Danes je v Prekmurju megla. Vidljivost od 100-150 m. 30% prekmurskih voznikov ni nikoli hodilo v avtošolo in so dobili vozniški izpit na lepe oči, ker pri dnevni svetlobi v mestu, v koloni, v gužvi veselo uporabljajo prednje meglenke. Na to se še nekako navadiš čeprav težko ampak stisneš zobe in gre.
Bolj je problem zadnja meglenka. Ta sveti re nenormalno in nikomur ne želim da buli v to močno svetlobo.
Pred mano peljala voznica C4 ( MS xx 902) in je imela prižgano zadnjo meglenko. Ker je parkirala na istem parkirišču kot jaz sem sklenil, da jo opozorim in jo prijazno povabim naj pride iz avta pogledat kako močna je njena zadnja meglenka. Pride pogleda pritrdi da je res močna ampak da je ne bo ugasnila ker je megla in bo storila vse za svojo varnost. Ostanem brez besed.....
Drugi primer BMW z dvema zadnjima rdečima meglenkama, Tip vozi pred mano par km in po mojem prižiganju in ugašanju dolgih luči končno sprevidi in ugasne meglenke zadaj. V križišču pri semaforju stojiva vzporedno in voznik BMW nosi sončna očala(v megli)
Zadnje meglenke v koloni zgledajo nekako takole.