Begunci so že v Sloveniji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.120
16.340
113
467716-post_slo.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.006
6.231
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Ja, najbolje da bi na prvo žogo vsi napisali da so bili begunci krivi za Koeln. Hvala bogu, da so prej 2x vdihnili, in počakali na malo bolj uradne izjave, in so na koncu ugotovili, da ni bilo toliko beguncev, pač pa precej priseljencev iz afrike in drugih držav, ki so prišli v nemčijo legalno ali nelegalno.

Tvoj link spet vsebuje neke prihodnike. BO... In seveda je treba poudarit, da je to šestkratnik SLO BDP. A da je nemcev 46x več pa ni potrebno povedat? Zakaj raje ne napišejo kakšen je to procent njihovega BDPja? Vidiš, tako se zavaja. Tole bo en hribovc prebral in naprej v bifeju govoril, da bo slovenija plačala 6 proračunov za begunce.

pa stem da na googlu nisem našel te študije. Vsi pišejo o tem inštitutu na njihovi strani pa ni te študije...

https://www.iwkoeln.de/en/studies

BMK, kdaj so prišli, ISTI so kot tisti, ki prihajajo sedaj. V dveh letih niso hoteli skapirati kulture, kamor so prišli, še več, množica novodošlih jim je dala krila, sploh, ker jim policija zaradi politične korektnosti "nič ne more". In če že nas zmerjaš s ksenofobi in fašisti, bom tebi in takim rekel " slovenofobni islamski kvizling" ker sovražiš našo kulturo in se zavzemaš za nekritičen sprejem tuje kulture, seveda na stroške davkoplačevalcev.
Razlika med nami in ISIS? ISIS je financiran od zunaj in se bori za širitev najbolj zadrtega islama, mi pa smo na svojem ozemlju, s svojo kulturo. Noben kamelar nima pravice zahtevati karkoli, kar je v nasprotju z našo kulturo na našem ozemlju (na svojem naj počnejo, kar hočejo). Sem spada tako odnos do žensk, zahteva da so tudi Evropejke pokrite, zahteva po njihovem šolanju,... Res da zaenkrat tega v Sloveniji (še) ni ampak preden fašeš črne koze, se je treba cepiti. Torej, preventiva.

467716-post_slo.gif

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
BMK, kdaj so prišli, ISTI so kot tisti, ki prihajajo sedaj. V dveh letih niso hoteli skapirati kulture, kamor so prišli, še več, množica novodošlih jim je dala krila, sploh, ker jim policija zaradi politične korektnosti "nič ne more". In če že nas zmerjaš s ksenofobi in fašisti, bom tebi in takim rekel " slovenofobni islamski kvizling" ker sovražiš našo kulturo in se zavzemaš za nekritičen sprejem tuje kulture, seveda na stroške davkoplačevalcev.
Razlika med nami in ISIS? ISIS je financiran od zunaj in se bori za širitev najbolj zadrtega islama, mi pa smo na svojem ozemlju, s svojo kulturo. Noben kamelar nima pravice zahtevati karkoli, kar je v nasprotju z našo kulturo na našem ozemlju (na svojem naj počnejo, kar hočejo). Sem spada tako odnos do žensk, zahteva da so tudi Evropejke pokrite, zahteva po njihovem šolanju,... Res da zaenkrat tega v Sloveniji (še) ni ampak preden fašeš črne koze, se je treba cepiti. Torej, preventiva.

Tudi meni ne paše pozitivna diskriminacija za migrante, še posebej ker s tem razvrednoti pripadnost lastnih državljanov (češ "mi sledimo vsem zakonom, a za njih ne veljajo") Za vojnega begunca bi še naredil izjemo.
Glede kulture govorit je pa skrajno naivno, ker se vsakih 100 let zamenja kar drastično. Krščanstvo je bilo včasih tudi čisto tuja "kultura" v tem prostoru. Da ne omenjam islama v Iranu ali Afganistanu. Kulturo pridobimo iz okoliških družbenih vzorcev skozi odraščanje in potem je večina nas zaprtih za drugačno. Isto kot so migranti imuni na slovensko kulturo, si ti imun na njihovo. Lahko, da se bodo prišleki enostavno namnožili bolj od domorodcev in bo šla "kultura" k vragu, ter bo tvoja različica čez sto let tule branila alaha.

Sploh pa naše/vaše, mi branimo naš kos Zemlje, itd. Najkasneje ko umreš, ni nič več tvojega. A se sploh splača it take vojne, je to res napredno?

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik ginek pravi:
Sploh pa naše/vaše, mi branimo naš kos Zemlje, itd. Najkasneje ko umreš, ni nič več tvojega. A se sploh splača it take vojne, je to res napredno?

Ne seri...

