Berlingo3/Partner Tepee?

22. jul 2007
13.563
1.744
113
124
Malo sem gledal težave in sem zasledil, da se občasno pojavljajo težave z "nosilci amortizerjev", ali je kdo kdaj menjal in če je po menjavi pri vožnji kaj bolje pri požiranju lukenj - ni tako trdo filing kot lojtrski voz
smile-1.gif

22. jul 2007
13.563
1.744
113
124
No danes sem šel nazaj na servis zaradi klime-ugotovitev mesta puščanja in se je pod lučko obarval hladilnik, tako da so ga zamenjali.
So mi pa dali zanimivo razlago na moje vprašanje glede garancije za vgrajeni del in ta je bil, ker rezervni ni bil kupljen in posledično ni bil za njega izdan račun, mi garancija za ta del pač ne pripada oz. jo imam samo še cca 3 tedne do konca moje podaljšane 4 letne garancije
bonk.gif

Zdaj mi pa vi povejte ali to drži ali ne
sprasujem se.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.989
113
jaz imam jajca kar naprej z unimi palcami zadaj na pritljažniku, ko samo šipo odprem. enkrat so mi že menjali eno, zdaj je najprej ena šla potem pa kmalu še druga. Koliko časa je sploh garancije na berlinga (brez podaljšane, ker je nimam)? Zdaj če imam res smolo še drugim grem in zamenjam, da se s tem zafrkavam durh na durh, se mi pa ne da...

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.989
113
ja tista osnovna, nisem nič podaljševala...

amortizerji, ja. oba sta se polomila. Plastika sumljivo švoh, zato se sprešujem, če ima smisel se s tem ukvarjati...

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
No danes sem šel nazaj na servis zaradi klime-ugotovitev mesta puščanja in se je pod lučko obarval hladilnik, tako da so ga zamenjali.
So mi pa dali zanimivo razlago na moje vprašanje glede garancije za vgrajeni del in ta je bil, ker rezervni ni bil kupljen in posledično ni bil za njega izdan račun, mi garancija za ta del pač ne pripada oz. jo imam samo še cca 3 tedne do konca moje podaljšane 4 letne garancije
bonk.gif

Zdaj mi pa vi povejte ali to drži ali ne
sprasujem se.gif

Razlaga servisa je seveda "krneki". Tole pride v poštev, tvoj primer spada pod točko 3 (torej začne garancija teči znova za hladilnik):

Citat:
Podaljšanje garancijskega roka
483. člen
(neuradno prečiščeno besedilo)

(1) Pri manjšem popravilu se garancijski rok podaljša za toliko, kolikor časa kupec ni mogel uporabljati stvari.

(2) Če pa je bila stvar zaradi nepravilnega delovanja zamenjana ali bistveno popravljena, začne garancijski rok teči znova od zamenjave oziroma od vrnitve popravljene stvari.

(3) Če je bil zamenjan ali bistveno popravljen le kakšen del stvari, začne garancijski rok znova teči samo za ta del.

Sprintaj jim ta člen Obligacijskega zakonika in naj si ga napopajo na čelo. Če bodo rabili še razlago, jim bodo na TIRS z veseljem ustregli (in še kakšno kazen napisali).