To pomeni, da je leseni opaž že tako navlažen, da se lak topi in se na površini nalaga kot hidrat?Tole ki plesen ampak razpadajoči lak na vodni osnovi.
Ok, potem tvoja ugotovitev ne pije vode. Prah na sliki je evidentno nek izloček iz vlage, ne pa luščenje laka. Torej plesen, kot smo že ugotovili.Lak se prav nič ne topi, ker se nima od česa. Enostavno na drobno napoka in se začne krušit.
A si to plesen, ki si jo imel na prstih, potem še na jezik dal?Ja, tudi prav. Na podlagi slike postavljena diagnoza alter strokovnjakov je itak čista zmaga.
Sem imel priliko na prstih imet povsem enak vzorec, tako da zaradi mene lahko nadaljujete s plesnijo.
Po pohištvu v kakšnih vlažnih kleteh se naredi takšna bela in zelena plesen.Luščenje laka sigurno ni.
Plesen kot plesen, bi bila tud neka čudna.
V vsakem primeru pa opaž dol iz stropa.
Kapilarna vlaga v stropu?plesen je drugo in se je ne da lahko odstraniti oz počistiti napadeni zid. (potrebna dezinfekcija )
Soliter lahko samo pobrišeš in ga ni več. Seveda treba pa vzrok nastanka solitra odstraniti. V tem primeru se mi zdi, da je to kapilarna vlaga
kako lahko naredim kakšno diagnozo ? Npr. kako ugotoviti ali gre za kaj škodljivega, ali samo za nekaj kar obrišeš z mokro krpo ?Ja, tudi prav. Na podlagi slike postavljena diagnoza alter strokovnjakov je itak čista zmaga.
Sem imel priliko na prstih imet povsem enak vzorec, tako da zaradi mene lahko nadaljujete s plesnijo.
tole mi je dalo idejo da sem za mnenje vprašal dve slovenski tovarni lakov; odgovora:Tole ki plesen ampak razpadajoči lak na vodni osnovi.