Bencinar/Dizel?

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Mi prosim poveste kaj vse računate pri izbiri dizel / bencinar.Baje se da stvari lepo videt ampak jaz nisem s foha tako, da bi prosil za pomoč. Delam okoli 20000km letno in vožna je povsem kombinirana.
V igri so motorji:
1.6 TWINPORT ECOTEC® 85 kW/115 KM
1.7 CDTI ECOTEC 74 kW/100 KM
1.7 CDTI ECOTEC 81 kW/110 KM
1.9 CDTI ECOTEC 88 kW/120 KM

Lahko pa tudi o motorjih kaj napišete.

nahrung002.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Astra H? 1.7 je polom. Stran. Od tehle je uporaben samo JTD.. ups, 1.9 CDTI. 1.6 bencinar je prešibak, pa še omejuje ga menjalnik s samo petimi prestavami.

PS. Pri hiši je pristala Astra 1.8. Vsaj nekam gre, pije pa skoraj manj od 1.6.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pri 20000 letno vprašanje kaj se splača, odvisno tudi od razlike v ceni. Če imaš precej kratkih relacij potem bolje, da vzameš bencinarja. Jaz delam več km letno (30 - 40k) in bi se mi dizel kar kmalu povrnil. Pa še vedno se ne morem odločit, če ne bi vseeno raje imel turbo bencinarja... vse pa tudi ni v stroških goriva in stroških nasplošno
wink-1.gif

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Vsekakor ne Opla
ne-ne-1.gif

Jest sem sam sebe nategnil z Oplom! Prvo leto je bilo vse Ok, potem mi je pa 2X v enem tednu zmrznila nafta (baje so Opli oz. njihovi filtri zelo občutljivi na kvaliteto nafte), kondenz se mi je nabral tam pri varovalkah in mi je na avtocesti ugasnil. Na servisu seveda nočejo slišati nič o garanciji, ker to seveda ne spada zraven.

Delam pa približno 70 do 80 km vsak dan, tako, da avto ne stoji!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Za to kilometrino se splača (na vsak način) vzeti dizla.

A to slučajno ciljaš na Oplovih 24 ur?
evil.gif

Malo se pozanimaj pri tunerjih, koliko konjenice se dobi ven po čipanju.
(zdaj v same motorje in njihovo zanesljivost se ne bom spuščal, ker jih ne poznam)...na vsak način pa, če nisi zahteven voznik imaš opcijo da vzameš npr. najšvohnejšega dizla (100 konj) ter ga daš čipat (pri najbolj znanem tunerju te pride 450 EUR pa ti ga spravi na 130 konj). In imaš tako cenejši avto (z nižjo registracijo) z zelo dobrimi zmogljivostmi (zlasti lepšo krivilju navora v nižjih vrtljajih - torej idealno za povprečnega voznika, ki ima avto za prevažanje od točke A do točke B...seveda...če je treba pa je tudi dovolj moči za kaj več)....hkrati pa bo poraba tudi zelo 'zanimiva'.

Načeloma dizla plačaš več..samo pri porabi razliko hitro prineseš noter, hkrati pa ob prodaji dobiš več zanj (konkretno več od bencinarja)...pa še lažje (prej) ga prodaš.

Na koncu opažaš da je avto najlepeš peljati če je poraba majhna (minimalna)....pa kljub temu, če je potreba je dovolj moči na razpolago da se kam premakneš.

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
sicer sem tudi jaz slišal, da 1.7 ni kaj prida...vendar nisem pa še slšal, kaj crkuje?? V glavnem pri nas doma imamo 1.7 CDTI in deluje brez problemov (letnik 2005), ne bom pa trdil, da tej motorji nimajo problemov. Pa če se ne motim je najšvohnejša verzija 1.7 CDTI s 75 konji...vsaj bilo je tako.

