nepoznavanje prava škodi, oz. ignorantia iuris nocet. izjava je dovolj za izdajo plačilnega naloga.Citat:
Uporabnik juris pravi:
In kaj bi kresalčki storili? Nič! Beseda proti besedi.
nepoznavanje prava škodi, oz. ignorantia iuris nocet. izjava je dovolj za izdajo plačilnega naloga.Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
Uporabnik juris pravi:
Ne drži. Ni edino tako pravilno kot hočeš prikazat. Lahko se mirno pelješ po zunanjem pasu in nisi v prekršku (jasno če tudi talne označbe pravijo da se lahko tako pelješ).Citat:
Uporabnik synthman pravi:
drugič pa to, da če zaviješ ven na drugem ali tretjem izhodu, je pravilno da vmes zapelješ še malo na notranji pas
In zato se ti rajši voziš po zunanjem pasu okrog in okrog...Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Da dodam še eno kratko kot repliko na prepucavanje zadnjih 4-5 strani.
Zelo pogost pojav v krožiščih:
- tisti ki sicer menja pasove v krožišču, zapelje ven direktno iz notranjega pasu na enopasovni izvoz. Adijo pamet.
- ko želiš približno en izvoz pred željenim odhodom iz krožišča zamenjat pas in it na zunanjega (in to nakažeš s smernikom), te majmun ki prihaja v krožišče gladko ignorira in zapelje v krožišče, čeprav je sodeč po citiranih členih iz zakona on tisti ki nima prednosti in bi glede na situacijo moral počakat, da neovirano zamenjaš pas.
tako kot verjame enemu mora verjeti tudi drugemu. Za presojanje gdo laže in kdo ne, je pristojno sodišče in ne policija.Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
Uporabnik juris pravi:
Zanimivo! Le da tvoji kolegi tega ne vedo ali pa nočejo vedeti. In nekateri tudi kategorično trdijo, da to ni res.
Sicer pa ..., zašpecani vedno lahko nekaj nasprotnega trdi zate, čeprav je izmišljeno. In kresalčki mu boste seveda verjeli.
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Potem odpreš možnost, da bo vsako lahko špilal šerifa na cesti.
Po mojem je edina pravilna pot izobraziti voznike in organe represije (policijo), ter povečati kontrolo (beri: prisotnost) tam kjer je res potrebno.
Mimogrede - nekako se mi dozdeva, da sem nekje pobral (zdi se mi TV dnevnik - sicer iščem objavo pa ne najdem), da je Ljubo Zajc v začetku tega leta izjavil, da naj bi od sedaj dajali večji poudarek vplivu cest in infrastrkture na prometno varnost. Za razumeti je tako kot, da sem "jim" je posvetilo, da za vse nesreče le niso krivi vozniki in da je potrebno zagotoviti tudi ustrezno prometno infrastrukuro in le-to tudi nadzirati. Je še kdo drugi slišal/bral/videl?
Da pa ne bo zdaj kdo mislil, da pa voznike sploh več ne bodo kontrolirali in potem mene "buzeriral", da sem nekoga zavedel. Vsak vozi na svojo odgovornost.
Pa koliko časa se Zajc ukvarja s prometom, da je prišel do te ugotovitve?Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Tako je; rekel je da za vse niso krivi vozniki in bodo v prihodnje namenili čas tudi za preučevanje infrastrukture. V ta namen naj bi najeli cel kup strokovnjakov, ki bodo ocenjevali infrastrukturo(ceste,cestne oznake, ograje...)
Gotovo podobnega primera pri nas še nikoli ni bilo, da navaja italijanskega.Citat:
Uporabnik marjan pravi:
Navedel je primer ko je umrl romunski državljan tik čez it. mejo, ker je zletel iz ceste v kandelaber..Če tega kandelabra ne bi bilo bi verjetno preživel, itd.
Mastno, ampak zasluženo. Zaradi njihovih ukrepov se bodo v državno blagajno dodatno natekli miljoni.Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Najbrž kar mastno. Verjemi, da so že vse dogovorjeni, kolk bo kdo vzel.