Berlingo 2007 zvočniki

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Pozdravljeni!

Bi mi kdo vedel povedati, kakšni zvočniki gredo pri Berlingotu 2007 v vrata in na vrhu armature? Kako hudiča sneti mrežico, oblogo?

Ne rabim nekih presežkov, a rad bi, dabi vsaj spodobno igralo... Trenutno imam le original zvočnike v vratih...

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
www.google.com
www.youtube.com

rolleyes-1.gif

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Z menjavo zvočnikov, ne boš veliko dosegel, več bo efekta, če boš radio menjal. Kolikor vem ima radio 4x15W? V primeru ne menjave radia, pa dodati ojačevalec.

Mrežica zgoraj, je z zatici zataknjena. Pri odstranjevanju, je treba paziti, da ne narediš kake praske. Najboljše z nohti, oziroma si ženo sposoditi, da dobi ven. Na vratih so 16cm zvočniki, tudi 16,5 bi mogli iti. Tudi distančnike ne rabiš. Sicer ne vem kakšni zvočniki so se takrat ugrajevali, ampak novi Berlingo nima tolk zgrešen sistem, čeprav je ogromno rezerve. Sicer pa ker belingo imaš, ker je ta zadnja oblika prišla ven že leta 07?

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
A ti menjan radio slučajno špila bistveno slabše od originalnega?
Preveri polariteto na zvočnikih, zelo pogosto pri PSA vozilih, da je vse nekaj pomešano...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Radia nisem menjal jaz, tako da ne vem...

Hudič pa še to, ker kabla (korak 9) ni speljanega do visokotonca na armaturki... Kakšen kabel pa se to kupi?
grin1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kabel kupiš kar ti pod roke pride.
konektorjev pa niti ne rabiš.
raje zalotaj kable, ali pa uporabi kaj takega http://goo.gl/in6QbX
boš hitrej fertik, ralzlike pa ne bo nobene

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Raje spojke s klescami, kot tole gor k omenjas, ker ponavad ni placa. Sploh ko se vec kablov najde za stukat.
Ce ni kablov za visokotonce, bos moral itak zadaj za radiem vlect kabel, pa kretnica itak pride za radiem. Se najmanj dela bos imel, ce kupis zvocnik, brez locenega visokotonca.
Pa se da te opozorim, original zvocniki imajo nimajo neke globine, kar se vidi po majhnem magnetu.
Na sliki, bos videl da je za zvocnikom na vratih izolacija iz stiropora, ki preprecuje udor vode v kabino. Torej ce bos menjal s poceni zvocnikom z velikim magnetom, bos moral ustrezno zascitit, ker ti ne uide rezanje. Imas nekoliko drazje zvocnike z neodim magnetom, ti ponavadi nimajo neke globine. Minus pri teh zvocnikih, da bass nekoliko manjka. Pa se ena zadeva, pri starih francozih, je zvocnik ker je vse skupaj na plastiko in se huje na tapeti od vrat. Torej ce das orenk zvocnik, bo vse skupaj ropotalo po plastiki, zvoka pa nikjer. Zato se ena prednost pri zvocnikih z neodim magnetom, pri francozih.
Sam sem pri dveh francozah reseval tako, da sem tapeto z notranje strani ojacal s poliestrom in tudi na novo nosilce za zvocnik naredil in utrdil vse skupaj s plehom. Vzame cel dan del, ce si malo vesc s poliestrem, pa ene 40eur za poliester. Obdrzis originalen izgled, zvok pa se boljsi, kot pri kakem bmw-ju, pa majhen ulozek. Zvocnike sem pa imel blaupunktove v rangu 120eur.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
@Scorp84: Hvala *****

Se trudim potegniti kabel iz armature do radia, pa mi ne uspe. Ima kdo kakšen nasvet?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
bolj se potrudi
tongue-1.gif

imaš prekratki kabel?
se nekje zatakne?
ne veš kje bi vlekel?
...?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Po zgornjih slikah gre kabel po zunanji strani, kjer naj bi zavil za 180 stopinj, v smeri proti radiu... Si moram eno dopoldne vzet, da snamem malo več armaturke...