bedaki na cesti

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Sem videl ja...po več kot eni uri od dogodka...moram rečt da so se Policaji res angažirali v tem primeru in ga iščejo tudi s helikopterjem....prvo sem mislil da je šlo za rop, ponavadi roparje s helikopterjem iščejo.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Sej ne vem, če so kje omenili. Na 24kur tudi ni nič. Da ni bilo žrtev, se je najbrž treba zahvalit gasilcu, kateri je stal v koloni in junaško posredoval.
zmaga.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Vsi tisti, kateri tako suvereno sekajo nepregledne ovinke in se ne zmenijo za nasproti vozeče. A nikoli ne srečajo recimo kakega avtobusa, kamiona, kot je na priloženem posnetku. A se to sam meni dogaja?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Smo rešili, sicer pa sploh ni bilo dramatično. Ampak, če dobim posnetek, ravno v tem ovinku samo, da sem jaz šel v smeri tega kamiona. Kombi je sekal na polno. Tisti kombi + tale šlepar in bi bilo že veselo. Sej za državo bi bilo več kot super. Oba bi lahko dobila kazen.
grin1.gif

edit: točno tako dik.

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Kaj pa bedak na motorju, sicer ne pri nas a vseeno, bi si upali? no bedak je tudi avtomobilist, ki ne ve zakaj je levi pas, ko pa se najdeta dva je nesreča tu
smile-1.gif

Danes pobrano na izklopu.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=229Q609E878
hysterical-1.gif

motorist:
- izgublja čas za prepirat se z voznikom
- zanalašč žlajfat z motorjem na avtocesti pred avtom - neprecenljiva prizadetost
uf-1.gif

voznik:
- kamper na levem pasu
- ne prizna napake in kaže mišice
- ko zbije motorista pri polni hitrosti na avtocesti, najprej podrobno pregleda poškodbo svojega avta - neprecenljiva kretenost
10.gif

- ne zavaruje mesta nesreče

Jap, taprava dva sta se srečala.
aplauz.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Danes spet projektili po Kranju.....to ne šljivijo nobenega na cesti, oni so carji, cpp za njih kaj to je peč pokvarjen, šu šrauf.
Motoristi, jaz vam povem, pri meni nimate niti 5% tolerance.....

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Kaj pa bedak na motorju, sicer ne pri nas a vseeno, bi si upali? no bedak je tudi avtomobilist, ki ne ve zakaj je levi pas, ko pa se najdeta dva je nesreča tu
smile-1.gif

Danes pobrano na izklopu.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=229Q609E878

pa konstanta vožnja na levem pasu, ko je desni prost. to se pri nas ne kaznuje.
pri nas je proračun rešen v enem mesecu, če bi policija samo malo več delala.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Glej, zadnjih nekaj mesecev jih ne vidim.....folk ne plača kazen? Ni problema, odpeljat avto itd.....da se, vse se da.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Evo, da še jaz malo zlijem gnev v to temo... oprosti JADO za replay, ampak glih zadnji si
grin1.gif

Včeraj sem se vračal s primorske proti Ljubljani. Peljem se po prehitvalnem pasu, 130 po števcu, tempomat, ravno prehiteval sem Opel Corso. No in tle se začne akcija... Na pospeševalnem pasu se znajde avto, da smerokaz (vse po pravilih), nakar se mama v Corsi naenkrat odloči, da se mu bo umaknila, iz začne lezti na moj pas, brez smerokaza seveda. Bila je nekje s četrt avta že na mojem pasu, jaz pa bremza pa hupa na polno. Nakar se mama odloči, da sunkovito odvije nazaj, in še sreča da se un na pospeševalnem ni odločil (pametno) takoj vključiti na avtocesto. Tko da se je, hvala bogu, vse srečno izteklo... ampak point tega je, da to ni prvič, da se mi je kaj takega zgodilo. Jaz res nevem, zakaj mora folk, ki se vozi po voznem pasu na avtocesti, avtomatsko ko koga zagleda na pospeševalnem pasu, skočit na prehitevalnega. Pa sej ma vendar itak on prednost, saj je že na avtocesti. Un ki se vozi po pospeševalnem pasu, se bo že vključil, ko bo varno oz. ko bo imel mogočnost, da to stori. Mene je inštruktor deset let nazaj učil, da "če se nemoreš varno vključit na avtocesto, se vozi toliko časa po odstavnem pasu, dokler tega ne boš mogel varno storiti." Seveda, pod pogojem, da imaš odprt pogled na odstavnem pasu...