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Kultura se pa res ne menja na 100 let. Spoštujem kulturo, ki vlada na ozemlju Evrope pol tisočletja, kadar pa obiščem muslimansko državo (ja sem jih že obiskal) pa se prilagodim njim. Muslimani pa bi povsod radi uvedli tisto s.ranje, od katerega bežijo. In če ne bo moje, bo od mojih otrok in sploh ker imam hčerke jim niti slučajno ne želim, da bi na silo prišle v kulturo, kjer jih bo nek kamelar kupoval za nekaj koz. Koliko je muslimanska kultura "napredna", pa vidiš že v odnosu do drugih kultur. So približno na istem nivoju kot Evropejci pred petsto leti.
Iran pa je lep primer nasilnega širjenja islama.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pa bi lahko še kaj drugega bral, ker imaš čist oprane možgane.

Obstaja še kaj drugega kot indokrinacija velikega vodje.

Sam vi2 z Alkoholikom pa sta...3jajčna dvojčka...prave mudonje
smile-1.gif

Pa saj pravim da kupujem tudi Mladino...včasih sobotno delo...

In tam so še vedno pri bogih vojnih beguncih....še mal pa bo s5 leto "91" pa se bo kak Luka Mesec spomnu da smo jih 450k zbrisali v Avstrijo...in da jim mormo dat odškodnine ker so duševno trpeli na vlaku čez našo zemljo...
bonk.gif

1x si se hvalil da maš kmetijo doma...za Alkota pa vem da jo ma...kolk sta jih pripravljena sprejet na svojo grudo?
tongue-1.gif

Sem ti svetoval-beri še kaj drugega, kot vam selektivno indokrinira jekleni janez (
hysterical-1.gif
).

On preferifa domobrance, ustaše in ostalo gamad. Ti so bili, če še ne veš, plačani iz strani dolfija. Slednji pa je bil velik kamerad s kamelarji (slike in linke sem že lepil). Dal jim je uniforme in orožje, da so klali raso, kateri pripadamo.

Bi še kaj več napisal, ampak ne bo šlo v tvojo oprano bučo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.660
113
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik ginek pravi:

Ne seri...

Se sprasujem...kaj se je zgodilo z Alan Ford generacijo...tujega nočemo...svojega ne damo...

Stari bi vas dal čez špalir na golom
tongue-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Ja, najbolje da bi na prvo žogo vsi napisali da so bili begunci krivi za Koeln. Hvala bogu, da so prej 2x vdihnili, in počakali na malo bolj uradne izjave, in so na koncu ugotovili, da ni bilo toliko beguncev, pač pa precej priseljencev iz afrike in drugih držav, ki so prišli v nemčijo legalno ali nelegalno.

Tvoj link spet vsebuje neke prihodnike. BO... In seveda je treba poudarit, da je to šestkratnik SLO BDP. A da je nemcev 46x več pa ni potrebno povedat? Zakaj raje ne napišejo kakšen je to procent njihovega BDPja? Vidiš, tako se zavaja. Tole bo en hribovc prebral in naprej v bifeju govoril, da bo slovenija plačala 6 proračunov za begunce.

pa stem da na googlu nisem našel te študije. Vsi pišejo o tem inštitutu na njihovi strani pa ni te študije...

https://www.iwkoeln.de/en/studies

Kako veš da so isti? a en sirijc je odraščal v enaki kulturi kot en afričan??

Jest ne sovražim naše kulture. Pri nas je že dolgo prisotna tudi druga kultura, kjer jo ima vsak doma. Recimo men se zdijo tisti kravatarji ki hodijo po ulici in po bajtah 3x bolj vsiljivi kot pa muslimani. Men ni še noben reku, ej dej babo pokrij, ali pa recimo, dej ne jest pujsa, ker je umazan...

In... če pogledamo zgodovino.... Tudi "mi" smo nekoč harali po svetu in drugim govorili kaj naj živijo, na njihovem ozemlju. Sicer je potem to postalo "naše" ozemlje. Veliko smo jih pobili, tudi iztrebili. Da so eni le živeli po "naših" pravilih.

jest ne vem, kdo vam kje vsiljuje njihovo kulturo? A vi veste koliko muslimanov imate vsak dan okoli sebe? Jest bi rekel, da sigurno jih je nekaj. Pa vam kdo kej teži??

In spet, če nek musliman reče, da bi morale biti punce pokrite to zame ni ne vem kakšna zahteva. Ok, povedal si svoje, zdej pa pejt naprej. Jest bi tud višjo plačo imel. Pa me kdo upošteva??

Dokler jih številčno ne bo dovolj, ne bojo nič dosegli. Ko jih pa bo, bojo pa lahko uveljavljali svoje želje. Do takrat je pa še daleč, in mi tega ne bomo doživeli.

Ja isis se zavzema za zadrti islam. In kako jim uspeva? Muslimani bežijo od njih. Res imajo veliko prihodnosti.

In kako bi se ti cepil proti črnim kozam?

Kamele0N

23. jul 2008
42.431
5.660
113
Ta musliman ki hoce pokrito zensko...ti bo skakal po mamici ce se ji lih ne bo pokrival...

Pa fora z dans jih ni veliko...jutri ko bodo me pa briga....je cheap!

