Begunci so že v Sloveniji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.653
113
Kredit je NO-GO
ne-ne-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Saj ni nič nezakonitega, če si obstoječo hišo predelajo v molilnico, takih molilnic je itak veliko po slo, je pa res, da je IS kot enega glavnih argumentov za đamijo trdila, da 'nimajo kje molit'...

Ce peljemo ta intelektualni biser se naprej... Sej kristijani lahko tudi molijo v neki xyz kleti ali telovadnici.Torej se lahko cerkve porusijo/prepovejo/... kajnede? Btw, kaksna je prakticna razlika za povprecnega ... (pa da ni konkretno nacifasisticna) med "molnilnico", "dzamijo" ali "IC"?

Kar se mene tiæe, če v državi z islamsko tradicijo ni cerkva (torej države, kjer krščanstvo ni bilo prisotno pred islamom ampak se je pojavilo kasneje kot islam), ni nobenega problema.

Fora molitve v islamu je zgolj v tem, da je molitev, če človek moli v skupini, precej več vredna kot pa, če moli sam. Izgovor, da musulmani v Slo nimajo kje moliti, je pa pač privlečen za lase, ker je molilnic po sloveniji že danes veliko.

Mi je pa jasno, da je plan že od prejšnjega muftija v vasjem 'džematu' v sloveniji, vsaj ena džamija.

Sicer je pa tako, da je alim pravi musulman, ker se izrecno drži korana, za razliko od marsikoga drugega...pa ne jemlje kredita, akr je zelo hud greh.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Kredit je NO-GO
ne-ne-1.gif

In poanta posta je bila? Od cesa naj bi kradil karkoli naj bi gradil ali ustvarjal?

Kolikor jaz vem je kreditiranje za prave muslimane prepovedano ali se pač motim in sem bil zaveden?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...eazy, Wb, kako je šlo v Siriji?
confused-1.gif

Alim pa, kakor vem, ima službo, ni ravno socialni primer?

Ves bolj malo, kakor ponavadi.... Ce pogledas na njegov FB profil bos mogoce celo kaj zvedel. Kako si prisel od njegov zaposlitve do dzamije ali islamskega centra pa ves samo ti.... Verjetno bi vzel NLB Hitri kredit
smirk-1.gif

Nekako si nakazal, da tip nima za burek, jaz pa pravim, da temu ni tako, vsaj kakor je meni znano. Sem šel gledat na tvojo željo, pa tistega 'oče' ne razumem, mogoče zato, ker ne poznam prave resnice.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Kredit je NO-GO
ne-ne-1.gif

In poanta posta je bila? Od cesa naj bi kradil karkoli naj bi gradil ali ustvarjal?

Kolikor jaz vem je kreditiranje za prave muslimane prepovedano ali se pač motim in sem bil zaveden?

zmaga.gif

Po moje se eazy ne vozi po AC ampak samo po lokalnih cestah...sicer so bile oboje zgrajene s krediti, ampak pri lokalnih so bili manjši zneski, zato je vožnja po njih manjši greh.

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Saj ni nič nezakonitega, če si obstoječo hišo predelajo v molilnico, takih molilnic je itak veliko po slo, je pa res, da je IS kot enega glavnih argumentov za đamijo trdila, da 'nimajo kje molit'...

Ce peljemo ta intelektualni biser se naprej... Sej kristijani lahko tudi molijo v neki xyz kleti ali telovadnici.Torej se lahko cerkve porusijo/prepovejo/... kajnede? Btw, kaksna je prakticna razlika za povprecnega ... (pa da ni konkretno nacifasisticna) med "molnilnico", "dzamijo" ali "IC"?

Kar se mene tiæe, če v državi z islamsko tradicijo ni cerkva (torej države, kjer krščanstvo ni bilo prisotno pred islamom ampak se je pojavilo kasneje kot islam), ni nobenega problema.

Fora molitve v islamu je zgolj v tem, da je molitev, če človek moli v skupini, precej več vredna kot pa, če moli sam. Izgovor, da musulmani v Slo nimajo kje moliti, je pa pač privlečen za lase, ker je molilnic po sloveniji že danes veliko.

