Bend za poroko

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Citat:
Uporabnik pediater pravi:

Mater, da pridem na ohcet kjer je DJ, na hitro povečerjam, pa pičim stran. Kaj naj pa delam 10-12 ur zraven DJ-a???
bonk.gif

Dej tole prosim malo razloži?
Kateri band pa igra 10-12 ur? Se ukvarjam s tem, pa takega banda še nisem spoznal niti še nisem slišal zanj. Za 10-12 ur nastopanja, mora imeti band v repertoarju vsaj 300 komadov - takega banda ni.

Zadnje čase je bistveno več porok, kjer se najema dj-je kot bande. Je pa to v večini primerov odvisno tudi od cene. Band težko dobiš pod jurčka ( no name bandi ), konča se pa tud nad 4.000 (Victory, Yuhubanda, Godec + ansambel,...), medtem, ko so zelo kvalitetni in preverjeni ter izkušeni dj-ji od 600-1000 € (odvisno spet kdo) s kompletnim ozvočenjem in znanjem. Pa dj ima nekajkrat več kot 300-400 komadov vedno na voljo.

In še ena malenkost.. Maj že dolgo NI več mesec, v katerem se zgodi največ porok.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
če bi kdo rad imel DJa potem ima lahko usb ključek in gor 500 komadov ter en spodoben hifi sistem zakaj bi dal nekomu 1k€ da ti pritiska play pa stop
confused-1.gif

če band zna dobro špilat se DJ skrije.ne vem no sam rajši vidim da mi nekdo v živo špila kot pa da nekdo na laptopu stiska komade

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Na MB koncu so za ake zadeve dobri ExportB.
Za mojo poroko sem jim dal 'black listo' (od 'mediterancev' sem dovolil samo Dragojeviča, pa še to samo na posebno željo svatov), prav tako so v repertoar dodali lepo število komadov, katerih prej niso izvajali - stari rock, tudi yugorock. So pa zasedeni po leto naprej in je treba biti hiter.
Takrat sem tudi slišal, da so Platin dobri za poroke - če jih ne bi pred kratkim slišal na eni zabavi, tega ne bi verjel (hint: niti ene avtorske skladbe, vse ostalo pa izvedeno odlično
smile-1.gif
; poleg 'znanih dveh' predstavnikov še luštna aziatka, ostali člani banda pa tudi nad pričakovanji - bobnar ima glas kot Sting, ...).

LP,

Milan

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Čestitam. Odkril si tržno nišo. Namesto dj-jev, prodajaj usb ključek s 500 songi za poroke. 20 € za ključek na primer. čez nekaj let boš bajno bogat. En spodoben hi fi sistem za poroke? Ti se verjetno res norca delaš iz samega sebe?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
KSZ...

Sem bil na dveh porokah, kjer je bil DJ in je bila obakrat vrhunska fešta. OK, stare mame so mal bolj sedele, vsi tako ali tako ne morejo biti zadovoljni. Če bi nekdo celo noč žgal govedarijo, bi pa stare mame plesale, jaz pa sedel.
Boljše DJ kot zanič band.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
DJ za poroke?
bonk.gif

Ne da so špilali 10-12 ur, Viničarji (iz okolice maribora so, mislim da malečnika?) so igrali skoraj 20 ur na eni poroki na kateri sem bil. Znajo igrati vse (prav je da igrajo vse, ker vsi svatje pač nimajo istega glasbenega okusa), poskrbeli pa so tudi za zelo dobro šrango, vsi so bili z njimi prezadovoljni. Cena je pa res adijo, mislim da je bilo preko 3 jurje, zasedeni pa skoraj leto vnaprej. DJ-i se pred tem lahko samo skrijejo, tudi tole že videl, bil je priporočan, o povezovanju poroke pa ni imel pojma. Kaj naj si z DJ-em sploh začnem? Potem si raje res kupim usb ključ in sam namečem gor komade ki se bodo vrteli, prihranek je ogromen. Čez DOBER band ga ni, amen.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.084
6.932
113
pri taščici
Glede na to kako se muzkontarji letos ponujajo za veselice (res da so to bolj tisti ki obvladajo bolj "govedino"), ampak misli da pri drugih "DJ" ni veliko drugače.
Recesija
wink-1.gif

