Beko hladilnik - klicaj

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Pozdravljeni

Kupili smo nov hladilnik Beko (CN232220X), vendar je že takoj pri novem na displayu utripal klicaj in štirka. Serviser ne ve, kaj je narobe in je preventivno naročil novo elektroniko. Hladilnik drugače normalno funkcionira.
Kaj bi lahko bilo narobe?

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
Enostavno,bi ga zavrnal nazaj v trgovino,in zahteval novega.Če je že, v zagonu pokazu slabo luč...kaj šele sledi...hmm...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
V bistvu utripa samo štirica, brez E oznake. Ta štirica je tudi oznaka za temperaturo. Poleg te štirice imam še 2, 6 in 8 in s kurzorjem se lahko sprehajaš med temi številkami in si izbereš, na koliko naj bo nastavljen hladilnik.

Hladilnik sem naročil pri BigBangu, prijazni fantje od pošte so mi ga še prinesli v 4 štuk in potem, ko sem ga po 24 urah mirovanja priklopil, je bila ta napaka. V navodilih ni nič kaj izrecno pisalo, kaj je narobe, zato smo klicali servis in so rekli, da naj počakamo še 1 dan, da se komplet hladilnik ohladi in če potem še javlja napako, naj pokličemo lokalnega serviserja.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Pozdravljeni

Kupili smo nov hladilnik Beko (CN232220X), vendar je že takoj pri novem na displayu utripal klicaj in štirka. Serviser ne ve, kaj je narobe in je preventivno naročil novo elektroniko. Hladilnik drugače normalno funkcionira.
Kaj bi lahko bilo narobe?

tocno takega sem jaz gledal ...

koliko si ga placal?

glede na to, da je hladilnik NOV, ga vrni in zahtevaj drugega. novega. brezhibno delujocega. pa naj ga potem sami servisirajo ...

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Najprej zamenjaj serviserja...
Ne dela ti odtajanje (defrost), napaka je zgleda pogosta, tud pri meni se je zgodila.

Drgač pa piše zadej v navodilih --- legenda napak.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Zanj sem dal 406€. Sem na začetku naročil na eni drugi spletni strani enga drugega Bekota in sem ga čakal in čakal (1 mesec in pol) in vmes so 2X podaljšali dostavo, nakar sem skenslal in na BigBangu naročil tega.

Za tega smo klicali v Ljubljano in so rekli, da ne bodo hodili na Notranjsko popravljat in da naj kontaktiram lokalnega serviserja. So pa rekli, da je verjetno senzor kriv, verjetno?!?! Tako, da moram sedaj jaz iskati napake, ker so serviserji nesposobni.
Gloglo, dej povej, kaj natanko si menjal, da povem serviserju, kaj je narobe (ne morem verjeti, da jaz serviserja učim)
bonk.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Menjal mi je komplet sistem za defrost. Zgleda kot antena, ki se ob ledu segreje.. Cca pol ure dela. Zamenjal je celoten del ne senzor?
Rekel je da je to kr pogosta napaka...

Od menjave morm potrkat dela bp...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Koliko je sploh rok za vračilo blaga kupljenega preko spleta?

gloglo, hvala, mu bom omenil tole, kar si napisal.

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
V bistvu 28dni. Ti moraš v roku 14dni sporočiti odstop od pogodbe in nato v 14 dneh od odstopa vrniti izdelek.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Mozno tudi ta varianta. Poklici na bigbang, je bila na pss pred kratkim neka storija z indukcijo in so jo rešili brez vecjih sitnosti (ce ni bila kaksna reklama pod pasom)

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.608
4.567
113
50
Na sončni strani ALP
Na BB so zelo ustrežni kar se tiče informacij in ppomoči. Le naš lokalni serviser je za odstrel...

Imam enak hladilnik. Menjali smo smer odpiranja vrat. Na BB so mi takoj poslali nov komplet delov za menjavo, ker je bilo priloženih nekaj napačnih. Tesnilo vrat pa je ostalo "pognecano" in ni zatesnilo.Na BBju so takoj predlagali menjavo tesnila. Lokalni serviser pa ni hotel menjati tesnila, ker pravi, da bo z novim še slabše?! Jeba je edino, ker je na našem področju samo ta bedak za serviserja. Iz drugih regij sem ne hodijo.
frown-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
serviser od BB ali uradni za Beko?
tesnilo imaš? zamenjaj sam

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Menjal mi je komplet sistem za defrost. Zgleda kot antena, ki se ob ledu segreje.. Cca pol ure dela. Zamenjal je celoten del ne senzor?
Rekel je da je to kr pogosta napaka...

Od menjave morm potrkat dela bp...

Pogosta napaka pri novih aparatih ali po izteku garancije?
crazy1.gif
(si pogledal, koliko te bo to stalo naslednjič?)

Sicer pa, s temi servisi je že od nekdaj hudič, vsi bi se nekaj probali izogibat odgovornosti in rokom... sploh Gorenje je znan po tem, da nočejo menjat aparatov, tudi če to izrecno hočeš (moraš grozit z inšpekcijo
rolleyes-1.gif

lp

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.600
487
83
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
serviser od BB ali uradni za Beko?
tesnilo imaš? zamenjaj sam

sam?jaz iz principa ne bi, 5 let garancije, vrnem na sredino štacune pa vse kupce odvrnem, ki takrat stojijo v trgovini:D

Doma mam skoraj vse Gorenje, razen pomivalca. Hladilnik je mel E spod celo večnost, sonda + rabiš original nek fajl in programator, sem obupal, je šel kompresor spod in sedaj mi dela zgornji del samo zadnji dve leti. S tem da, ko sem klical na Gorenje servis za mojo regijo so že vedeli, da sem pred njimi govoril s serviserjem v mojem koncu (zgleda je model klical na "bazo", da bo rabil programator) in so me skoraj zignorirali češ, naj se s serviserjem menim naprej...

gorenje pralnega sem pa enkrat v garanciji dal popravit + sam sem ga še dvakrat dal na hrbet, saj se je utež odvila (kovinski vijaki v plastično ohišje bobna) in sem moral na koncu vijake skrajšat in zalimat z Loctite lepilom
Gorenje bom kupil samo še če mi nekdo grozi, da mi bo z motorko odbil nogo

kolega serviser pravi, kupi čimbolj preprosto (hladilnik s klasičnim termostatom brez IC upravljanja z neko elektroniko) in da ima čimveč let garancije