bedaki na cesti

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ja, samo to isto kot privat parkirišče. Kar smo imeli v primeru, na katero sem jaz odgovarjal.

Oziroma tako: Če v Europarku kdo parkira na prostoru za invalide, a ga lahko prijavim policiji? Kaj pa pri Hoferju?

A Hoferjevo parkirišče ni dano v javno uporabo? Kaj pa tisto v Europarku?

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
Ja in kako bi vidva z synthicem resila take probleme? Pustila take imbacile pri miru, da ja ne bo prislo do kaksne pzdarije? Pri nasi balkanski mentaliteti ti povem, da bi se v trenutku, ko bi se razvedlo, da policaji ne ukrepajo v takim primerih, potrojilo stevilo pacijentov, ki bi vozili z neregistriranimi avtomobili in motorji, CPP bi seveda za njih bil samo neka bajka za lahko noc... Razlozi mi no, kako bi to resil?
Lej, po Celovški je bil nekaj časa prav čefurski šport, naganjat neregistrirane motorje od Slovenija Avta do Drenikove in nazaj, ne glede na to a so bili tam policaji ali ne. Ko sem enkrat čakal na zeleno sem jih vprašal, zakaj ga ne snamejo in mi je razložil, da bi jim itak takoj ušel med bloki in nima nobenega smisla spravljat ljudi v nevarnost. Raje ga bodo posneli parkrat, ko ga bodo ustavljali po predpisih, ga slikali z radarjem... Kje je motor doma pa itak vejo. Po kakšnem mesecu ali dveh je motor zginil s ceste. A so mu ga zaplenili, mu natrosili za par jurjev kazni... Nimam pojma, efekt je bil, brez da bi ogrožali ne vem koliko ljudi po nepotrebnem. Takole šerifovsko divjanje, kot so ga v Kranju uprizorili, NI pravi način, res ne.

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
467716-post_slo.gif

Moti me itak bolj synthamnova menjava vzroka in posledice.. Ce ga ne bi lovili, bi vozil po predpisih. Ce bi bil normalen, ga sploh ne bi bilo treba loviti. Sej ga razumem, kaj ga moti, samo nekako se mi par njegovih "logicnih" povezav ne zdi ravno na mestu..

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Debilno je, da delajo iz CCPja tako znanost in nevarnost, da je noro. Ko pa folk v kriziscih dejansko stoji v najvecji guzvi je pa use uredu, pa ni policaja k bi jurja takmu voslu zalepu. Zarad modela pol mesta stoji, pa je vse uredu. Ker revez ni znal ocenit, a bo prisel cez krizisce al ne....res tezka naloga. Tuki nej pobirajo dnar, ne pa na omejitvah hitrosti in izmisljenih situacijah, ki bi se lahko pripetile pa se niso.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
To, kar bi ti rad, ni stvar policije, to je bol stvar kulture in dokler bo takšna, kakršna je - egoistična, samovšečna in ignorantska, bo promet točno tak, kot si ga zaslužimo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
467716-post_slo.gif

Moti me itak bolj synthamnova menjava vzroka in posledice.. Ce ga ne bi lovili, bi vozil po predpisih. Ce bi bil normalen, ga sploh ne bi bilo treba loviti. Sej ga razumem, kaj ga moti, samo nekako se mi par njegovih "logicnih" povezav ne zdi ravno na mestu..
Ja, če ga nebi lovili, potem divjanja po Jesenicah nebi bilo, nebi prehitevali v škarje, nebi kar dva divjala 100km/h po ozkih ulicah, kar je skrajno nevarno in sama sreča, da ni prišlo do hude nesreče.
Kaj bi rekel, če bi namesto tiste ženske, ki se je stisnila ob zid transformatorja, bila tam na sprehodu gruča otrok iz vrtca, ki bi jih motorist lahko obvozil, policaj bi pa otroke gladko zbil. A bi rekel jebiga, kolateralna škoda, kaj so pa bili tam, sami so krivi, a niso videli lučk. Je pač bolj nujno da so skušali ulovit mulca z kartonasto tablico.
Post višje si preberi post MadMIcha, da znajo policaji tudi bolj pametno, brez ogrožanja vseh po vrsti rešit zadevo. Če le želijo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ja, samo to isto kot privat parkirišče. Kar smo imeli v primeru, na katero sem jaz odgovarjal.

