Bikoborbe - mučenje živali

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Jaz samo pravim ,da naj bolj na human način ravnajo z živalimi.

Tudi jaz tako pravim... but it ain't gonna happen
rolleyes-1.gif

Edit:

Kot zanimivost. Koliko pride karta za ogled bikoborbe. *klik*
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja sej tale bikec je bil isto rejen kot vsi ostali. sam da ostali dobijo metek ko stopi iz prikolice, tale se mora pa še malo pomatrat predno umre. Včasih je bila to hujša kazen - sej veš kako je včasih - če boš priden, te bom ubil takoj, in boš takoj mrtev, če ne se boš pa še kakšen dan matral in umiral počasi - se pravi, da tukaj se gre za izživljanje. Sej ta bik je na smrt obsojen v vsakem primeru! In ne vem zakaj, če ga nabode, ne dobi za nagrado doživljenski pašnik nekje??? sej je zmagal, a ni?

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Sej sem napisal da ne zagovarjam bikoborbe, tako da me ne rabiš prepričevat. Mislim pa da so biki za borbe posebaj rejeni. Nekje sem to slišal, samo an wikipediji nič ne pravijo o tem. No v vsakem primeru se strinjam, da bi morali biku, ki zmaga pustit mir na pašniku. Pa ene 3 krave gor naselt
grin1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no ja... pač ene nacije so mal bolne - glih včeraj sm na mailu vidu, kako v eni državi množično pobijajo kite na obali... sicer ne vem kako se tja prišli, ampak jih kr tolčejo z mačetami...
kakorkoli, srečen sem, da se to ne dogaja tukaj. jest bi še domače koline ukinil pa bilo res lepo!

no, pa sm spet zašel...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa sej ne more. a ni tko, da ga v vsakem primeru en štihne? če ne lepi matador, pa en od pomočnikov?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Je pa menda že razlika, če se goji žival za hrano, kot vir preživetja, kot pa da se javno izživlja in muči nad njo.
stupid-1.gif

Te kokoši je res grdo za pogledat, a kaj čmo, človek je mesojedec in jih je že od nekdaj jedel, ob današnjem številu folka in delanju enormnih zalog torej ni pričakovati, da bo imel vsak doma svoj kurnik ali pa da se bo več 10.000 kur sprehajalo po travniku in mirno čakajo na svojo smrt. Žal je to dejstvo.

Ne moremo pa kar sprejeti kot dejstvo in na to gledati kot pač na neko kulturno tradicijo, če se javno ubijajo, mučijo in ponižujejo
živali. V bikoborbi je bik kao izjemno cenjen in spoštovan, v bistvu je pa vse eno samo izživljanje agresije. Res primitivno! In marsikdo se čudi, da bikoborbe še niso prepovedane, za to se trudijo razne živalske organizacije, ampak je očitno v ljudeh to preveč zakoreninjeno, nekaj se verjetno tudi zasluži iz teh predstav, ampak vseeno za moje pojme to ne pretehta grozot, ki se tam dogajajo.

Vsako tako nehumano uporabljanje živali, kot so bikoborbe, pasje, petelinje borbe, tudi cirkusi, bi moralo biti po moje strogo prepovedano in preganjano.

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Vsako tako nehumano uporabljanje živali, kot so bikoborbe, pasje, petelinje borbe, tudi cirkusi, bi moralo biti po moje strogo prepovedano in preganjano.

Ja, se popolnoma strinjam.
Drugače pa ja, človek je mesojedec in veeeeliiiikooo nas je, zato gojimo enormne količine živali za hrano, kar pa ne pomeni, da morejo bit stlačene v najmanjše možne kletke in obupne pogoje, kot da ni prostora za večje in bolj prijazne... Tukaj se gre rejcem samo za čim večji dobiček in se jim očitno zdi nesmiselno ustvarjati dobre življenske pogoje za živali, ki jih redijo. ...makes me sick....

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Je pa menda že razlika, če se goji žival za hrano, kot vir preživetja, kot pa da se javno izživlja in muči nad njo.
stupid-1.gif

Te kokoši je res grdo za pogledat, a kaj čmo, človek je mesojedec in jih je že od nekdaj jedel, ob današnjem številu folka in delanju enormnih zalog torej ni pričakovati, da bo imel vsak doma svoj kurnik ali pa da se bo več 10.000 kur sprehajalo po travniku in mirno čakajo na svojo smrt. Žal je to dejstvo.

Ne moremo pa kar sprejeti kot dejstvo in na to gledati kot pač na neko kulturno tradicijo, če se javno ubijajo, mučijo in ponižujejo
živali. V bikoborbi je bik kao izjemno cenjen in spoštovan, v bistvu je pa vse eno samo izživljanje agresije. Res primitivno! In marsikdo se čudi, da bikoborbe še niso prepovedane, za to se trudijo razne živalske organizacije, ampak je očitno v ljudeh to preveč zakoreninjeno, nekaj se verjetno tudi zasluži iz teh predstav, ampak vseeno za moje pojme to ne pretehta grozot, ki se tam dogajajo.

