Bencin v dizla

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:
Cev pištole za diesel ima večji premer in načeloma ne gre točit v bencinarja, se pa najdejo heroji, ki jim tudi to rata.

Tisi, ki je omejnal tožbe zaradi preslabega označevanja vrste goriva, se lahko pa obriše pod nosom, ker je na vsakem točilnem agregatu najmanj na dveh, treh vidnih mestih napisano za kakšno vrsto goriva gre.

Vidiš najmanj dvakrat je napisano pa ljudje še vedno točijo bencin v dizel.

Problem je nato priznati da so(smo) grešili, in da imajo(imamo) zaradi svoje brezglavosti hude težave in izgubo. Je dosti lažje nekoga obtožiti in tožiti (Slovenci bi se itak samo tožarili) za svoje napake.

Ponavadi je boljše pet minut zamuditi kot pa na cilj sploh ne priti.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.294
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Torej...da slišim kak naj bi bilo v teoriji pri taki neumnosti iz naslova....ter predvsem kako naj bi se lotil postopka praznitve vsebine

Ker mojemu fotru je včeraj uspelo natočit 40 litrov bencina v svojega dizla (v 55 litrsko keso).

Ko se je odpeljal mu je po kakem km začel kihat, potem pa se je obrnil in z njim še 'pripeljal' do doma.

(dotično gre za MB A 170 DCI).

O moj bog. To da je natočil bencin v dizla je pa res uspeh. Zadnjič sem govoril z enim črpalkarjem, ki je povedal, da se take burgije (komedije) dogajajo vsakodnevno. Povod za pogovor je bil stardec ki je v novo jetto TDI natočil 55 l super bencina in je na koncu želel od črpalkarja odškodnino zaradi napačno označenih ročic na črpalki.

Tak da tvojemu očetu svetujem da gre tožit črpalko zaradi neustrezne označbe......

Pa včasih se sprašujem kaj vse se vozi po naših cestah, če lastnik avta neve niti kakšno gorivo uporablja njegov avto. Kako pol lahko tak človek ve kaj pomeni okrogel znak in notri zapisana številka 50, ali pa bognedaj še kakšen bolj zakompiciran prometni znak.

Upam, da bo moral zamenjati pol motorja, in da se dolgo nebo vozil po cestah ker verjetno ogroža sebe in druge .....

Ti, ki si tak car, pojdi kdaj v svet in boš videl črpalke, kjer je dizel ročica zelene barve in polna nekih številk, "regular gasoline" pa črne barve.

Pa, da se ti da pisat pol strani take blesarije...

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.378
170
63
38
Haha, prav na isti način sem hotu začet pisat kot ti. S tem, da je res car!
grin1.gif

Ravno zaradi zelene ročke je sredi Nemčije znanec (tovornjakar drugače) natankal poln tank bencina v dizla. K sreči ni blo hujših posledic.
smile-1.gif

Isto pa se je naredilo mojemu kolegu, za katerega si nikoli nebi mislil da se mu bo naredilo kaj takega.
smile-1.gif

Tko da sam raje dvakrat preverim, če mam tapravo ročko v kestlu.
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Sem tudi jaz pomagal kolegu iz voyagerja ven vleč bencin. prišel je od 24/7 v BTC do parkinga pred merkurjem (cca 500metrov) tam je kupil tri kante po 30 litrov, (2 sva rabila za ven, eno potem za na črpalko po novo nafto) in nekaj metrov šlavfa...
So naju kar lepo nekateri opazovali kaj se sučeva okoli avta.

No po izčrpanju 60 litrov in natanaknju nafte je po nekaj verglanjih vžgal.
Drugin posledic do sedaj (pol leta) ni imel kot vem. Baje je potem tistih 60 litrov "bencina- nafte" pogoltala atara 155 V6.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Jst sem enkrat v kombija natočil okoli 30l bencina potem pa sem čez dal še 30l nafte in se odpeljal
smile-1.gif

Je bilo pa prav smešno, ko sem avto parkiral, dal v ler ter kao ugasnil motor ampak avto je še kar delal brez ključa v ključavnici
smile-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
koliko takih herojev polnih samih sebe poznam ogromno... seveda vsi rdeči v glavo ker so zamenjali ročko...prej pa vsi pametni. meni se pa to ne more naredit. kako lahko to zajebes in tako naprej...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
ksz...

bencin smo pumpali ven že isti dan. Samo me je zanimalo kako najbi se postopalo oz. kaj se lahko zgodi.

V glavnem..najprej je bila ideja da bi preko šlavfa sčrpali gorivo ven...pa s šlavfom ne prideš do goriva (verjetno neka mreža kot zaščita), potem sem hotel pogledat če bi odprl rezervoar od spodaj (če seveda gre)...pa sem hudiča komaj lociral, pa še zaščitna plastika je gor, tako da se sploh nisem postopal.

Zato sem snel cevko na naftnem filtru ter poskusil z eno ročno pumpico cugnit ven, če je sploh opcija (ker je treba sesat preko pume, ki je v rezervoarju). In ker je šlo smo namontirali gor 'pumpo' gnano z bor mašino (svoje čase smo jo uporabljali za črpanje kurilca iz cisterne
smile-1.gif
)...in smo črpali (kako uro in pol teh pribl. 60 litrov..teklo je pa tako kot bi rahitik scal..šlo pa je vseeno).
Naftnega filtra drugega nismo imeli zato sem obstoječa iztočil, ter 2 x vanj natočil/iztočil nafto (pač prepucal koliko je šlo)...preko cevke ki gre iz filtra do motorja sem cugnil ven še kak deci in pol goriva (kolikor je pač šlo). Potem smo natočili noter kakih 35 litorv nafte, ter dali dvakrat kontakt da je črpalka porinila nafto po cevi ter malo prepucala (ob vsakem kontaktu črpalka pumpne kake 3 do 4 deci goriva...toči pa tudi še ko vzameš kontakt).