Oziroma tako: Če v Europarku kdo parkira na prostoru za invalide, a ga lahko prijavim policiji? Kaj pa pri Hoferju?

Sklepam, da je pri vseh teh tavelikih štacunah enako, zato ja, lahko ga prijaviš policiji.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Prijavi lahko tudi goloba zaradi prenizkega letenja, učinek bo isti. Policija na privatnih zemljiščih ne reagira zaradi takšnih stvari, prav tako ne mestno redarstvo. To je stvar lastnika ali upravljalca, ta ti pa lahko edino data odpeljati vozilo.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik juris pravi:

Tebi se zdi normalno, da avtomobil s sireno prehiteva v desni nepregledni ovinek tik pod vrhom klanca?? Tebi se zdi normalno, da avto z lučkami in sirenami divja 100 km/h skozi Lipce, strnjeno naselje hiš, kjer se nasproti vozeča vozila ne morejo normalno srečati, kjer ni pločnika, na cestišču je tudi precej peska, izvozi iz okoliških hiš pa so izvedeni izza ograj neposredno na to ozko cesto, tako da morajo vozniki najprej zapeljati na točko vidljivosti, torej z nosom na pol cestišča, da lahko preverijo, če je cesta prosta? Kar se sirene tiče, je za njih tuljenje 99% verjetnosti na vzporedni lokalni cesti ali avtocesti.
Ampak policaj je vse to vedel, saj je domačin, ampak mu ni kapnilo v plitke možgane.

Izgovor, da to nekdo počne iz objestnosti, drugi pa iz nuje, je za lase privlečen. Kaj takega enostavno ne počneš in pika.

Meni se ne zdi normalno, da da nekdo počez krši cpp, pobegne pred policisti in ogroža varnost nedolžnih ljudi, nato pa se v tej temi njegovo dejanje opravičuje, češ kaj pa naj ubožček stori drugega, graja se pa samo policista. Ne, to se meni ne zdi normalno. Ko te policist ustavlja se ustaviš in ne pobegneš. Kaj takega enostavno ne počneš in pika.

Če pa ti vedno predvidevaš, da je sirena, ki jo slišiš na neki drugi cesti še ne pomeni, da so ostali vozniki takšni. Upam samo, da ne boš nekoč ko boš kar speljal, brez da bi preveril kaj se dogaja okoli tebe na cesti, in kaj za vraga pomeni tista sirena, ki ti moti mir in tišino, zapeljat pred avto na nujni vožnji.

Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Dej najprej povej, do kakšne pzdarije lahko pride, če se nekdo normalno pelje z kartonsko tablico (samo zaradi tablice so ga ustavljali) in do kakšne pzdarije lahko pride, če se dva podita skozi naselje s 100km/h, prehitevata v škarje.... in vse kar si videl na posnetku? Kaj je hujše, znaš povedat ?

Ni res! Si prebral članek ali nisi in kar privzeto in brez podlage kot ponavadi tolčeš po policistih? Če bi prebral, bi videl da je poleg tega, da se je motorist vozil brez tablice, kršil ostale prometne predpise. V članku je izpostavljeno nepravilno prehitevanje preko polne črte, torej lahko zraven prištejemo vsaj še prekoračitev hitrosti, in glede na to da mu za varnost več kot očitno ni mar, neuporabo smernikov. To pa ni več tako "nedolžna" stvar kot pa vožnja brez tablice. Je zdaj poskus ustavitve motorista kaj bolj opravičena? Še ne, kaj bi moral po tvoje storiti motorist, da bi smeli policisti vsaj razmišljat o temu, da ga poskusijo ustavit? Mora prej poleteti čez šipo od kake nedolžne babice, ki se s vnukinjo pravkar vrača s tržnice ter kot metek s čelado razbiti glave obema preden lahko policisti naredijo karkoli drugega kot da ga pustijo naj še naprej počne bedarije na cesti?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Prijavi lahko tudi goloba zaradi prenizkega letenja, učinek bo isti. Policija na privatnih zemljiščih ne reagira zaradi takšnih stvari, prav tako ne mestno redarstvo. To je stvar lastnika ali upravljalca, ta ti pa lahko edino data odpeljati vozilo.

