Bencin v dizla

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Torej...da slišim kak naj bi bilo v teoriji pri taki neumnosti iz naslova....ter predvsem kako naj bi se lotil postopka praznitve vsebine.

Ker mojemu fotru je včeraj uspelo natočit 40 litrov bencina v svojega dizla (v 55 litrsko keso).

Ko se je odpeljal mu je po kakem km začel kihat, potem pa se je obrnil in z njim še 'pripeljal' do doma.

(dotično gre za MB A 170 DCI).

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
pomojem sprazniš rezervar, zamenjaš filter in gasa naprej.
pač ti je malo spucalo injektorje.

lp

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Torej...da slišim kak naj bi bilo v teoriji pri taki neumnosti iz naslova....ter predvsem kako naj bi se lotil postopka praznitve vsebine

Ker mojemu fotru je včeraj uspelo natočit 40 litrov bencina v svojega dizla (v 55 litrsko keso).

Ko se je odpeljal mu je po kakem km začel kihat, potem pa se je obrnil in z njim še 'pripeljal' do doma.

(dotično gre za MB A 170 DCI).

O moj bog. To da je natočil bencin v dizla je pa res uspeh. Zadnjič sem govoril z enim črpalkarjem, ki je povedal, da se take burgije (komedije) dogajajo vsakodnevno. Povod za pogovor je bil stardec ki je v novo jetto TDI natočil 55 l super bencina in je na koncu želel od črpalkarja odškodnino zaradi napačno označenih ročic na črpalki.

Tak da tvojemu očetu svetujem da gre tožit črpalko zaradi neustrezne označbe......

Pa včasih se sprašujem kaj vse se vozi po naših cestah, če lastnik avta neve niti kakšno gorivo uporablja njegov avto. Kako pol lahko tak človek ve kaj pomeni okrogel znak in notri zapisana številka 50, ali pa bognedaj še kakšen bolj zakompiciran prometni znak.

Upam, da bo moral zamenjati pol motorja, in da se dolgo nebo vozil po cestah ker verjetno ogroža sebe in druge .....

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
iz tanka se izprazni vsebino, prezrači dovod goriva do motorja in najbolje še zamenjati naftni filter. Seveda se potem natoči nafto in avto zalaufa ter pelje. Pri dieslu zna bit potem problem pri vžiganju, iz sistema dovoda goriva je potrebno odstraniti zrak, mehaniki imajo pumpice, s katerimi vlečejo gorivo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
odzadi "odpri" rezervoar, potegni ven koliko se da, natoci dizel, menjaj filter in je koncano.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
točno tako kot je rekel mac77. nobene panike.

kar pa se tiče g. koliko: da ne boš ti enkrat zajebal in natankal dizla v bencinarja... ker bos počudezu menjal avto...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ne ga srat, pokrovček v vrednosti 5 € se prodaja za 49.99 €...
bonk.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ko pa narobe tankaš (posebej se zna to zgodit starejšim osebam) te pa košta koliko? Če imaš srečo da prideš domov je še dokaj vredu, če ne pa avtovleka+nov rezervoar nafte+filter+delo mehanika (niso vsi stručkoti, da sami to porihtajo) in smo takoj blizu 200€.

Nazadnje urejeno:

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Samo toliko za info ...

Pri mojem mehaniku stoji avto, kjer je tipo natankal benz v dizla in gasa po AC s tempomatom ...

Ocenjena ška: 5.000 Eur ... Iščejo nov motor ... Avto ni zelo star ...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Saj zato je pa nabita cena u p.m, ker računajo na take nesposobne ljudi... žalost je pa v tem, da ti posamezniki, namesto, da bi drugič bolj tuhtali, si priznajo svojo nebubožnost in gredo kupit tole za 50 ojrov....
Namesto, da si nalimajo nalepko v smislu "samo nafta" ali "samo blejfrej"
hysterical-1.gif
pa še ceneje je.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Namesto, da si nalimajo nalepko v smislu "samo nafta" ali "samo blejfrej"
hysterical-1.gif
pa še ceneje je.
Ja samo nalepka fizično ne prepreči napačnega točenja
smirk-1.gif

Kakorkoli, vsakemu svoje.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Res je, vendar je dobra preventiva. Če ve gre drugače pa več le teh, ena pri števcu za gorivo( to ima veliko avtomobilov) še ena pri točki za odpret pokrovček( če ima to možnost), spet ena na notranji strani pokrovčka( ima večina) in ena velika na samem pokrovčku tanka. Če pa tudi to ni dovolj, pa predlagam eno veliko na sredino čela "retard" in pa na mesto tankanja " even Chuck Norris can't touch me" v smilsu...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
točno tako kot je rekel mac77. nobene panike.

kar pa se tiče g. koliko: da ne boš ti enkrat zajebal in natankal dizla v bencinarja... ker bos počudezu menjal avto...

Čudež se pri meni ne more zgoditi. Natakanje goriva zame pač ni nič posebnega, pri teh ki zamenjajo oziroma narobe tankajo pa je natakanje goriva ekstra zapleten postopek. Pač 100 ljudi 1000 čudi.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Za raztresene ljudi (kot sem jaz) je treba bencinca met, pa ni problema.

Sam se nebi čudil, če bi uspel v dizla bencin natočit
tongue-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Lorus pravi:
Samo toliko za info ...

Pri mojem mehaniku stoji avto, kjer je tipo natankal benz v dizla in gasa po AC s tempomatom ...

Ocenjena ška: 5.000 Eur ... Iščejo nov motor ... Avto ni zelo star ...

ja kaj mu pa je?
Saj hitro glih ni mogel peljat ker dizel z natocenim bencinom nikamor ne gre.
Verjetno ja samo kaj na sistemu vbrizga.

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Ni se mi še zgodilo kaj takega, vendar ko si v stresu oz. nekam hitiš in še in še, ti ne manjka prav veliko, da zamenjaš črno (diesel) za zeleno (bencin) in tankaš.....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A ni tak, da ročka fizično ne paše v luknjo ?
Ali je to dodatna oprema avtov ?

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Cev pištole za diesel ima večji premer in načeloma ne gre točit v bencinarja, se pa najdejo heroji, ki jim tudi to rata.

Tisi, ki je omejnal tožbe zaradi preslabega označevanja vrste goriva, se lahko pa obriše pod nosom, ker je na vsakem točilnem agregatu najmanj na dveh, treh vidnih mestih napisano za kakšno vrsto goriva gre.