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Mal bosa bo tale o 20-ih urah igranja. Mogoče so bili fizično prisotni 20 ur, nikakor pa niso igral 20 ur, ker je to neizvedljivo. Kar se tiče banda ali pa dj-ja, je čisto odvisna tudi regija, kjer je poroka. Žal je tako (kot pri vsaki stvari), da bolj, ko so poroke v večjih mestih, bolj se tudi zahteva uveljavljene bande ali pa dj-je. V ruralnih območjih in po vaseh, je na tem bistveno manj poudarka. In tudi budget za poroko je bistveno manjši v povprečju, če se gre za poroko v Ljubljani ali npr. v Novi gorici, kot pa naprimer za poroko v Vačah ali pa Malečniku, kot si omenil (kraja sta naključno izbrana, da ne bo napadov slučajno). Razlika je tudi v številu svatov, cene menuja, vsebine menuja, pijače, ambienta, dekoracije, fotografov, snemalcev, poročnih albumov,... eni obleke najemajo, drugi jih kupujejo, eni najemajo celotne hotele, da lahko prespijo,... skratka veliko različnih zahtev in običajev. Konec koncev se vidi razlika tudi v izplenu, če se prodaja nevestin šopek ali pa podvezica ( razlika je tudi nekaj desetkratna). In zato je potrebno razumeti, da eni si lahko privoščijo band za nekaj tisočakov, eni pa pač povprečnega dj-ja za 400-500 € ali pa celo manj. Nekateri imajo na porokah varuške za otroke in fante, ki parkirajo vozila svatom, nekateri najemajo avtobuse za svate. Ljudlje so si različni, njihove zahteve pa ravno tako. Bil sem že na takih in drugačnih porokah, vseh pa je bilo preko sto zaenkrat. Vse kar sem želel povedati je, da mladoporočenci v zadnjih letih večkrat najamejo dj-ja kot pa band. Nemalokrat pa tudi oboje naenkrat. Vse je odvisno od financ, največ pa od zahtev mladoporočencev. Se strinjam, da ga čez dober band ni, vendar dober band je pregrešno drag, vsak si pa naredi svojo kalkulacijo. Za razliko v ceni med dobrim bandom in dobrim dj-jem, lahko mladoporočenca povabita z lahkoto še 40-50 dodatnih svatov naprimer, pa bo skupen znesek popolnoma enak. Bi bilo pa skrajno neumno trditi, da nek "no name" band, igra bolje, kot originalne zasedbe. Sam sem mogoče profesionalno deformiran, vendar bi določeni bandi, ki sem jih imel možnost slišat na porokah, morali plačati svatom, za vso mučenje, ki so jim ga priredili skozi poročni večer. Pa še nekaj drži kot pribito. O okusih se ne razpravlja.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Glede na to kako se muzkontarji letos ponujajo za veselice (res da so to bolj tisti ki obvladajo bolj "govedino"), ampak misli da pri drugih "DJ" ni veliko drugače.
Recesija
wink-1.gif

ma ne verjamem.midva sva celo leto prej iskala band pa je bilo nekaj že zasedenih.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Nihče ne igra neprestano 10-12 ur. Prav tako kot tudi ti ne delaš neprestano 8 ur na dan v službi. Pa si jih vseeno pišeš.
tongue-1.gif

Zakaj se sploh hodi na koncerte potemtakem, če musko lahko poslušaš na domačem računalniku s ful dobrim ozvočenjem?

Ni ga čez petje in igranje v živo, kjer skupina tudi spremlja vzdušje med svati in ga vzpodbuja in nadgrajuje z izborom pesmi, z dviganjem glasu, raznimi glasbenimi vložki... Predvsem pa, čutiš nastopajoče, to je čisto druga energija kot popolno posnet komad v studiu, ki ti ga vrti nek zdolgočasen in vase zagledan DJ al pa celo Mr. Shuffle.
OFF: zanima me, če imaš kakršnokoli znanje oz. izobrazbo iz področja glasbe?

p.s. In v katerem mesecu v letu je potemtakem največ porok???
confused-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Za kakšne narodnjake na poroki je zdaj pomoje pametno kar band iz srbije pripeljat ko ni več vizumov.

Pa verjetno znajo kakšni tudi angleške in ostale komade, nevem sprašujem
confused-1.gif

So pa verjetno ful cenejši kot "naši" ansambli.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
se mi zdi da imava ful podoben pogled na to.men tud tista muzika iz studia ne potegne na takih zabavah.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Za kakšne narodnjake na poroki je zdaj pomoje pametno kar band iz srbije pripeljat ko ni več vizumov.