In pa še nekaj v povezavi s to temo, in se prav tako redno dogaja. Zakaj zavraga, če imaš pred sabo 500 metrov pospeševalnega pasu, moraš takoj zavit na avtocesto, po možnosti z 60 km/h in ustavit promet na voznem pasu? A se je folku izpod časti peljat do konca po ppospeševalnem pasu, pa se potem lepo vsaj s 100km/h vključit na avtocesto?

Pa lep dan še naprej in srečno vožnjo
smile-1.gif

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Prejsnji petek na regionalni cesti polno kolesarjev na nasproti vozecem pasu. Cesta ravna, pregledna. Za njimi pelje tovornjak in jih gladko zacne prehitevat 100 m pred mano, pri cemer je zasedel pol mojega pasu.

Slo je na milimetre med kamionom, mano in bankino. Ce bi slucajno tisto sekundo stimal radio ali podobno in se ne bi uspel v tistem hipu umakniti bi bil sedaj konzerva.

Hvala kamionarju za neprecenljivo izkusnjo. Budala!

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
In pa še nekaj v povezavi s to temo, in se prav tako redno dogaja. Zakaj zavraga, če imaš pred sabo 500 metrov pospeševalnega pasu, moraš takoj zavit na avtocesto, po možnosti z 60 km/h in ustavit promet na voznem pasu? A se je folku izpod časti peljat do konca po ppospeševalnem pasu, pa se potem lepo vsaj s 100km/h vključit na avtocesto?

smile-1.gif

Hvala, enako!
smile-1.gif

Meni se je pa zadnjič pripetila podobna situacija. Sem se peljal po voznem pasu približno 130, po prehitevalnem me je ravno nekdo prehiteval, medtem ko sta na pospeševalni prišla dva avtomobila. Jaz sem ostal lepo na voznem, ker sem bil prehitevan, en od avtomobilov s pospeševalnega je pa nenadoma direktno pred menoj začel s kakih 60 na uro lezt na vozni pas (bil je šele na začetku pospeševalnega) in še to brez žmigavcev, tako da sem moral do konca stisnit bremzo in je manjkal le še kak slab meter, da ga nisem nasadil!
uf-1.gif
Drugi avto na pospeševalnem je bil k sreči dosti bolj priseben in v tistem trenutku ni še on rinil na voznega, sicer se po vsej verjetnosti ne bi izšlo, hvala mu!

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj

NACIONALNI ŠPORT.

Preblage avto šole in prenizke kazni.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Aja pa še nekaj sem pozabil omenit, in sicer počasni pas oz. tretji pas.... Tudi nevem, a se je folku tudi tam izpod časti vozit? Nerazumem tega. Očitno folk misli, da je tretji pas namenjen samo tovarnjkom in avtobusom. Jaz sem začel že kr prehitevat po počasnem pasu, čeprav vem da je to zelo nevarno, ampak mam že pun kur.. tega. Vsak gleda sam na svojo rit.

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Aja pa še nekaj sem pozabil omenit, in sicer počasni pas oz. tretji pas.... Tudi nevem, a se je folku tudi tam izpod časti vozit? Nerazumem tega. Očitno folk misli, da je tretji pas namenjen samo tovarnjkom in avtobusom. Jaz sem začel že kr prehitevat po počasnem pasu, čeprav vem da je to zelo nevarno, ampak mam že pun kur.. tega. Vsak gleda sam na svojo rit.

Ja dej to le pazi, ker nekoč znaš nabasat na kakega sanjača, ki bo skočil vate - še posebej je nevarno npr. na štajerski avtocesti, ko se pred prvim tunelom zaključi dodatni tretji pas in se debili s srednjega premikajo na desnega ne da bi pogledali. Jaz zadnje čase, odkar šparam na bencinu, furam svojih 105 in grem lepo na čisto desni pas.
pozdrav.gif