Beljenje zob

dteam

Zelenc'
23. avg 2008
24
0
1
Ker imam kar dosti rumene zobe, se zanimam za njihovo beljenje. Sedaj me pa zanimajo vaše izkušnje in mnenje o tem? Zobe bi si dal belit profesionalno, torej pri zobozdravniku.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
ksz..

a) Mene pa zanima v kakšni meri zobje postanejo občutljivi po beljenju?
b) Kako je s sklenino zob po beljenju?
c) Obstaja baje več tehnik beljenja?
d) pa tudi v cenah je velika razlika.. pri BK studio te za beljenje "ruknejo" cca 500eur, dočim je pri "navadnem" zobozdravniku pod 100eur. V čem je razlika, metodi?
e) A je že kdo sprobal kaj podobnega temu? http://cgi.ebay.com/10-Syringe...=item255cf00089
Tale peroksid zna kar fajn nadražiti, saj je nad nad 10% raztopina te zadeve že jedka...

@Apollo8: če gledaš točko e) si lahko beliš zobe tudi doma...

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Jst sicer nimam blage o beljenju, dal pa je kolega belit zobe pri zobarci in je vse ok. Tega pač ne moraš delati pogosto. Če si kadilec ali če popiješ veliko kave/čaja, se ti bo to slej ko prej spet ponovilo.

igi

Guru
13. okt 2007
5.663
1.238
113
Celje
Lahko jst odgovorim tako na približno (žena dela malce v teh vodah)

Obstaja več tehnik ja.
Ena je s peroksidom. Zobozdravnik ti vzame odtis zobovja in ti naredi nekakšno gumijasto oblogo. Enako kot če škrtaš ponoči z zobmi (ali kot jo imajo boksarji
smile-1.gif
)

Druga pa je z "lučko" (neke vrste laser). Zobozdravnik ti zobe premaže z nekakšnim gelom, v uste ti porine "lučko" in te polučka. Zobe izpereš in vidiš rezultat. Če nisi zadovoljen, vajo ponoviš. Tako imaš zadevo rešeno nekje v max 2 urah. Cena je cca. 500€.

Glede agresivnosti zagovarja vsak svojo metodo. Moja si je dala s peroksidom in nima težav, tako iz prve roke.

Za več info pa kr navalite
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
A ni že dovolj 2 tedna une belilne paste, da se ti malo pozna.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Jst dokler sem kadil sem uporabljal Perl Weiss (Bleaching Weiss...). Nek gel ka si ga naneseš po zobeh tko kot lak za nohte.

Ni sicer neka čudežna zadeva ampak tiste lise od cigaret in kave je po zgornjih zobeh odstranla, na spodnjih pa ni preveč pomagalo.
Sem bil očitno prepozen da bi spodaj kaj rešil....

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.214
11.244
113
uf, sej ne da bi bil pretirano pameten, ampak kaj pa grgranje H2S04? si mi zdi podobna logika za zobe.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
ksz

Beljenje zob je v vsakem primeru nanašanje določene agresivne substance na sklenino. Tudi pri beljenju z laserjem je gel agresivna substanca, laserska svetloba (recimo dioda pri 810µm) deluje kot pospeševalec reakcije gela. Gel bi tudi brez "lučkanja" deloval, le dlje časa bi trajalo.
Racionalizacija: katero koli agresivno substanco je najbolje čimprej spraviti z zob. Laserska svetloba (po domače povedano gretje gela) reakcijo pospešuje, ne povečuje pa same intenzivnosti reakcije.

Osebno bi beljenje zob odsvetoval, saj gre za neposredno poškodbo sklenine. Bolj smotrno je omejiti vir barvanja - kajenje, pitje kave, tudi čajev.
Beljenje je ob najmanjši neprevidnosti (nanos na dlesen) lahko izjemno boleča izkušnja...

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
ksz
Naravna barva zob NI! bela, ampak rumenkasta. Tko da tisti s povsem belimi zobmi nimajo zdravih zob, ampak se jim že na daleč vidi uporaba kemikalij.
Kot Urški Čepin naprimer. (tam sicer niso v igri zobje, ampak ospredje le-teh
grin1.gif
)

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Citat:
If you want to do it the SAFE way, all you need is milk, lemon juice and strawberries. Mash up a couple of strawberries and add a little bit of milk. Mix until you have a pink paste. Then add a *tiny* squirt of lemon juice. Rinse with water after brushing. Use it every two days, after a couple of weeks you should see a difference, and it WON'T damage your teeth. The pink in the strawberries will offset any yellow staining.

Upam, da bo še kdo probal.
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Mleko, jagode pa par kapljic limoninega soka. Peške v jagodah? V čem je problem?!

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
In malo kisline ti bo razžrlo sklenino, dlesni? 1x na 2 dni? Limonade pa ne pijete in jeste kislih jabolk in podobno?

In kaj priporočaš od domačih zadev?Pustimo kemijo pri miru...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.771
113
Veš kako malo je šele kisline, ki ti "dela" piškave zobe. Niti čutiš je ne.
grims-1.gif

Še nisi slišal, da je priporočljivo po jedenju kislega sadja splakniti usta(splakniti, ne ščetkati, ker še dodatno poškoduješ sklenino)? Limonada prav tako ni glih najboljša za zobe. Priporoča se pitje po slamici
grims-1.gif