Vsak vegeterjanc ti lahko pove, da se da tudi brez mesa čist lepo shajat. Imamo v familji enga pa mu ni nič hudega. Tudi ti lahko prispevaš k zmanjšanju mučenja živali tako, da ješ manj mesa oziroma meso kupuješ od raznih "bio" kmetov, ki gojijo živali v prijetnem okolju. Samo je pa meso dražje. Pri denarju se pa pri večini grinpisovcev neha - je potem že lažje pljuvat po bikoborbah, kot 1€ več za kilo mesa plačat.

Zakaj misliš, da so živali v takih pogojih kot so? Meso bi bilo boljše, če bi bila hrana boljša in če bi se živali lahko prosto gibale. Ni računice! Verjemi, da kravi ni lušno, ko je cel lajf zaprta v ogradi in ji vsak dan molzni aparat nataknejo ampak je pa ceneje, kot če bi jih spustil na pašnih pa pol zvečer spet nazaj lovil. Takle mamo... mučenje živali se začne in konča pri denarju in opravičila "jah nekaj mormo jest" so malce patetična.

Zajebano se je sprijaznt, da v bistvu vsi prispevamo nekaj malega pri mučenju živali, ane?
smirk-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Shai pravi:
Ja, se popolnoma strinjam.
Drugače pa ja, človek je mesojedec in veeeeliiiikooo nas je, zato gojimo enormne količine živali za hrano, kar pa ne pomeni, da morejo bit stlačene v najmanjše možne kletke in obupne pogoje, kot da ni prostora za večje in bolj prijazne... Tukaj se gre rejcem samo za čim večji dobiček in se jim očitno zdi nesmiselno ustvarjati dobre življenske pogoje za živali, ki jih redijo. ...makes me sick....

Rejcem se gre za preživetje, ker potrošniki težimo k temu da bomo čim ceneje kupili meso. Če bo en rejec podražil meso za 0.5€, bo pač drug prevzel njegove odjemalce. Kot sem rekel... proti smo, dokler ni treba plačat. Ko je treba plačat so pa itak samo živali
wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
ksz

Nisem bral cele teme, je pa tole stvar okusa. Po bližnjem srečanju z bikom se večina junakov premisli.

Sem imel priložnost v živo sodelovat na tourada a corda na praia (portugalci naj oprostijo moji slovnici), v glavnem gre za bika na dolgi vrvi, ki se sprehaja po peščeni plaži, zraven pa množica bolj ali manj pogumnih junakov in ostalih firbcev. Ko bika spustijo iz kletke, zavetja v bližini ni, vse kar je folk prime konec vrvi in poskuša zaustavit bika, ko divja proti "toreadorjem". Ko se bik naveliča ali ga zaustavijo, se zgodba ponovi - izbere si novo žrtvev, folk na drugi strani za bikom pa ulovi štrik in ga poizkuša zaustavit.

Ne more se sicer primerjat s Pamplono, ampak je bilo kar zanimivo. Sploh ko vidiš vaškega junaka, ki vzame svojo brisačo, jo navije okrog palice in se prelevi v toreadorja (v kopalkah)
smile-1.gif

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Zate ne vem ampak če bi jaz zbiral, raje izberem relativno normalno življenje in malce bolj kruto smrt (baje je bik relativno hitro mrtev, ko ga bucne v hrbet), kot da sem cel lajf v kletki in praktično samo stojim, ležim in žrem.

tale na tem videu se mi zdi ziv tudi po tem ko ga ze rezejo?

Shai

Fizikalc
25. maj 2009
1.205
0
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Rejcem se gre za preživetje, ker potrošniki težimo k temu da bomo čim ceneje kupili meso. Če bo en rejec podražil meso za 0.5€, bo pač drug prevzel njegove odjemalce. Kot sem rekel... proti smo, dokler ni treba plačat. Ko je treba plačat so pa itak samo živali
wink-1.gif

Ja, na žalost je na koncu vedno tako, da se ustavi pri denarju :S No, mi kupujemo doma meso pri kakem kmetu, če se le da ...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Zate ne vem ampak če bi jaz zbiral, raje izberem relativno normalno življenje in malce bolj kruto smrt (baje je bik relativno hitro mrtev, ko ga bucne v hrbet), kot da sem cel lajf v kletki in praktično samo stojim, ležim in žrem.

tale na tem videu se mi zdi ziv tudi po tem ko ga ze rezejo?

Tudi kura se zdi živa, ko okol teka brez glave
wink-1.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
stupid-1.gif

467716-post_slo.gif