Torej lahko na teh parkplacih vozim 200 na uro in mi itak nič ne morejo.
rolleyes-1.gif

Aja, edino pajk mi ga lahko odpelje
priden.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
.....
Torej lahko na teh parkplacih vozim 200 na uro in mi itak nič ne morejo.

Lahko, lahko, ti kar izvoli. Pa poročaj nam potem kako je šlo!

P.S.
Pa z nago ritjo se lahko po lastnih jajcih po asfaltu drajsaš, če ti paše. Tudi to nam poročaj, sploh občutke
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Meni se ne zdi normalno, da da nekdo počez krši cpp, pobegne pred policisti in ogroža varnost nedolžnih ljudi....,
Zdej se pa že enkrat odloči, še v prejšnjem postu si trdil, da se je varnost zaradi lovljenja celo povečala, ker so se vsi umikali motoristu in policaju. Kaj zdej?
Citat:
Če pa ti vedno predvidevaš, da je sirena, ki jo slišiš na neki drugi cesti še ne pomeni, da so ostali vozniki takšni. Upam samo, da ne boš nekoč ko boš kar speljal, brez da bi preveril kaj se dogaja okoli tebe na cesti, in kaj za vraga pomeni tista sirena, ki ti moti mir in tišino, zapeljat pred avto na nujni vožnji.
Saj ni treba da so vsi vozniki takšni, dovolj je samo eden, ali pa en otrok, ki ne razume pomena teh lučk in sirene, pa je huda nesreča tu.

Citat:
Ni res! Si prebral članek ali nisi in kar privzeto in brez podlage kot ponavadi tolčeš po policistih? Če bi prebral, bi videl da je poleg tega, da se je motorist vozil brez tablice, kršil ostale prometne predpise. V članku je izpostavljeno nepravilno prehitevanje preko polne črte, torej lahko zraven prištejemo vsaj še prekoračitev hitrosti, in glede na to da mu za varnost več kot očitno ni mar, neuporabo smernikov. To pa ni več tako "nedolžna" stvar kot pa vožnja brez tablice. Je zdaj poskus ustavitve motorista kaj bolj opravičena?
Si pa pomešal zaporedje dogodkov. Najprej je bila vožnja brez tablice, potem lov za motoristom in šeli potem neuporaba smernikov, prehotevanje. divjanje.... vse to kot posledica lova. Brez lova do teh hujših prekrškov nebi prišlo.

Še prej je bila pa zgodba takšna, kot sem jo že mnogokrat opisal. 7 točk lahko fašeš zelo hitro, potem se pa vozi brez izpita, ne registrira vozila, nabavi papirnato tablico, pri kontroli zaradi astronomskih kazni pobegne ogroža promet, pride do nesreče (k sreči to zadnje tokrat ne) ... itd. Vi pa orgazme doživljate, kako nekdo serijsko dela prekrške.
Citat:
Še ne, kaj bi moral po tvoje storiti motorist, da bi smeli policisti vsaj razmišljat o temu, da ga poskusijo ustavit? Mora prej poleteti čez šipo od kake nedolžne babice, ki se s vnukinjo pravkar vrača s tržnice ter kot metek s čelado razbiti glave obema preden lahko policisti naredijo karkoli drugega kot da ga pustijo naj še naprej počne bedarije na cesti?
Nisem nikjer napisal, da policaji motorista nebi smeli ustavit. Lahko, vendar bi morali to naredit na način, ki ne ogroža varnost vseh vpletenih in slučajno mimoidočih, Tako, kot jim tudi veleva zakon.