Sestavli vse skupaj....dali najprej 2 x kontakt da je res zalilo vse cevi in filter...potem pa kresnili.

Najprej je še neki 'poskakoval' motor ščasoma pa začel z normalnim klenkanjem. Po kakih 10 minutah prostega teka je sledila probna vožnja do črpalke (ja točil sem potem jaz
evil.gif
)...tak da...upajmo da bo.

Tisto o dizlu v bencinca..zgolj anekdota..svoje čase ko so bile katrce aktualne. Na domači pumpi je sam šef pumpe nalil znancu v katrco (katrca pa dizel motor???) nafto..s tem da je lastnik avta stal zraven
hysterical-1.gif
...pa še rekel mu je naj čisto do vrha natoči (čisto do zamaška je šlo)....no pa se mu je uspelo pripeljat zgolj do konca pumpe.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Mene zanima ali je dobro oz. pripoočljivo vsaketolko dati par % bencina v dizla. Baje je dobro za nekaj
smile-1.gif
Znanec to prakticita pri skoraj novem TDI-ju.

lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.358
5.648
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Tisto o dizlu v bencinca..zgolj anekdota..svoje čase ko so bile katrce aktualne. Na domači pumpi je sam šef pumpe nalil znancu v katrco (katrca pa dizel motor???) nafto..s tem da je lastnik avta stal zraven
hysterical-1.gif
...pa še rekel mu je naj čisto do vrha natoči (čisto do zamaška je šlo)....no pa se mu je uspelo pripeljat zgolj do konca pumpe.

Zgolj anekdota......moj pokojni ded mi je razlagu kako so še pred ww2 (1920-1930 tm nek) k je vozu "kamijon" .....v bistvu so bli to predelani traktorji.....pa je bla bencinska kriza....pa se dostx nafte ni dobil....bencin je pa ostaju.....so lepo točil not bencin pol pa zdei se ne spomnm več razmerja....al je blo 50/50...al pa tm nek 60/40 motornga olja not......pa predelat je blo treba "bosch" pumpo....oz treba je blo dize nastavt al povrtat......mal slabš je šlo pa mal bl je kadil...šlo pa je
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
A ni bojda to pozimi dobro? da lazje upali :D Drugace pa ni panike take bencin v diesla....Moj oca je tud v novga volvota nalil ene 30 litrov....pa nafto cez pa je slo....tko da ni to nek bav bav....

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Bencin se pozimi ne dodaja da lazje vzge ampak da se iz nafte ne izloca parafin, ki zamasi naftni filter.
Saj ce je nekaj bencina zraven ni neke panike se posebej pri starejsih vozilih, da bi pa namerno dolival bencin je pa cista neumnost.

Kamele0N

23. jul 2008
42.358
5.648
113
kaj pa fora dvotaktola v dizel? Dobro zato da gre dvotaktol bl v prodajo?

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Sej to se niso spomnili prodajalci na pumpah, ne vem od kje ti to. Bi bila slaba reklama za firmo, da bi še dvotaktol zraven nafte ponujali.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
hysterical-1.gif

Neboš verjel... Sem bil zraven pri čisto podobni zgodbi.. pač frend ima katrco... Gremo mi na pumpo.. Mislm, da je tankal samo za 5e hvalabogu.. pa frendu eno teslo reče ja kua nouš dizla tankal, pa je mel bencinsko ročko v rok... pa prau ja sj res.. pa prime in nalije za 5e dizla notr :D Pelal se je še ene 8km iz pumpe, kadilo se je k sto mater, potegnilo ni nikamor... Skratka res jebena situacija.. Pol pa tank dol (pr katri je to mimgrede) pa tistih 5 litrou vn, benz not in gas.. dela še danes :D

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Šla glava ... zviti ventili, preluknjani bati, ...

Mel je še nekaj dizla in je zadeva šopala, pol pa samo usekala ko je prišlo do bencina ...

Avto je bil v zaletu in motor pod obrati ko je zagrabl bencin ...
confused-1.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Mene zanima ali je dobro oz. pripoočljivo vsaketolko dati par % bencina v dizla. Baje je dobro za nekaj
smile-1.gif
Znanec to prakticita pri skoraj novem TDI-ju.

lp

V straih časih ,ko še ni bilo teh dodatov za zimski dizel in podobno sem se ukvarjal s smučarijo in smo pozimi v kombije namenoma natočili ene 5 litrov supra da ti ni zmrznil ,če je bilo mraz.Kot se spomnim nikomur ni nikoli nič zaribalo ,pa tudi kar dobro smo leteli.Sicer pa teh kombijev nihče ni vozil počasi (bolj digitalno 0 ali 1)
evil.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.358
5.648
113
Citat:
Uporabnik SpaceMonkey pravi:
Sej to se niso spomnili prodajalci na pumpah, ne vem od kje ti to. Bi bila slaba reklama za firmo, da bi še dvotaktol zraven nafte ponujali.

Nej bi se šlo zarad KAO presuhe nafte...oz ta k ma mn žvepla tanova nj bi mn mazala pa KAO zato "bosch" ribne.....v to smer nj bi šlo to!