Bedački

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Saj si že sam vse povedal. Baba za volanom pač. Poleg tega, da se ne zavedajo sveta okrog sebe, jim je za to tudi povsem vseeno.

jezen.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
pikica, žal je to v večini primerov res, ampak tudi moški niso izjeme
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Klasika v LJ. Že večkrat predebatirana zadeva. Zadevo videvam vsakodnevno, ampak res vsakodnevno.

Dodal bi pa še eno noviteto, ki jo opažam zadnje leto:
Folk (tu so pa res v večini voznice), ko se ustavijo pred semaforjem stran od bele črte za dolžino 1-2 avtov.
bonk.gif
Posebej fajn je to v križiščih, kjer je pas za zavijanje levo premajhen glede na količino prometa. Pa imamo nepotreben zamašek.
Al pa se ustavijo sredi kolone 3-5 metrov za avtom. Ko se zadaj vsi ustavimo, on(a) prestavi v prvo in se premakne naprej. Ja mater, a zdaj bomo pa v vsakmu križišču za brezveze vsi po 3x speljevali.
bonk.gif

Seveda prej omenjene luknje med vozili zavestno ne pustijo tam, kjer je treba. Da bi kdo nasproti lahko zavil levo.

Ni noviteta, očitno te je samo šele zdaj začelo motit. Tako je, odkar pomnim. Sem pa zadnje čase ratal trmast - ko to naredi nekdo pred mano, se ne premaknem. Je pač luknja.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Citat:
Al pa se ustavijo sredi kolone 3-5 metrov za avtom. Ko se zadaj vsi ustavimo, on(a) prestavi v prvo in se premakne naprej. Ja mater, a zdaj bomo pa v vsakmu križišču za brezveze vsi po 3x speljevali.

Točno to opažam, da je zadnje čase postalo zelo moderno v LJ. Ali pa, da ustavi 2-3 dolžine avta prej, potem pa pod štantgasom počasi leze naprej. J*bojimpasmajko, pri takšnih me prime, da bi jim od zadaj "pomagal" pri premikanju.

Sicer vem da je butasto, ampak to učijo vse šole varne vožnje!
evil.gif

1. Če za tabo ni nikogar, oz. je dovolj daleč se staviš tako da pred sabo pustiš 1-2 avta prostora
2. Ko za tabo normalno pripelje avtomobil se premakneš do konca
3. Če avtomobil za tabo ne pripelje normalno in se ti zdi da mu ne bo zneslo ustavit malce pospesis oz. se pustis toku dogodkov in varnostna razdalja pred tabo ublaži trk

Jasno pa pri cjazenju po lj. pri 30km/h kjer so med vozili 1m razlike ta manever ni primeren in zgleda dejansko kot zajebavanje folka za sabo!

To učijo samo za ustavljanje, ko na cesti pride do nepredvidenih dogodkov (stoječa kolona na AC in podobno). Pa pametno si je več placa pustir kot 1-2 avta ...

In ne da zgeda kot zajebavanje - to je zajebavanje.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.154
4.132
113
Glede na to da vidim v mestu, da imajo ljudje ki so zadnji v vrsti pred semaforjem vklopljene vse 4 utripalke, je tudi to ustavljanje posledica tega (ne)znanja. Tudi to me je že zavedlo, ker sem pripeljal v križišče kjer sta dva pasova in ob meni je stal ata, ki je imel prižgane vse 4 utripalke; z boka jasno ne vidiš, sem mislil da je falil pas in se hoče premaknit na mojega - lepo pustim plac in čakam, gledam, pa nič ... grem naprej pa vidim kakšna je situacija! Povrh vsega taki mislijo še kako pametni so.

Opcija je seveda tudi da so ljudje starejši in vozijo še dobre stare fičote. Tam je prva prestava nesinhronizirana in moraš res ustavit da daš lepo iz druge v prvo!
grin1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Voziš zjutraj v službo skozi eno naselje, omejitev je 50 km/h. Pred tabo nekdo vozi 35 do 40 km/h. Približujeta se križišču s semaforjem (vidiš po semaforju za pešce, da bo kmalu preklop na rdečo), seved vozi še vedno konstantno malo pod 40 km/h. Semafor preklopi na oranžno in bedaček po gasu, ter čez rdečo čez, jaz seveda ostanem zadaj.

Po zeleni grem naprej in čez par minut ujamem spet istega bedačka, ki spet vozi 40 km/h. Prehitim...notri ženska, ki se itak ne zaveda okolice.

