Beljakovine- proteini?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sej upam, da se nismo narobe razumel. sam ne zagovarjam take prehrane. napisal sem zato, da dam en primer, da se da VČASIH tut pocen in z dobrim okusom "konkurirat" raznim praškom.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ne se ne da. to kar on počne ni konkurenca, ampak dobri geni. če bi imel slabe, potem bi biu pujsek

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Po čem si jih pogruntal, da so rekreativci?
smile-1.gif

Prav imaš pravi gainerji morajo biti sestavljeni približno tako, da vsebujejo 1/3 beljakovin, 2/3 kvalitetnih ogljikovih hidratov ter hkrati začinjeni s pravimi amino kislinami. Oziroma z drugimi besedami, z nečim moramo nadoknaditi izgubljeno energijo, nekaj odložiti v mišice in poskrbeti, da bomo tisto "nekaj" imeli s čim odložiti v mišice. In jasno vse skupaj zaužiti pravi trenutek.
grin1.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Saj v Posavju dejansko res samo to obstaja!
grin1.gif

Malo za usput: Kot mlad in neumen dečko sem delal kot fizikalec v pivorani Laško. 50 litrske sode piva sem sam metal na kamion. Močan kot bit neumen pa kot cela štala. Ker sem veliko švical sem tudi veliko pil (jasno piva), kar je prineslo birbauh. Pa sem se odločil, da se ga znebim - na fitnesu.

Znalci so mi priporočili beljakovinsko dieto. Vamp je šel, salo tudi, mišična masa pa tudi. Kakšen bik sem bil, si na koncu nisem mogel sam niti nesti gajbe piva od merkatorja do avta. Takrat sem poleg prežvečljivih beljakovin papcal tudi Weiderjev pure Whey ki je vseboval 99,8% beljakovin. Dopolnilo, mhm. Aja L-carnitine je bil tudi takrat aktualen. Koliko časa sem rabil, da sem ugotovil od česa bolijo ledvice.
frown-1.gif

Pa smo začeli malo brskat po internetu. In poizkusno zmešali skoraj 100% beljakovine z OH-ji v razmerju 1/3 beljakovin 2/3 OH. In se je padanje teže ustavilo.
cheer.gif

Danes dobiš že vse skupaj zmešano v "kanti jupola", priznanih proizvajalcev in mi tudi odgovarja. Ne za vsak dan. Recimo 15x na leto za regeneracijo po ekstremnih treningih. Pri klasiki pa si pomagam kar z domačimi zvarki.
smile-1.gif

Suma sumarum OH-ji so zakon,beljakovine pa za sproti!
grin1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
to je blo samo na lep način povedano da nimaš pojma. kaj boš počel je pa popolnoma tvoja stvar
wink-1.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Apostol Matej je na gori govoril ( 3. blagor), da meni, ki ubog sem na duhu, pripadlo bo kraljevstvo nebeško.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
nisem mahnjen na vero, zato ne vem kaj pomeni da si ubog na dubu, pravim samo da nimaš ravno veliko pojma o teh zadevah.
wink-1.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Tudi jaz ne. Nazadnje sem bil pri maši kakšnih deset let nazaj (razen če šteje tudi božično stanje pred vrati polnočnice). Gre za sila popularen citat 3. blagra, 5. evangelija po Mateju, ki se v današnjem času zlorablja v ta namen, da nekomu na lep način poveš, da je butast (nekoč moderno na mobisuxu). Torej to kar se ti trudiš dopovedati meni skozi zadnjih pet objav v tej temi.

Teološko izobražena raja se s to razlago ne strinja in pravi, da naj bi bil dejanski pomen ta, da naj tisti, ki jih ta svet ne razume, ne obupajo, kajti bog že ve za kaj se gre in jih bo za njihovo zemeljsko trplenje nagradil v nebesih. Torej to, kar se trudim jaz tebi dopovedati zadnjih 5 postov v tej temi in ti še vedno ne dojameš.
grin1.gif

Brezskrbno lahko še v šesto napišeš, da nimam pojma - pa še vedno ne boš razumel.
evil.gif
S temo v SPAM, ker več ni ničemur podobna!

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
Takrat sem poleg prežvečljivih beljakovin papcal tudi Weiderjev pure Whey ki je vseboval 99,8% beljakovin.

hysterical-1.gif

Kje pa si nabavil 99,8% beljakovine?
Po mojem mnenju te je nekdo nategnil ali pa si napačno prebral.
Drugače pa je pravilna prehrana v fitnesu dve tretjini uspeha. Upam, da ti ta podatek kaj pove. In ne, nisem nakladač.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Huh, tega je že kar nekaj časa. Kako se je že imenovala tista trgovina v Ljubljani? Sokolmarket? Pa pri onemu Mariborčanu smo tudi jemali, ki je imel v Pristanu. Ampak on je tako ali tako dobival od Sokola. Če se prav spomnim je bila zadeva od Weiderja in je razen beljakovin vsebovala zgolj tisto kemijo, ki ji daje okus in preprečuje, da bi se grudila. Ne spomnim se več točno. So pa bili procenti res navdušujoči.
grin1.gif

Ja prehrana je pomembna. Samo sam sebe ne morem nikakor prepričat v to. Pa sem si že nekajkrat rekel, da si bom uredil te navade pa nekako ne in ne.
frown-1.gif

Pa saj te nisem nikjer ozmerjal z nakladačem?
rolleyes-1.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik gs1422 pravi:
Takrat sem poleg prežvečljivih beljakovin papcal tudi Weiderjev pure Whey ki je vseboval 99,8% beljakovin.

99.8? Lepo so te nagnili
zmaga.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
aplauz.gif

Koliko je 109,8% od 30? 39?
hysterical-1.gif

Očitno so mi ti preprati, v času jemanja le teh, tako kot tebi, zameglili razum in mi je osnovna matematika odpovedala. Sedaj pa nezavedno širim okrog neresnice o vsebnosti beljakovin v enem zvarku za katerega se niti ne spomnim več kaj je bil.
grin1.gif

No pa smo izvedeli v katerem grmu volk kikirika. Vdam se - umikam izjavo, očitno sem bil res zaveden.
grin1.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Ne da se meni tu matematike računat ampak dejstvo je da 99,8% beljakovin ti nisi mogo met. Weider kolko vem nima nic nad 80% in Weider sodi v nizjo klaso idelkov.

In gainerji so neki kompromis zato nekdo ko hoče kaj več bit kot amater , potem gainerji niso to to. Jaz imam za čas treninga raje u 1 škatli glukozo, u drugi skatli maltodexstin, u 3 škatli Whey Izolat, u 4 škatli Whey koncetrat + izolat, u 5. škatli sojin izolat, u 6. škatli BCAA. In si zmešam šejk u takem razmerju kot je optimalno za trening na določen dan.