sem bil navdušen nad hondo civic, ko sem jo imel na testu, res lepo dodelan avto, lepo se vozi, všeč mi je bil "športen" zvok bencinarja, glede na to, da sem zadnje 4 avte vozil dizle....
Potem pa je prišla na vrsto vožnja do Paga... En poln tank bencina do dol, pa drugega za nazaj (dol smo bli 3 dni in se nismo kej dosti furali sem in tja), na avtocesti relativno po omejitvah. Na pagu sem bil živčen od "cviljenja" motorja, ki ga moraš voziti v relativno visokih obratih, da sploh gre kam...
Drugič ista pot, renault scenic 1,5 dCi 106 konski.... res je švohnejši, je pa dosti višji in za nas, ki smo proti tridesetim
že bolj udoben! Dol 10 dni, pa sem tankal nazaj grede tam nekje malce pred Zagrebom!
Razlika v porabi? 1 liter? ja seveda 2 litra? ma tudi ne.... Sicer bi moral malce preračunati ampak je bila občutna. Pa tudi zvok traktorja mi bolj odgovraja, ker se lahko vsaj pogovarjaš s tistim, ki sedi zadaj!
Pa recimo sem imel megana 1.6 bencinarja.... tam 9 litrov! potem pa sem imel tudi 1.5 dCi ki je pil tam do 6 litrov za enako vožnjo. Če si ju tiščal pa navzor ni omejitev...
Pa gremo primerjati še tiguana 1.4TSI (ki je oh in sploh motor) proti dieslu! prvi pije pri kombinirani vožnji VEDNO nad 10 litrov. Diesel? Za 8 se moraš že krepko potruditi! Spet je razlika konkretna! Pa tole ni rekla kazala.....
Jst sem ostal na dieslu! bom pa kupil bencinarja, takoj, ko me bo poraba prepričala.