Kaj je z ljudmi? Ne vem ali je huje, da načrtno nekoga zajebavaš za sabo ali da se sploh ne zavedaš kako kretensko voziš.
Pazi to.
Stojim na tavelkem križišču na "dolenjki" na Rudniku. Postavim se za žensko na pas za zavijanje levo proti AC. Iz smeri Lavrice imajo zeleno luč, mi seveda rdečo. Nam še vedno gori rdeča, njim zelena in glede na to da iz Lavrice ni bilo nikogar, gospa mrtvo-hladno zavije levo čez rdečo
bonk.gif

Citat:
Uporabnik creep pravi:
Jaz pa opažam zanimiv pojav, da taki zombiji vozijo precej pod omejitvijo, dokler jih ne prehitiš. Ko jih enkrat prehitiš, pa jim ni problema vozit 90km/h in to 1m meni za ritjo.
V večini primerov je to zato, ker ljudje ne vedo kdaj se konča omejitev in ko ga ti prehitiš takrat se požene za teboj.
V Bosni imajo to v večini primerov super rešeno. Vsaka omejitev katera je določena s prometnim znakom ima tudi znak za preklic prej določene omejitve. Pri nas je to bolj izjema kot pravilo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Folk (tu so pa res v večini voznice), ko se ustavijo pred semaforjem stran od bele črte za dolžino 1-2 avtov.
bonk.gif
Posebej fajn je to v križiščih, kjer je pas za zavijanje levo premajhen glede na količino prometa. Pa imamo nepotreben zamašek.
bonk.gif
1.) Mogoče, ker se iz "prve vrste" več sploh ne vidi semafor (razen z joga zvijanjem telesa). Rešitev je preprosta, ampak na JU dobiš plačo tudi če spiš ve šiht.
wink-1.gif

2.) Poskusi ga prehitet in v luknjo. Sigurno ne bo več tega počel
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
... kadar se peljem iz Ljubljane proti Medvodam je v popoldanskih urah vedno gneča na koncu Celovške. Če sem ravno pri semaforju in četudi gori zelena ponavadi ustavim če je križišče na drugi strani zabasano ali če je avto pred mano v križišču, da le ne zaprem križišča, in vsakič se najde kakšen jeznoritež ki trobi kot nor za mano in mi blenda
bonk.gif
.
Maščuj se!
Ko naletiš na tak primer od strani, torej da ti zapira pot, mu trobi, blendaj, pojd iz vozila, mahaj, policijo kliči, novinarje, FBI, vprašaj ga če kaj demonstrira ali je muslimanski terorist (pozdrav, volk_S) al' kva...

cool-1.gif

(sem sam na temu, da to enkrat naredim)

Ali pa kamera v avto in vse dokumentirati. Na jutub dat ali sproti policiji pošiljat...
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Glede na to da vidim v mestu, da imajo ljudje ki so zadnji v vrsti pred semaforjem vklopljene vse 4 utripalke, je tudi to ustavljanje posledica tega (ne)znanja. Tudi to me je že zavedlo, ker sem pripeljal v križišče kjer sta dva pasova in ob meni je stal ata, ki je imel prižgane vse 4 utripalke; z boka jasno ne vidiš, sem mislil da je falil pas in se hoče premaknit na mojega - lepo pustim plac in čakam, gledam, pa nič ... grem naprej pa vidim kakšna je situacija! Povrh vsega taki mislijo še kako pametni so

Česa takega (da bi kdom kot zadnji v koloni pred samforjem prižgal vse 4) pa še v življenju nisem videl, pas em veliko na cesti in veliko po mestu ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.154
4.132
113
Ti verjetno mesto enačiš z LJ!
grims-1.gif

Se dogaja sploh izven metropole, sem že nekajkrat doživel in pazdi se mi da se vse bolj pogosto dogaja!

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ponavadi zasvetijo, ko tolk požlajfaš da te noga zaboli.
grin1.gif
Mogoče pa se komu zasvetijo že takrat ko se vključi ABS, prej pa ne verjamem da se. Mora biti kaka okvara če se.

