bedaki na cesti

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
čak čak... ti hočeš, da imamo povsod na cesti ograje, ki bodo ZAGOTOVO preprečile 40 tonam pri 90 km/h pridet skozi? Kdo bo pa to plačal? Koliko takih primerov je na leto? Kolikšen je strošek take nesreče, skupaj z zdravljenjem žrtev in v najslabšem primeru oni prislovični milijon € "profita" za državo za živega človeka? Koliko let bi morali na tak način preprečevati vse tovrstne nesreče, da bi se ta denar vrnil?

Ne moreš vsega preprečit, ker bi življenje potem obstalo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Vsakič, ko sem stisnil objavi, sem dobil nazaj 504 Gateway Time-out ... Sem mislil, da sploh ni objavljeno. Pa je očitno blo. Dobro, da nisem še bolj živčno klikal ...
hysterical-1.gif

Ok, v redu! Ampak zakaj pa zdaj še enkrat?
shocked-1.gif

Ne vem. Očitno težave alterjevega serverja...

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
KSZ

Včeraj ob cca. 13:30 stoječa kolona na izvozu za BTC, zaradi del na Šmartinki.
Mlajši možakar v 5-vratni srebrni Astri LJ registracije se je obesil na hupo in norel zraven.
Mislim WTF pač gužva, nimaš kam it, avti so stali en za drug, moron pa kar trobil sredi kolone.

Nekateri so res očitno z živci tolk na koncu, da ne bi smeli it v avto.
Najhujše je pa to, da je imel moron na zadnjem sedežu otroka, res super vzgled.
tongue-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
čak čak... ti hočeš, da imamo povsod na cesti ograje, ki bodo ZAGOTOVO preprečile 40 tonam pri 90 km/h pridet skozi? Kdo bo pa to plačal? Koliko takih primerov je na leto? Kolikšen je strošek take nesreče, skupaj z zdravljenjem žrtev in v najslabšem primeru oni prislovični milijon € "profita" za državo za živega človeka? Koliko let bi morali na tak način preprečevati vse tovrstne nesreče, da bi se ta denar vrnil?

Ne moreš vsega preprečit, ker bi življenje potem obstalo.
pri nas ni standarda, ki bi opredeljeval ( no mogoče v letu 2013 že je samo, da se še ne implementira ) kakšna mora biti zaščitna ograja oz koliko mora zdržati in kako se mora obnašati v primeru trka. Ponekod v tujini pa takšna ograja, ki pravzaprv ni bistveno dražja od naših zna uloviti vozlo in ga ne odbiti nazaj na cesto tako kot je pri nas, kamione pa tudi nekako zadrži, da da ne skačejo iz ene smeti AC na drugo.
Pri nas pa je to bolj za okras, in da ne bi obraæali kar na sredi AC , ker pri nas se temu ne bi čudil

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
včasih so se pokali na regionalkah, kar je meni še nekako razumljivo, dandanes pa je vsak dan vsaj ena nesreča na AC. včeraj 2 na štajerski, ena na primorski.. folk je res čisto
stupid-1.gif

danes in jutri pa bo spet norišnica

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
včasih so se pokali na regionalkah, kar je meni še nekako razumljivo, dandanes pa je vsak dan vsaj ena nesreča na AC. včeraj 2 na štajerski, ena na primorski.. folk je res čisto
stupid-1.gif

Gužva, pa se delajo bedarije...

Prej smo bili štirje vštric, od tega en tovornjak.
Izvoz za BTC iz smeri Bežigrada. Kolono, ki je segala na zaviralni pas nekdo zamudi in se direkt na voznem popolnoma ustavi in hoče stisnit "v" kolono. Po voznem pride šleper, ki ga mora nenadoma obvozit tako, da gre pol na prehitevalnega, v tistem trenutku pridem jaz po prehitevalnem in se zrinem povsem do betonske ograje.
uf-1.gif
Žlajfanje ni več prišlo v poštev.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
stupid-1.gif

zarad vinjet je večja gužva na AC. Še vedno bolje da na AC, je dost manjš verjetnost smrtne nesreče kot na regionalki, kjer je bilo včasih več mrtvih kot prometnih nesreč.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Ta ma pa res srečo da je ostala živa... da jo je tist tovornjkar nabil, nič ne bi ostalo od nje.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
http://www.24ur.com/novice/slo...-okupirane.html
...
Prometna nesreča na gorenjski avtocesti

Dlje časa je bil zgodaj popoldne promet oviran na gorenjski avtocesti, kjer je bila avtocesta med priključkoma Naklo in Podtabor nekaj časa tudi polovično zaprta.

Kot so sporočili s PU Kranj, je nesrečo povzročil 47-letni Nizozemec, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom in se prevrnil na streho.

V nesreči sta se telesno poškodovala povzročitelj in sopotnik v osebnem avtomobilu.

Kot so še dodali, je kazen za neprilagojeno hitrost globa 300 evrov in tri kazenske točke.

Biciklari

Pripravnik
13. sep 2012
558
0
16
pa gledam zadnje čase folk po cesti, so pa ja vsi malo mutavi!
bonk.gif

En bolj prtegnjen k drug!
10.gif

Sem takoj naroču kamero da bom tu popal kretena na cesti, mater najmanj 3 posnetke na dan bi lahko naredil.
aplauz.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Kako zgleda, da na AC zaradi neprilagojene hitrosti izgubiš oblast nad vozilom. Pa sej se ni vozil po Keltiki. Prov so moral napisat to policisti. A zbirajo novice, da jih bo čim več in bodo lahko na podlagi tega spet opravičeno dvignili kazen.
zmaga.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.020
113
Citat:
stupid-1.gif

Vročina, vsi nimajo klime oz jim ne dela.

Citat:

Kot so sporočili s PU Kranj, je nesrečo povzročil 47-letni Nizozemec, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom in se prevrnil na streho.

V nesreči sta se telesno poškodovala povzročitelj in sopotnik v osebnem avtomobilu.

Kot so še dodali, je kazen za neprilagojeno hitrost globa 300 evrov in tri kazenske točke.
Spet vesoljčki nekaj nakladajo.
A je bila poledica
evil.gif
?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Ta ma pa res srečo da je ostala živa... da jo je tist tovornjkar nabil, nič ne bi ostalo od nje.

tovornjakar je šel pravilno 80 a ne?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
to hočem povedati, da je šel prehitevat tovornjakarja, kar bi sploh moralo biti strogo prepovedano na AC....saj že tako ali tako vsi gonijo 100.