Nazadnje urejeno:

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
@sintič
saj imaš včasih celo kakšno stvar prav, ampak v veliki večini, sploh kar se tiče aktualne debate, si pa za na psihijatrijo
@juris
za tebe pa velja samo tale o psihijatriji

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Privat je privat.

Naj Apollo8 pove.

Zdaj lastnik lahko pokliče policijo, če mu ni všeč kaj folk počne na njegovem, ampak po CPP pač ne.

Privat je privat.

Privat dano v javno uporabo je še vedno privat, veljajo pa tam cestnoprometni predpisi. Pejt se vozit po parkiriščih, dovoznih cestah, BTCju... brez upoštevanja enosmernega toka, brez upoštevanja prednosti in se po možnosti še skantaj v kako vozilo. Plačal bo itak oni drugi, ker po tvoje velja pravilo prednosti vozil črne barve in šoferjev z rdečimi puloverji, puščica za enosmerno vozišče pa kaže smer razprodaj.
No no, vrni se v realnost.
Pa počakajmo, da pove kdo iz stroke, če že imaš do mene "čustva".
CPP velja na vseh cestah in parkiriscih ki so dana v javni promet. Torej trgovski centri brez problema. Garaza pod tvojim blokom - ne. Zakaj? Ker za v to garazo ti rabis kartico ali pa daljinca. Torej ni dana v javni promet. Dvorisce tvoje hise ki je ograjeno - ne. Itd, itd...

Se en primer. Na ulici imas garazo in ti jo je nekdo zaparkiral - pajek lahko odpelje.
v ograjenem parkiriscu bloka imas zase rezervirani dve parkirni mesti ki si ju tudi placal ob nakupu...neotesan sosed zbira avtomobile in je na obe tvoji parkirni mesti parkiral dve stari kripi - pajek ne bo odpeljal, poslan bos na zasebno tozbo zaradi motenja posesti.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
@sintič
saj imaš včasih celo kakšno stvar prav, ampak v veliki večini, sploh kar se tiče aktualne debate, si pa za na psihijatrijo
Znimivo koliko daleč bi se nekateri spusti v obrambi policije.
Ljudi bi zapirali na psihiatrijo samo zato, ker napišeš da bi se morali policaji držat zakonov.
Takšna vožnja policaja, kot smo ga videli na posnetku je ogrožanje prometne varnosti, objestna vožnja in to je tudi policajem prepovedana in tudi kazniva.

Člen v KZ je navedel Juris par strani nazaj.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.640
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
Hmmm - kaj če v zadnjem primeru lastnik naroči in plača odvoz vozil (pa daj recimo, da jih da v hrambo "mestnemu redarstvu") - a riskira s tem tožbo zaradi "kraje"? (To, da bo moral stroške civilno iztožiti je itak jasno.)

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
...
CPP velja na vseh cestah in parkiriscih ki so dana v javni promet. Torej trgovski centri brez problema. Garaza pod tvojim blokom - ne. Zakaj? Ker za v to garazo ti rabis kartico ali pa daljinca. Torej ni dana v javni promet. Dvorisce tvoje hise ki je ograjeno - ne. Itd, itd...

Se en primer. Na ulici imas garazo in ti jo je nekdo zaparkiral - pajek lahko odpelje.
v ograjenem parkiriscu bloka imas zase rezervirani dve parkirni mesti ki si ju tudi placal ob nakupu...neotesan sosed zbira avtomobile in je na obe tvoji parkirni mesti parkiral dve stari kripi - pajek ne bo odpeljal, poslan bos na zasebno tozbo zaradi motenja posesti.

Ali je parkirišče restavracije, gostilne, bencinske črpalke, itd.... dano v "javno uporabo"?