Dvomim pa, da so tile ki imajo pred semaforji žmigavce, že kdaj stestirali delovanje ABS-a. Taki (če se jim slučajno posreči tolk požlajfat) se ponavadi najprej odpeljejo k serviserju, ker jim žlajfi "nekam čudno tolčejo".
grin1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
kot prvo, izpit imam dobrih petnajst let. v tem času sem prevozil kar nekaj kilometrov, videl kar nekaj semaforjev, ampak vsi doslej so imeli le tri barve: rdeča, rumena, zelena, cestnega semaforja z oranžno barvo še nisem videl
evil.gif

sicer pa, na cesti imaš cel kup nesposobnih šoferjev: od pijanih, zmedenih, zaspanih, vedno več jih prčka po mobitelu, avtoradiu ali navigaciji, ... celo na tej tabli jih je nekaj pojamralo, da imajo težave z varnim ustavljanjem pred semaforjem (reakcijski čas 3+ sekunde !!!). zdaj pa si predstavljaj, da bi vsi ti ljudje vozili 50 ali več km skozi naselje. vem da se sliši neugodno, ampak zaradi nesposobnosti drugih sem jaz pripravljen prevzeti del omejevanja v prometu, za lastno varnost

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Problem je tem, ker je v Sloveniji preveč lahko priti do vozniškega izpita, prelahki CPP testi, premalo ur, večina mladih (sploh žensk) se ne vozi veliko nato, ko pa dobijo službo pa buf na cesto. Menim da bi policaji morali pisati kazni za tist, ki se vozijo prepočasi (oviranje prometa). Meni osebno najbolj znan primer primer ceste na kateri lahko znoriš vsak dan je regionalna cesta Celje - Rogaška Slatina (kakšni 2 leti nazaj zaradi dela vozil vsak dan 2x). En kup polnih črt kjer ni potrebe, omejitev 70, 60 ali celo 50 (pa ne naselje ampak kar tako 50 mimo ene avtobusne kjer še nisem nikogar videl stati niti avtobusa nisem videl tam ustaviti), pa še vsi se tam vozijo kot posrani (se opravičuje izrazu ampak res je). Za vsakega, ki ga prehitiš se najdeta 2, ki se peljeta še bolj počasi.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik miha_zd pravi:
Problem je tem, ker je v Sloveniji preveč lahko priti do vozniškega izpita, prelahki CPP testi, premalo ur, večina mladih (sploh žensk) se ne vozi veliko nato, ko pa dobijo službo pa buf na cesto.
s tem bi se recimo strinjal. pred leti sem imel punco, ki je naredila izpit, potem pa ni več vozila par let. ko sem ji neko deževno noč dal avto za vozit (ker sem jaz pil), je nekoga v križišču skoraj zrinila s ceste in takrat sem pomisli, da bi jaz vseeno bolje vozil, alkohol gor ali dol.
Citat:
Uporabnik miha_zd pravi:
Menim da bi policaji morali pisati kazni za tist, ki se vozijo prepočasi (oviranje prometa). Meni osebno najbolj znan primer primer ceste na kateri lahko znoriš vsak dan je regionalna cesta Celje - Rogaška Slatina (kakšni 2 leti nazaj zaradi dela vozil vsak dan 2x). En kup polnih črt kjer ni potrebe, omejitev 70, 60 ali celo 50 (pa ne naselje ampak kar tako 50 mimo ene avtobusne kjer še nisem nikogar videl stati niti avtobusa nisem videl tam ustaviti), pa še vsi se tam vozijo kot posrani (se opravičuje izrazu ampak res je). Za vsakega, ki ga prehitiš se najdeta 2, ki se peljeta še bolj počasi.
jaz pa menim, da se bolj bojim ljudi, ki se vozijo pijani, neprespani, nezbrani ali nesposobni, nad omejitvijo, kot pa tistih, ki se vozijo pod omejitvijo (v lastno in našo varnost)

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik miha_zd pravi:
Problem je tem, ker je v Sloveniji preveč lahko priti do vozniškega izpita, prelahki CPP testi, premalo ur, večina mladih (sploh žensk) se ne vozi veliko nato, ko pa dobijo službo pa buf na cesto.
s tem bi se recimo strinjal. pred leti sem imel punco, ki je naredila izpit, potem pa ni več vozila par let. ko sem ji neko deževno noč dal avto za vozit (ker sem jaz pil), je nekoga v križišču skoraj zrinila s ceste in takrat sem pomisli, da bi jaz vseeno bolje vozil, alkohol gor ali dol.
Citat:
Uporabnik miha_zd pravi:
Menim da bi policaji morali pisati kazni za tist, ki se vozijo prepočasi (oviranje prometa). Meni osebno najbolj znan primer primer ceste na kateri lahko znoriš vsak dan je regionalna cesta Celje - Rogaška Slatina (kakšni 2 leti nazaj zaradi dela vozil vsak dan 2x). En kup polnih črt kjer ni potrebe, omejitev 70, 60 ali celo 50 (pa ne naselje ampak kar tako 50 mimo ene avtobusne kjer še nisem nikogar videl stati niti avtobusa nisem videl tam ustaviti), pa še vsi se tam vozijo kot posrani (se opravičuje izrazu ampak res je). Za vsakega, ki ga prehitiš se najdeta 2, ki se peljeta še bolj počasi.
jaz pa menim, da se bolj bojim ljudi, ki se vozijo pijani, neprespani, nezbrani ali nesposobni, nad omejitvijo, kot pa tistih, ki se vozijo pod omejitvijo (v lastno in našo varnost)