Sicer pa trenutno tudi sam prodajam ople in ti iskreno povem, da je opel popolnoma konkurenčen kakšnemu vw po kvaliteti in vzdržljivosti...s tem da je veliko cenejše vzdrževanje. Priporočam ti pa 1.7 CDTI oz 1.9CDTI, ker boš avto kasneje veliko lažje prodal...pa tudi zato, ker 1.6 pije veliko če hočeš da se avto kam premakne. 1.6 je dovolj močan le na gasu jo moraš imeti! Kar gre oplu najbolj zameriti je njihov elektronski gas, ki deluje z neverjetno zamudo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Za to kilometrino se splača (na vsak način) vzeti dizla.
Brez zamere, ampak komentar je zgolj tale:
hysterical-1.gif

Sploh, če ima večinoma kratke vožnje. Ja, šklepetanje mrzlega dizla je prav užitek poslušat
hysterical-1.gif
Pa ne mi začet o novih dizlih, kateri so oh in sploh. Bullshit. Za kratke fure ga ni čez bencinarja.

Sicer pa: po mojem zgolj 1.9. Malce naj preveri pri koliko km so veliki servisi, zna biti presenečen
evil.gif
. Pa pri 1.7CDTI se mi zdi, da je tudi relativno majhna kilometrina za velik servis. Tako da, če moraš na 60k km scolat kakšnih 500 EUR za velik servis je kalkulacija hitro problematična.

@komentar na tistega, da je Opel po kvaliteti vštric z VW. Ne bom govoril o novi Insigniji, katere še nisem imel čast videt, ampak na vse ostalo je komentar isti kot zgoraj:
hysterical-1.gif
.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
Vsekakor ne Opla
ne-ne-1.gif

Jest sem sam sebe nategnil z Oplom! Prvo leto je bilo vse Ok, potem mi je pa 2X v enem tednu zmrznila nafta (baje so Opli oz. njihovi filtri zelo občutljivi na kvaliteto nafte), kondenz se mi je nabral tam pri varovalkah in mi je na avtocesti ugasnil. Na servisu seveda nočejo slišati nič o garanciji, ker to seveda ne spada zraven.

Delam pa približno 70 do 80 km vsak dan, tako, da avto ne stoji!

Tanovi cdti motorji so zelo občutljivi na nafto.

Stare mašine DTi požrejo vse
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Je sploh kakšen nov dizel, ki ni občutljiv na našo nafto?
confused-1.gif

Eno vprašanje: na koliko km se po navadi menja filter trdnih delcev, ki je baje precej drag?

Ne provociram, nikakor se ne morem odločit in bi rad čimveč info.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Ne, zaradi same nafte ne, ampak zaradi ogromno napak na elektroniki (najbolj tipična - okvara elektronike Bosch črpalke). Zanimivo, 2.0 motorji skoraj nimajo takih problemov.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
Model, KOMU PA NE CRKNE BOSCH PUMPA??

Fetici je govoril o občutljivosti nafte pri Oplih, testni_voznik sprašuje o novih motorjih, tko da se prosim drži malo teme.

LP!

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Model, KOMU PA NE CRKNE BOSCH PUMPA??

Kaj ti spet ni prav?
rolleyes-1.gif
Če že moreš pisati z verzalkami - NE, BOSCH PUMPE PRI DRUGIH PROIZVAJALCIH AVTOMOBILOV NE CRKUJEJO. Got that?

To dejstvo je zanimivo predvsem zato, ker zgleda, da se pri novem motorju 1.7 stvari bolj ali manj ponavljajo in ni najbolj zanesljiva zadeva.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
okej, to smo ugotovili, gremo prvo spremenit znamko, potem pa ti bomo lazje pomagali.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Ce ne delas veliko kilometrov, poglej za kakim novim 1.4 TFSI (VAG) ali 1.4 T-jet (Fiat) motorjem. Je bencinar s turbino. Pri povprecni voznji pije v rangu 6-7l/100km in zaradi turbine ga lahko vozis podobno kot dizla - dober navor. Sem pred kratkim presedlal iz 1.9TDI na 1.4 T-jet in zaenkrat sem zelo zadovoljen.
Aja.. pa glede servisov... na 2 leti oz. 30.000km je kar dobro, ane? S tem, da priporocajo menjavo olja vsako leto, ni pa obvezno.
smile-1.gif