Pa verjetno znajo kakšni tudi angleške in ostale komade, nevem sprašujem
confused-1.gif

So pa verjetno ful cenejši kot "naši" ansambli.

jah ne vem.mene bo bend prišu 1800€ smo pa zmenjeni za 12ur.s tem da bodo igrali vse od narodnih do angleških.zdej če bi iz srbije pripeljal trubače bi verjetno cena bila tm tm nekje ker računaj da jih je v pleh bandu nekje 5-8 komadov

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Victory bodo igrali v maju na poroki na primorskem. Rezervirali so jih cca mesec nazaj (so imel ta vikend se frej), cena pa pod 3k eur.
Bila je sicer zelja Nuša Derenda, samo je ze zasedena.

Tako da, se še kaj dobit, samo poklicat je treba

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
Res si zapel za tega DJ-a. In to prav tistega zdolgočasenega, vase zagledanega. Kje si ravno takega našel?
Kdor trdi, da je DJ na poroki a priori slabše od Trio Mavrica ali kaj podobnega, potem naj si še naprej vrti lestvico radia Veseli Gujdek iz leta 1987. O kredibilnosti pa govorijo izjave same.
Res je težko razumet, da so poroke lahko drugačne (drugačne ne pomeni boljše ali slabše, ampak predvsem po željah mladoporočencev).

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
Citat:
jah ne vem.mene bo bend prišu 1800€ smo pa zmenjeni za 12ur.s tem da bodo igrali vse od narodnih do angleških.zdej če bi iz srbije pripeljal trubače bi verjetno cena bila tm tm nekje ker računaj da jih je v pleh bandu nekje 5-8 komadov

Saj nonstop nastopajo pri nas kakšni turbači. Se splača preverit in jih lahko poceni dobiš za kakšno uro ali dve. Meni se je tako posrečilo z eno dalmatinsko klapo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:

Saj nonstop nastopajo pri nas kakšni turbači. Se splača preverit in jih lahko poceni dobiš za kakšno uro ali dve. Meni se je tako posrečilo z eno dalmatinsko klapo.

kva pa za celo noč.ker ura dve kar hitro mine
confused-1.gif

sicer pa na ostale v tem topicu.kakšni slovenci ste da ne marate na ohceti goveje muzke
confused-1.gif

to je isto kt da bi se taspodni ženil brez kitiæa,šauliæa in ostalih "biserov"

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Citat:
Uporabnik pediater pravi:

OFF: zanima me, če imaš kakršnokoli znanje oz. izobrazbo iz področja glasbe?

p.s. In v katerem mesecu v letu je potemtakem največ porok???
confused-1.gif

Imam. Več kot dvajset letne. Glasbeno področje - percussionist. Vendar to počnem iz hobija, čeprav me je ta hobi pripeljal do marsikaterega studijskega ali koncertnega sodelovanja. Moja profesija je popolnoma drugačna.

Največ porok v zadnjih letih se zgodi meseca junija in septembra. Maja je zaradi klimatskih razmer vreme še precej nestanovitno ( mraz in dež), junija je že lepše in toplejše. September je po večini najbolj suh mesec. Čedalje več pa je porok, ki se dogajajo izven zaprtih prostorov, se pravi zunaj in se šele z večerjo preselijo v notranjost gostilne, hotela,.. To je pa v maju malo riskantno početje in se v glavnem zadeve zamaknejo za kak mesec, dva. Opazno pa naraščajo tudi poroke v decembru ( da gresta mladoporočenca potem takoj v tople kraje in novo leto preživita drugje).

Še enkrat zapišem, da se absolutno strinjam s tem, da je band band, in da je igranje v živo pač igranje v živo. Drug čar. Mi pa verjemi, da dober dj naredi z dobrim animatorstvom bistveno več in bolje, kot marsikateri band. Uporablja namreč tudi mikrofon
smile-1.gif

Ne vem sicer kakšne izkušnje imaš z dj-ji, vendar obstajajo tudi taki, ki niso vase zagledani in zdolgočaseni.

Kaj si mislil s tem: na računalniku s full dobrim ozvočenjem. To se ne mora kosati z dobro hi-fi opremo za domače uživanje. Je pa spet res odvisno od tega, koliko posameznik sploh sliši "zvok". Enim so zvočniki za 20€ super ok, eni jih pa tudi pogledajo ne, kaj šele, da bi resno poslušali glasbo na njih. Okusi in potrebe ljudi so pač različne.