj so s sintagmo 'slovenska narodna vojska' mislili, pač ne vme, zato sem podal možne interpretacije...

aja, domobranska prisega (sklepam, da sta Sušnik in turnšek govorila o tisti na štadionu), pa ni bila leta 1943, dragi snečer, niti leta 1945, kot trdi Sušnik 8okej, tukaj ima sušnik bolj rpav, saj je bila druga prisega januarja 1945), ampak 20. aprila 1944, na rojstni dan vašega 'častnega mešæana'

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.635
15.687
113
Lepota je relativna
grims-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Kdaj bomo imeli kaksen referendum o dogajanju na soski fronti, tam tud ni bilo vse cisto, pa krst pri Savici je tudi kar sporen....

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Kdaj bomo imeli kaksen referendum o dogajanju na soski fronti, tam tud ni bilo vse cisto, pa krst pri Savici je tudi kar sporen....

Kaj sporen, Krst pri Savici, nic ni sporen!

Dobri ljudje so prisli Katolisko vero Slovenckom predstavit, ene par so jih politicno sicer pobili, ampak taksna je bila takrat politika. Kaj tukaj ni za razumenti. Vse je cisto - v Imenu Vere(TM).

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Dobri ljudje so prisli Katolisko vero Slovenckom predstavit, ene par so jih politicno sicer pobili, ampak taksna je bila takrat politika. Kaj tukaj ni za razumenti. Vse je cisto - v Imenu Vere(TM).

Predstavniki slovenskega kmečkega ljudstva so tako ali tako sami zaprosili za krščansko vero...
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Glej, tega, kaj so s sintagmo 'slovenska narodna vojska' mislili, pač ne vme, zato sem podal možne interpretacije...

aja, domobranska prisega (sklepam, da sta Sušnik in turnšek govorila o tisti na štadionu), pa ni bila leta 1943, dragi snečer, niti leta 1945, kot trdi Sušnik 8okej, tukaj ima sušnik bolj rpav, saj je bila druga prisega januarja 1945), ampak 20. aprila 1944, na rojstni dan vašega 'častnega mešæana'

Ne nakladaj, govoril je o odloku nacista o ustanovitvi domobrancev in to je prebral, ne prisego.

Zakaj braniš domobranskega janševika?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik vandrovec pravi:
Zastave s hakenkreuz-om in nemške uniforme si namerno spregledal?
Omenjal sem zgodovinske laži katere so nam trosili in še jih trosite, nemška zastava je dejstvo ni laž !Noben ni rekel da tam ni bilo nemcev kateri so poslušali govore v SLOVENŠČINI, kot si najbrž opazil so imeli na listih napisane prevode, niso govorniki govorili nemško pa da bi naši morali brat z lista kar ne bi razumeli.
Pa še nekaj je . Nemci se hitreje naučijo slovensko kot pa čefurji, ker nemški sodelavci so v letu ali dveh vsi znali uporabno slovenščino , čefurji pa še po 50 letih eni ne znajo !

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.761
4.907
113
ja,pa baje smo bli okupirani takrat... tko da nemške zastave so nekak (žalostno) dejstvo...

ne vem pa kaj je blo tolk treba s sovjetskimi zastavami opletat
confused-1.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.088
5.004
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
A največ škode ravno DOMOBRANCI, saj še vedno trzajo in nabijajo neresnice...

Daj mi pojasni, kakšno škodo so povzročili domobranci, ki niso bili niti en dan na oblasti, v primerjavi s komunistično oblastjo, ki je med vojno in po vojni pobila kakšnih 100000 svojih sonarodnjakov (skoraj 100 na enega ubitega Nemca) in zaradi katerih smo danes tako globoko v d.eku.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Objavljeni posnetek je levičarski strel v koleno. Brez podtikanja SDS je dokazal kup komunističnih laži.... Hvala avtorju posta res je pravi levak, kučan ga ma rad
hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
A največ škode ravno DOMOBRANCI, saj še vedno trzajo in nabijajo neresnice...

Daj mi pojasni, kakšno škodo so povzročili domobranci, ki niso bili niti en dan na oblasti, v primerjavi s komunistično oblastjo, ki je med vojno in po vojni pobila kakšnih 100000 svojih sonarodnjakov (skoraj 100 na enega ubitega Nemca) in zaradi katerih smo danes tako globoko v d.eku.

Prisegli so Adiju in s tem na iztrebljanje Židov, Slovanov itd...

Komunisti so po vojni pobili "tujce po misli, brate po krvi".

hgard

Guru
22. jul 2007
4.080
570
113
Jaz sem tudi prisegel na tole spodaj, pa ko sem bil vpoklican v TO, sem se z veseljem nanjo poscal
smile-1.gif

14ic_zakletvaDJZ1985.jpg

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
@all:
najboljš, da se slovenčki spet stepemo med sabo, tokrat do konca. Kdor zmaga, njegova obvelja.
Ker takole še sto let ne bomo imeli gmaha!
bonk.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Zoki, a si tudi ti držal figo v žepu, kot so jo baje belogardisti ob prisegi Hitlerju?
wink-1.gif
Zoki je še prav čas črto potegnil k TO
grin1.gif

Bo spomeničar...
grims-1.gif