Na prvi del: Nekateri res pijani še vedno boljše vozijo kot nekateri trezni. Pa ne me popljuvati, sam nikoli ne vozim če pijem, to pa res ne
ne-ne-1.gif
in menim da je prometu dosti takih, moških in žensk (več žensk). Sploh pa se gre tu za reakcijo v trenutku in kako nekateri reagirajo me res preseneti da ima kaj takega sploh izpit.

Na drugi del: V večini tisti, ki so pijani ali kaj od tega kar si naštel vozijo v okviru omejitev (Obstajajo tudi izjeme).

Na splošno: če bi se ljudje držali omejitev (in ne vozili počasneje) jih ne bi prehiteval, tako mi pa drugega ne ostane (na žalost nimam ravno potrpljenja ali neke visoke kulture v prometu, priznam
redface-1.gif
).

Cola

Pripravnik
26. okt 2007
92
1
6
Še ena:
v raznoraznih primerih odstopim prednost in spustim šoferja, al s stranske ceste, če je kolona ali kaj drugega.
Šoferji - v 90 % primerov pokažejo, da se zahvaljujejo.
Babe - v 90 % primerov s trdim vratom in skuliranim obrazom gleda naprej , ne jebe žive sile, to je samoumevno, da sem jo spustil, vsaj eno dlako na obrvi dviGneš v znak odobravanja, babe ne - ne vem kaj je to, me pa silno IRITIRA.

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Ma daj. Jaz bolje, da sploh ne začnem. Teli zombiji mi gredo res na jetra, ker pač včasih človek nima na voljo 5 ur časa, da bi se zaradi njih ustavljal pri vsakem semaforju (če se voziš 30 čez naselje je pač težko ujet zeleni val).

100 metrov pred semaforjem začnejo vozit 20 km/h, ko je zelena najprej njihovi možgani rabijo 5 sekund, da se zbudijo, nato sledi pospeševanje 0-40 v pol minute. In na ta način gre čez zeleno 5 avtov, namesto da bi jih šlo recimo 15. Jst take ob prvi priliki obvijem, ker mi ni do tega, da bi jih pred mano gledal, ker zajebejo situacijo na vsakem semaforju, še manj pa se mi da za njimi vozit pod omejitvijo. Že 50 km/h je počasi za dol past, ampak dobro, če so se tako spomnili, se bomo pač držali tega, ampak da bom še pod omejitvijo vozil ob lepem vremenu pa prav hvala lepa.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
2.) Poskusi ga prehitet in v luknjo. Sigurno ne bo več tega počel
wink-1.gif

To sem dejansko clo 1x v lajfu naredu......sploh si ne znaš predstavljat kakšno olajšanje je to
cheer.gif
Vsak semafor k se zavija v levo.......ne morš vrjet 99% bab pa 1% dedijev......bog ne daj da bi se pomaknl v sredino križišča.....NEEEEE gre 0,5 metra naprej pa žmigovc pa čaka da bo unih k se nasprot naravnost vozjo da jih bo zmankal....in pol k se rumena puščica pržge gresta 2 avta čez namest 15...

1x se mi je pa na ibr mudil....lepo levo pa pred njo.....pa ne z avtom.....cel ta dolg Master sm pred njo spravu pa še kak avto bi se lahko umes med naju spravu!!!! MISLM FAK THE WHAT tele ženske za volanom
bonk.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:

To so zame polapismeni ljudje.....mislm v 21 stoletju smo....ZNAT vozt avto pa vedt nekaj osnov o njem (olje, gume, vitrex, servis) je tko k "kruh hočm rezat....in kruh bom tud rezuuuu
cheer.gif
"