Mi je pa jasno, da je plan že od prejšnjega muftija v vasjem 'džematu' v sloveniji, vsaj ena džamija.

Sicer je pa tako, da je alim pravi musulman, ker se izrecno drži korana, za razliko od marsikoga drugega...pa ne jemlje kredita, akr je zelo hud greh.

O cem blebetas? Kaksnih drzavah z "islamsko tradicijo?" Kaj to sploh veze pri celi zadevi. Pa tudi ce ze gre po tej (sicer izjemo debilni poti) imajo muslimani pravico do desetih IC. Verjetno ves koliko cerkva imajo kristijani v domovini slovenskih muslimanov? Celo katedralo v glavnem mestu, cisto tako btw. Cerkve lahko najdes tudi v drzavah z najdaljso "islamsko" tradicijo". V cem je potem smisel tega filozofiranja?

Za zacetek, od kje tebi ideja da imas komptence da tolmacis Islam? "Fora" IC ni skupinska molitev ampak da verska skupnost ne potrebuje samo par kvadratnih metrov ravnega prostora. "Fora" IC ni samo molitev ampak celotna oskba na nek racionalen nacin.

To ni "plan" prejsnjega muftija, to je plan bolj ali manj vsakega verske skupnosti na tem planetu. Zaradi tega ima tudi vsaka slovenska vas cerkev. Tebi se seveda zdi bolj normalno in racionalno da nekdo hodi iz Postojne v Celje na molitev. Logicno, kajnede.

Glede na to da si poznavatelj zagotovo ves kako hudo moteno je filozofiranje o pravih muslimanih?! Za muslimane celo prepovedano.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...eazy, Wb, kako je šlo v Siriji?
confused-1.gif

Alim pa, kakor vem, ima službo, ni ravno socialni primer?

Ves bolj malo, kakor ponavadi.... Ce pogledas na njegov FB profil bos mogoce celo kaj zvedel. Kako si prisel od njegov zaposlitve do dzamije ali islamskega centra pa ves samo ti.... Verjetno bi vzel NLB Hitri kredit
smirk-1.gif

Nekako si nakazal, da tip nima za burek, jaz pa pravim, da temu ni tako, vsaj kakor je meni znano. Sem šel gledat na tvojo željo, pa tistega 'oče' ne razumem, mogoče zato, ker ne poznam prave resnice.

Sej ni treba narediti doktorata o tem... Sicer je debilno javno filozofiranje o tem ampak pogledaj zadnjih 10 postov.... Pred kratkim je zbiral dobrovoljne prispevke (po 20eur). Zadnji ali pred zadnji post je bil potnih stroskih za (sicer brezplacna) predavanja.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Kredit je NO-GO
ne-ne-1.gif

In o tej temi ti ves bore malo tako da je vsaka debata o tem ...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.653
113
Pa na ta predavanja naprimer lahko prideva s patriotom...so odprtega tipa
sprasujem se.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Ravno zato te sprašujem. Pouči me torej, nevedneža. Zraven pa lahko še odgovoriš na postavljeno vprašanje. V bistvu bom povsem zadovoljen že če mi samo dejansko odgovoriš na postavljeno vprašanje. Saj veš, tisto o kreditih in muslimanih.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Pa na ta predavanja naprimer lahko prideva s patriotom...so odprtega tipa
sprasujem se.gif

Ne, pred tem ti bio pregledal tica... Da, lahko prideta. Verjetno bo (celo) zelo vesel. Na njegovem profilu bos nasel zgodbe o Slovencih ,ki so "sprejeli" Islam. Verjetno se niso teleportirali tja ampak so ga pred tem kdaj obiskali?

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
282
22
18
Eazy spet smetiš forum, pa tako lepo je bilo ko je bil nekaj časa mir pred teboj, ti je tam doli zmanjkalo refoška in pršuta?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Ravno zato te sprašujem. Pouči me torej, nevedneža. Zraven pa lahko še odgovoriš na postavljeno vprašanje. V bistvu bom povsem zadovoljen že če mi samo dejansko odgovoriš na postavljeno vprašanje. Saj veš, tisto o kreditih in muslimanih.

Za zacetek. Filozofiranje o pravih, malce manj pravih, krivih i napacnih je zgreseno, moteno in za muslimane prepovedano. Za taksne nebuloze imas stibra. Prepovedan "kreditiranje" je prepoved sluzenja denarja na obrestih. Tak denar ni posteno *zasluzen*. IS bo placevala obresti in ne sluzila na obrestih.

Sicer je pa cela debata brezpredmetna za sirso javnost. Karkoli je ali ni greh ni stvar sirse javnosti ,ki je prisilila IS v kredit. Verjetno ves da drzava druge verske skupnost financira... Poleg gratis zemlje dobijo tudi dinarcke ,ki prihajajo tudi iz zepov muslimanov.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ne, niso. Tole so kar lepo ekonomski migranti, ki čakajo na priložnost, da še naprej ilegalno prehajajo meje. Švercerji so pa ljudje, ki švercajo dobrine (lahko tudi ljudi) in imajo to za pridobitno dejavnost.

ja, švercarji so bili šoferji, uni migranti na cesti so bili pa ljudje, ki so jih švercali čez državo...

1. Debata se nanaša na tiste, ki skačejo po cesti in to definitivno niso šoferji, torej tudi švercerji ne morejo biti.
2. Tisti šoferji prav tako niso švercerji, saj za morebiten prevoz migrantov sploh ne vedo, saj se ti vtihotapijo oz. bolje rečeno vdrejo v tovorni prostor, prav tako pa šoferji za ta prevoz migrantov v 99% ne vedo in niso plačani, torej spet ne morejo biti in niso švercerji.

Daj ti malo umiri to svojo humanost in si daj za foro malo zbistrit pogled na svet. Upam, da ne doživiš prevelikega šoka.

dobr, ce ti ne locis kontrolirane skupine migrantov in tistih ki so se svercali, in so jih presenetili policaji pol ti lahko recem samo, da spet prevec posplosujes.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
To, da je skupinsko molitev več 'vredna' (mislim, da 17x, ne vem če sem si prav zapomnil), sem prebral na spletni strani pravih musulmanov. Tisti, ki ne ravna v skladu z islamom (recimo krediti), se po mojem vedenju samoizloči.

Evropa temelji na krščanski tradiciji, kot recimo SA temelji na musulmanski tradiciji. Prav je, da imajo prebivalci pravico odločati, kakšne sorte objekti bodo stali v njih mestu/vasi/državi.

Cerkve po hribčkih so večinoma še iz časov, ko so v tej deželi mohamedance, ki so tedaj mahali z nekakšnimi sabljami, sprejemali s svincem in jeklom, kar je seveda, povsem razumljivo, saj niso prihajali z ravno miroljubnimi nameni.

'V vsakem džematu (mislim, da jih je v Slo nekje osemnajst, vsaj po metodologiji IS, ki je zgolj ena dveh od musulmanskih skupnosti v Sloveniji) ena džamija', je pač na TV povedal tedanji mufti Ðogiæ.

Gre se za to, da se je propragirali gradnjo džamije v Ljubljani 'Muslimani nimajo kje molit', kar NI RES, ker je v vsakem džmatu vsaj ena molilnica ane????

To, da človeku plačajo vsaj potne stroške, če gre zastonj predavat, je pa nekaj povsem normalnega, mar ne???

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Za zacetek. Filozofiranje o pravih, malce manj pravih, krivih i napacnih je zgreseno, moteno in za muslimane prepovedano. Za taksne nebuloze imas stibra. Prepovedan "kreditiranje" je prepoved sluzenja denarja na obrestih. Tak denar ni posteno *zasluzen*. IS bo placevala obresti in ne sluzila na obrestih.

Sicer je pa cela debata brezpredmetna za sirso javnost. Karkoli je ali ni greh ni stvar sirse javnosti ,ki je prisilila IS v kredit. Verjetno ves da drzava druge verske skupnost financira... Poleg gratis zemlje dobijo tudi dinarcke ,ki prihajajo tudi iz zepov muslimanov.

No vidiš, da ni bilo tako težko. Najlepša hvala za razlago.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.337
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Ne, niso. Tole so kar lepo ekonomski migranti, ki čakajo na priložnost, da še naprej ilegalno prehajajo meje. Švercerji so pa ljudje, ki švercajo dobrine (lahko tudi ljudi) in imajo to za pridobitno dejavnost.

ja, švercarji so bili šoferji, uni migranti na cesti so bili pa ljudje, ki so jih švercali čez državo...

1. Debata se nanaša na tiste, ki skačejo po cesti in to definitivno niso šoferji, torej tudi švercerji ne morejo biti.
2. Tisti šoferji prav tako niso švercerji, saj za morebiten prevoz migrantov sploh ne vedo, saj se ti vtihotapijo oz. bolje rečeno vdrejo v tovorni prostor, prav tako pa šoferji za ta prevoz migrantov v 99% ne vedo in niso plačani, torej spet ne morejo biti in niso švercerji.

Daj ti malo umiri to svojo humanost in si daj za foro malo zbistrit pogled na svet. Upam, da ne doživiš prevelikega šoka.

dobr, ce ti ne locis kontrolirane skupine migrantov in tistih ki so se svercali, in so jih presenetili policaji pol ti lahko recem samo, da spet prevec posplosujes.

Zanimivo, zanimivo. Jaz sem pa namreč mnenja, da si ti tisti, ki slabo ločuje migrante ter preveč posplošuje. Zoprna reč.

franZanton

Pripravnik
5. jul 2015
621
7
18
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ali je sploh mozno da je nekdo toliko k. uskan da verjame v taksne kretenizme? Mislim, resno? Alim zbira za svoje delo po EUR, pa se temu ima problem. Celo k. fotoaparat ,ki ga uporablja na spletni strani je bil doniran (rabljen).
Resno, resno. SDS je predlagala prepoved burk, hidžabov, itd., kar je posledica. Vzrok za burke, hidžabe itd. pa je financiranje džamij iz tujine, predvsem iz Savdske Arabije. Ker si prepovedi financiranja džamij iz tujine nobena politična stranka v Sloveniji (za razliko od nekaterih evropskih držav) ne upa niti predlagati, kaj šele da bi to bilo uzakonjeno, lahko jeseniæan od Arabcev za svojo džamijo dobi neomejene količine denarja v katerikoli valuti.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik franZanton pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ali je sploh mozno da je nekdo toliko k. uskan da verjame v taksne kretenizme? Mislim, resno? Alim zbira za svoje delo po EUR, pa se temu ima problem. Celo k. fotoaparat ,ki ga uporablja na spletni strani je bil doniran (rabljen).
Resno, resno. SDS je predlagala prepoved burk, hidžabov, itd., kar je posledica. Vzrok za burke, hidžabe itd. pa je financiranje džamij iz tujine, predvsem iz Savdske Arabije. Ker si prepovedi financiranja džamij iz tujine nobena politična stranka v Sloveniji (za razliko od nekaterih evropskih držav) ne upa niti predlagati, kaj šele da bi to bilo uzakonjeno, lahko jeseniæan od Arabcev za svojo džamijo dobi neomejene količine denarja v katerikoli valuti.

Toliko neznanja in ksenofobije..... Dejmo od zacetka, recimo na primeru Slovenije (lahko pa tudi razsirimo). Dzamija se financira iz tujine ,ker je drzava Slovenija zaradi pritiska pacientov prodala parcelo IS i ne senkala kakor je to obicaj. Tisti ,ki so najbolj zagreti* taksnemi gradnji nasprotujejo. Zgoraj omenjenemu so dostop do prostorov IS celo uradno prepovedali. Ta skupnost deluje paralelno in z IS ali dzamijo/IC nima nic. IC v Zagrebu je bil financiran iz tujine? Se je komu kaj zgodilo? So burke problem? Karkoli? Btw, kaj v realnem svetu pomeni prepovede kosa obleka (razen diskriminacije)? Da zabijes nekaj deset/sto ur v parlamentu? Da zatres nekaj zensk? Se to splaca? Si zaradi tega kak cm zraste?

Da dobis karkoli je velik podvig... Tudi ze 40.000 skupnost. Nek XYZ pa lahko dobi samo v tvoji glavi... Zagotovo bos znal sam poiskati kaj vse mora storiti investitor preden karkoli dobi. Verjetno se je Islamska skupnost zakreditirala par mio EUR zaradi dolgcasa, kajnede?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.