Jutri ko bodo...ti bodo po mamici skakal...in to suvereno!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ne bo. ne skrbi.

ja briga me kaj bo cez 100 let. a misliš da se take kulturne spremembe zgodijo čez noč??

vmes se bi se mogl še marsikaj zgodit. kaj vec kot samo migranti.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.256
1.398
113
Če te ne briga, kaj bo za 100 let, potem verjetno nimaš ženske, otrok...

Glede števila musličev. V Avstriji se je število registriranih muslimanov iz leta 2011, ko jih je bilo 300.000, dvignilo zdaj na 700.000! V 5. letih! Če bo šlo tako naprej, jih je za 30 let lahko koliko?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.986
113
pri taščici
Hiter izracun, 40mio. Najbrz bo siriatsko pravo na pravnem faksu edini predmet.

Sicer pa: zeleznicarji ki imajo opravka z migranti naj bi prejeli poseben dodatek. Kaj pa soferji avtobusov , policaji, popisovalci, humanitarci....?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
kameleon sem že napisal da bi jih sprejel pač pod pogojem da se integrirajo v moj sistem torej brez posebnsoti (hrana, ženske...) ki bi jih zahtevali!

me pa zanima, kako gledaš na romune bolgare ki hodijo delav v slovenijo... a veš oni so tudi ekonomski migrantje!

drugače pa RKC pravi, da je treba begunce sprejet! jim pomagat itd itd... so velik hujši kot "dnevnik, mladina..."

želzničarji imajo opravka z migranti od sprevodnikov do strojevodij...

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Hiter izracun, 40mio. Najbrz bo siriatsko pravo na pravnem faksu edini predmet.

Sicer pa: zeleznicarji ki imajo opravka z migranti naj bi prejeli poseben dodatek. Kaj pa soferji avtobusov , policaji, popisovalci, humanitarci....?

Humanitarci so tam prostovoljno, AI pa celo ovira policiste. Zakaj bi oni kaj dobili?

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kameleon sem že napisal da bi jih sprejel pač pod pogojem da se integrirajo v moj sistem torej brez posebnsoti (hrana, ženske...) ki bi jih zahtevali!

me pa zanima, kako gledaš na romune bolgare ki hodijo delav v slovenijo... a veš oni so tudi ekonomski migrantje!

drugače pa RKC pravi, da je treba begunce sprejet! jim pomagat itd itd... so velik hujši kot "dnevnik, mladina..."

Vsak, ki pošteno dela in nas ne posiljuje s svojim načinom življenja, je dobrodošel, takoj ko pri nas ni brezposelnih in če ne privleče brezposelne žene in deset otrok na socialo.
Papež je govoril o družinah in tu se nekako strinjam z njim, nikakor pa se ne strinjam s samskimi mladimi moškimi, ki bi morali braniti svojo domovino.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.986
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Kateri železničarji pa imajo opravka z migranti ?

LP
Direktor, sekretarka,. Mogoce tudi tajnica. Tako kot pripravkjenost na MOL, EF....
Strojevodje in podobni nimaji opravka z begunci.

Kamele0N

23. jul 2008
42.431
5.660
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

Joj Alko tebe je tolk škoda....k ti ubistvu čist mal fali da bi
smile-1.gif

Aves Rumun pa Bugar sta stvar sistemske politike...sprejmeš neka pravila....ureditve pa se ju znebis na sistemski ravni...in mas mir....sam politicna volja mora bit...

Lej OZS tukaj... http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/soferji-smo-utrujeni-in-tako-potencialni-ubijalci-na-cesti/384970

Enga zakrknega musliča se boš pa ti težko resu z dogovori itd

Kaj te pa cerkev moti v tej zadevi? Je kdo zapovedal da moras tako mislit kot ona? Mislim da tud vernim ni zapovedano da MORAJO sprejet kogarkol....

Btw ženevska konvencija ma sigurno podobne poglede pa nisi jezen nanjo...na cerkev pa si!

Ti ti fundamentalistek mali ti!
tongue-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
uf bog pomagaj, če je razgledanost to, da nekdo parkrat paket pobere v minhnu... in potem gleda autobahn do ljubljane...
romuni bolgari so enako ekonomski migrantje kot alžirci itd... samo da jih "malo bolj" toleriramo...ker so "člani" EU...
a v eu smo jih sprejeli da se je dobila "poceni" delvona sila.

politična volja je bila da se "privleče" migrante... no zdej se spreminja da jih je treba odstranit...

a veš v čem je hec... da eni tako pluvate proti "komunajzerski" propagandi glede migrantov a dejstvo je da jih tudi RKC vabi (in dela pozitivno reklamo...)
pa nisem nič jezen na cerkev... mi pa gredo dvolični pezdeteki malo na živce...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Saj zna tud šraufat-edino kriza je takrat, če ne najde YT filmčka.

BTW, kaj delajo Bolgari in Romuni pri nas, razen da obirajo sadje? (Dobro, pustimo stat fehtarjenje in polne kombije na avtocestah)?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.