Bi bilo tole za kupit? Rabljen VW T5 4m 2.5tdi

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Alter poznavalci, ali so motorji 2.5 TDI 175KM v VW T5 znani po kakšnih hibah?

Konkretno gledam tega: http://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=10799097&show=1

Glede na specifikacije imam na sumu, da je bivše DARS-ovo vozilo od cestninskih nadzornikov, kar bi pomenilo, da se je vozil 99% po AC in je redno servisiran.

Torej, je omenjeni motor znan po kakšnih hibah, ki bi se lahko pokazale pri tej kilometraži (246k km), ali je bulletproof, tako kot 2.5 TDI 102KM v bivših T4-kah, ki je naklepal brez problema tudi pol milijona?

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Servisna NI potrjena. Kokr je razbrat.

Hm, kje? Označeno je, da ima servisno + spodaj piše, da ima servisno. Itak bi se ga pred morebitnim nakupom temeljito pregledalo. Bolj me zanima, če so omenjeni motorji znani po kakšnih problemih. Spomnem se, da so bili pred časom neki problemi z 2.5 tdi motorji v Audijih.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Če je POTRJENA je drugo, kot če samo JE. Če je poštemplana do 110.000, zdej jih ima pa 250.000 je to [cenzura]...
wink-1.gif

AMZS naredi fajn pregled vozila.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Aha, to si mislil
smile-1.gif
Itak bi se šlo preveriti z VIN na VW ... če je ex Darsov, je moral biti stalno servisiran na pooblaščencu. AMZS pregled poznam, sem ga že enkrat uporabil.

Ampak kot rečeno, najbolj me zanima, če imajo omenjene mašine kakšne znane napake. V tem primeru bi ga že takoj odpisal oz. vedel tudi za naprej, da se je teh mašin za izogibati ... ne bi si niti delal stroškov s potjo iz KP v Grosuplje na ogled.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.072
113
Kastelec je koncesionar za "prešanje" vozil. Kjerkoli je že dobil to vozilo, če je samo eno zagotovo ni šlo iz flote DARSa zaradi "lepega". Najbrž zariban motor ali kaj podobnega in potem popravljeno, ali pa sploh ni od DARSa.

Ima sicer včasih tudi vozila ki so flotna ampak takoj vidiš da je bil serijski odpis.

Nadzorniki imajo montirane table in luči, montaže bi se moralo (tudi če so odstranjene) zagotovo videt.

Aja pa vozila nadornikov delajo mesečno okoli 4-5k km, torej bi od 2008 morala naklepat blizu pol miljona km. Tale jih ima pol premalo.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Takole bom povedal-ce bi bil avto od prvega lastnika resno servisiran bi bil za kupiti. Glede na to da je verjetno avto darsov je imel vec voznikov in tudi ni se ga lepo vozilo. Tako da roke stran. Tudi nasplosno je ta motor bolj za tovornjake kot kaj drugega je zelo glasen. Bolje je vzeti 1.9.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Kolega ma ta motor v službenem,skoz na servisu.ta bi res znal bit darsov...Jaz bi ga spregledal in raje iskal 2.0 ti,baje precej boljši.

su35

Pripravnik
8. jun 2013
39
0
6
Glede na starega 2.5 TDI so stalno neki problemi - in zelo hitro so dragi problemi.
Hibe so polosovine, odmična gred, turbine...verjetno bi se še kaj našlo ampak se ne spomnim
Na tvojem mestu bi gledal T4 2.5 TDI 102, ali pa novejše z 2.0 TDI.

Nazadnje urejeno:

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Hvala vsem za odgovore. Medtem sem še od znanca, ki veliko časa preždi na avto.netu izvedel, da se tale prodaja že par mesecev. Torej mora biti nekaj narobe z njim. Bomo gledali naprej. Hudič je, ker je tako majhna ponudba rabljenih 4x4 kombijev, ki se prodajajo z možnostjo odbitka ddv.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Sej so, samo so dragi
evil.gif

Moraš vedet, da je Slovenija ena vas. Vas zagamana. Če nisi znotraj kroga, potem tisti avtomobili, ki so res za kupit, ne pridejo do tebe. So izjeme, samo v tem primeru moraš večkrat na dan spremljat te internete
smile-1.gif

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Hja ... tam do 9 jurjev oz. 7 jurjev z odbitim ddv sem pripravljen dati. Glede na to, da bo šlo v bistvu bolj za postranski "hobi posel", iz katerega se mogoče bo, mogoče pa tudi ne bo razvilo kaj donosnejšega.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Hja ... tam do 9 jurjev oz. 7 jurjev z odbitim ddv sem pripravljen dati. Glede na to, da bo šlo v bistvu bolj za postranski "hobi posel", iz katerega se mogoče bo, mogoče pa tudi ne bo razvilo kaj donosnejšega.

Vožnja ukradene robe na Hrvaško?

evil.gif

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Za kaksen posel? Mogoce se ti splaca kupiti resevalno vozilo.

Problem rešilcev je (poleg tega, da se jih že po naravi dejavnosti ne špara), da so nerodni in za po terenu neokretni. So visoki in z dolgo medosno razdaljo, kar je za po terenu no-go.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.053
5.658
113
A reševalci majo drugo školjko...podaljšan T5 al kako?