beko hladilniki

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Ne poznam hladilnikov, ampak če so taki kot pralni stroji boš "na roke" pral, hehe. Pralno/sušilni mi je crknil takoj izven garancije, pa še v garanciji ene 2x, popravilo je bilo pa toliko da sem serviserju rekel da ga sploh ni treba nazaj vozit.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Jaz pa imam z Bekotom zelo pozitivne izkušnje. Pomivalc zdražal 8 let (brez servisov), novi pa tudi že eno leto lepo pere.
cheer.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Ne poznam hladilnikov, ampak če so taki kot pralni stroji boš "na roke" pral, hehe. Pralno/sušilni mi je crknil takoj izven garancije, pa še v garanciji ene 2x, popravilo je bilo pa toliko da sem serviserju rekel da ga sploh ni treba nazaj vozit.

hladilniki imajo 5 let garancije. koliko garancije pa si imel na pralni stroj?

govoril sem z enim serviserjem (delal je za gorenje). njegov nasvet je, kupi zadevo ki jo rabis in ki ima najvec garancije, ker so skoraj vsi sestavni deli narejeni v istih tovarnah na kitajskem, taiwanu, singapurju, ...

on je recimo v miele stroje vgrajeval gorenjeve crpalke, ki so bile 3x cenejse od miele originala, slo pa je za identicno crpalko ...

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
ogledujem si tale hladilnik...

http://www.ceneje.si/dom-in-vr...px_-_CX0019C2B4

pa me zanimajo vasa mnenja...

kdo od uporabnikov alterja ima veze na beli tehniki? a ni celo eden od moderatorjev?

Jest mam točno tega doma...
smile-1.gif

Kupil sem ga cca. pol leta nazaj v Mizarstvu Zupanc za 600 EUR (takrat so bli eni kuponi za popuste v DM-jih in so mel ravno za omenjenega prodajalca popuste)

Hladilnik je res ogromen - smo ga komej spravl v mansarno stanovanje... Predvsem všeč mi je ker ma precej velik zamrzovalni del napram ostalim...

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Če mene vprašaš so najboljše stvari pri Bekotu ravno hladilniki. Glede na to kaj nudijo je cena zelo ugodna, pa tudi sama kvaliteta izdelave je zelo solidna oziroma dostikrat nič slabša kot pri precej dražjih hladilnikih.
Sigurno je velik plus tudi 5 let garancije.
Cena za ta hladilnik pa je tudi lahko še kar dosti nižja, če poznaš pravega
grims-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Beko za 700€....to je tako, kot bi kupoval Fiata za 100k€, tko pač ne gre.

Za 700€ dobiš že res dobrega Electroluxa ( ki je amerika proti bekotu).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
zamrzovalnik je pa res jumbo, imam gorenje z nekaj 100+ l zamrzovalnika pa je tudi bil že dvakrat serviser....cena pa je bila pred tremi leti podobna kot danes za beko.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Se strinjam da so Electrolux hladilnik ok, samo takšnega hladilnika v svojem asortimanu nimajo. Ima ga AEG, samo je vsaj 500 eur dražji.
Moraš vedeti, da se tukaj pogovarjamo o hladilniku širine 70.
lp

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Pred 14dnevi sem nabavil TALE model Bekota v Merkurju (slučajno so imeli akcijo 5-90% popusta v Merkurju in je bil zato cenejši kot kjerkoli drugje).
Zaenkrat lahko rečem da je fajn hladilnik, nimam pripomb, super je. Pa lep je
smile-1.gif

Edino nulta cona mi ni čisto jasna, sem meril temperaturo tam notri pa se mi zdi da je samo kake 3stopinje nižja od temperature v preostalem delu hladilnika (hladilnik 8stopinj, nulta pa 5-6stopinj).

Mam pa tudi kakih 6let star Beko pralni stroj in dela že ves čas b.p.

Drugače pa je mene tudi poleg cene precej prepričal čas garancije.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Moraš vedeti, da tvoj hladilnik nima nulte cone ampak samo sveži predal. To pomeni, da je temperatura v predalu nižja za cca 20%-30%. In to je to. Tako da si čisto pravilni izmeril. In ne računaj, da bosta sadje in zelenjava bistveno dlje zdržala, kot v ostalem delu hladilnika. Poleg tega za pravo nulto cono moraš imeti tudi regulacijo vlage. Od prostostoječih hladilnikov je do zdaj preizkušena zadeva edino pri Liebherrju, kjer pa je cena hladilnika x2 ali x3 tvojega.

lp

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kaj pa electroluxova nulta cona...dobiš ga za cca 800€. A ta pa ni preverjeno kvaliteten? Pa Bosch za enak denar.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Electrolux ima nulto cono samo v enem vgradnem hladilniku, v prostostoječem je pa nima. Bosch pa ima nulto samo v enem prostostoječem, pri njih se to imenuje vitafresh, vendra je mpc hladilnika 1600,00 eur, kar pa je dražje kot Liebherr. Kot sem že rekel ne enačit svežih predalov z biofresh cono od liebherrja. Primerljva je edino Boscheva in Siemensova Vitafresh, pa še to si ne bi dal roko v ogenj, da ne bo notri kaj zmrznilo.

lp

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
ksz...
Da ne odpiram nove tem. Imam cca. eno leto star Whirpool-ov hladilnik +zmrzovalnik. Zmrzovalnik je spodaj, ima tri predale. Opazil pa sem, da pri njem odstopa guma in da je zgornji od treh predalov čisto zamrznjen od zunaj, na njemu se je nabrala kar precej debela plast snega!? Ali je to zrelo za klicanje servisa, saj po moje to ni normalno?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik Car pravi:
ksz...
Da ne odpiram nove tem. Imam cca. eno leto star Whirpool-ov hladilnik +zmrzovalnik. Zmrzovalnik je spodaj, ima tri predale. Opazil pa sem, da pri njem odstopa guma in da je zgornji od treh predalov čisto zamrznjen od zunaj, na njemu se je nabrala kar precej debela plast snega!? Ali je to zrelo za klicanje servisa, saj po moje to ni normalno?

ti kar klici servis, ce je zadeva v garanciji. debela plast ledu oz snega je znak, da vlece zunanji zrak v hladilnik ...
... oz da zadeva ne dihta.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Beko za 700€....to je tako, kot bi kupoval Fiata za 100k€, tko pač ne gre.

Za 700€ dobiš že res dobrega Electroluxa ( ki je amerika proti bekotu).

Ne poznam Bekota, ker imam Electrolux-ov hladilnik in lahko ti povem, da sem imel velik strošek, ko je šla elektronika, tako da Fiati včasih delujejo precej bolj, kot si lahko misliš. 5 let garancije pa je lahko samo kot brezplačna dodatna oprema
wink-1.gif

Amerika pa itak že nekaj časa ni več IN.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
čak sam garancije je 5 let...

Men je gorenje crkoval med garancijskem skoz... Pr trikrat ista napaka programator in hotu računat in obenem zatrjeval da gre za serijsko napako...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Čak mal... prosplošuješ..
Ta hladilnik mamo mi doma..... primerljiva konkurenca temu modelu je 500 E dražja. In vesel sem če bo 5 let zdržal brez popravil.

Nazadnje urejeno: