Bedački

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Voziš zjutraj v službo skozi eno naselje, omejitev je 50 km/h. Pred tabo nekdo vozi 35 do 40 km/h. Približujeta se križišču s semaforjem (vidiš po semaforju za pešce, da bo kmalu preklop na rdečo), seved vozi še vedno konstantno malo pod 40 km/h. Semafor preklopi na oranžno in bedaček po gasu, ter čez rdečo čez, jaz seveda ostanem zadaj.

Po zeleni grem naprej in čez par minut ujamem spet istega bedačka, ki spet vozi 40 km/h. Prehitim...notri ženska, ki se itak ne zaveda okolice.

Kaj je z ljudmi? Ne vem ali je huje, da načrtno nekoga zajebavaš za sabo ali da se sploh ne zavedaš kako kretensko voziš.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Saj si že sam vse povedal. Baba za volanom pač. Poleg tega, da se ne zavedajo sveta okrog sebe, jim je za to tudi povsem vseeno.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Jaz pa opažam zanimiv pojav, da taki zombiji vozijo precej pod omejitvijo, dokler jih ne prehitiš. Ko jih enkrat prehitiš, pa jim ni problema vozit 90km/h in to 1m meni za ritjo.

Aja, nekateri še pospremijo moj manever prehitevanja z blendanjem in trobljenjem.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
ali da se sploh ne zavedaš kako kretensko voziš.

Tole vsekakor. Glej, prigod na cesti je ihijoooooj. Enega je zanimalo kje se vozim, ker mam še letne da se bo izogibal cest. Ne vem zakaj ga je strah avtomobila, ki se pripelje po svojem pasu. Menim, da je bil verjetno spet en mulc, ko bere teorijo, pametn da še sam sebe presega, o praksi pa nima blage veze.

Takim moraš prov pokazat kaj delajo, ker se ne zavejo. Jaz se ne jezim več, veselo shranjujem debile, da pokažem providam da so za v smeti. Oz., en [censored] je, če se gre človeku v avtomobilu za tole, kako bi napisal kazen, da bi bila čimvišja, da bo dobil plus točke pri komandirju, ne gleda pa na nevarnost.

Whatever.....neverending story.

Jaz bi kazni zvišal.
hysterical-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Jaz pa opažam zanimiv pojav, da taki zombiji vozijo precej pod omejitvijo, dokler jih ne prehitiš. Ko jih enkrat prehitiš, pa jim ni problema vozit 90km/h in to 1m meni za ritjo.

Aja, nekateri še pospremijo moj manever prehitevanja z blendanjem in trobljenjem.

Taki so sploh biseri. Enostavno .....A? 1x se bom mogoče celo ustavil in ga vprašal zakaj je bilo treba blendanje, trobljenje, mahanje, ..... prov
crazy1.gif

Balkan, kaj češ. Tko bo ostalo oz. bo šlo še na slabše in jaz sem se že sprijaznil. Kazni bi bilo za dvignt, pomoje.
aplauz.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.147
113
pazi ta biser danes, sicer je normalno vozla a mije uganka kako. zavija levo nakar vidim da iz antare komaj okice gledajo ven iz stranskega okna.. prav probal sem se zleknit da vidim kako to zgleda (reiki yoga, pilates pomaga), z okami sem bil ravno z zgornjim lokom volanskega obroča. tema se vidi,
pa v terencu su še pol metra višje..WTF, če si mali mej mali pregleden avto.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Klasika v LJ. Že večkrat predebatirana zadeva. Zadevo videvam vsakodnevno, ampak res vsakodnevno.

Dodal bi pa še eno noviteto, ki jo opažam zadnje leto:
Folk (tu so pa res v večini voznice), ko se ustavijo pred semaforjem stran od bele črte za dolžino 1-2 avtov.
bonk.gif
Posebej fajn je to v križiščih, kjer je pas za zavijanje levo premajhen glede na količino prometa. Pa imamo nepotreben zamašek.
Al pa se ustavijo sredi kolone 3-5 metrov za avtom. Ko se zadaj vsi ustavimo, on(a) prestavi v prvo in se premakne naprej. Ja mater, a zdaj bomo pa v vsakmu križišču za brezveze vsi po 3x speljevali.
bonk.gif

Seveda prej omenjene luknje med vozili zavestno ne pustijo tam, kjer je treba. Da bi kdo nasproti lahko zavil levo.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Seveda prej omenjene luknje med vozili zavestno ne pustijo tam, kjer je treba. Da bi kdo nasproti lahko zavil levo.

Jim ne nese tako daleč. Sicer pa je za take primere zelo preprosto pravilo. Sodelovanje v prometu. Kaj je že tole? Najbrž nekaj za v mikrovalovno. Evo včeraj en primer, ki mi je odprl pokrovko. Ta Brus Transport mi že mal dojeda leta in leta. Včeraj je šlo čez. Če nebi imel punce zraven bi ustavil in ga vprašal, zakaj je tega treba bilo. Resnično me zanima njegov odgovor. Prekleti prepotentneži, da jim jebem mater. Vedno popoldan, ko grem domov srečam 1,2 ali 3 avtobuse. Večinoma nimam problemov. Tip mi nakaže da je frej, prehitim, vedno ga pozdravim on odzdravi in odkruzam tistih 90-100 dalje. Ne ne, tako gladko pa ne, je treba jebat ljudi v glavo in skrbeti za varnost, da se bomo vozili le 40-50km/h. Ker 90-100 je pa že smrt za tabo, ker hitrost ubija. Sem pa vedno preplašen, ko se peljem 100+ in čakam, da me hitrost ubije. A veste koliko sem trepetal, ko sem šibal čez atlantik 900+. Še sedaj se kdaj zbudim ponoči zaradi tega, ampak čudežno preživel. Hitrost me ni ubila. Naslednjič grem raje z ladjo.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Al pa se ustavijo sredi kolone 3-5 metrov za avtom. Ko se zadaj vsi ustavimo, on(a) prestavi v prvo in se premakne naprej. Ja mater, a zdaj bomo pa v vsakmu križišču za brezveze vsi po 3x speljevali.

Točno to opažam, da je zadnje čase postalo zelo moderno v LJ. Ali pa, da ustavi 2-3 dolžine avta prej, potem pa pod štantgasom počasi leze naprej. J*bojimpasmajko, pri takšnih me prime, da bi jim od zadaj "pomagal" pri premikanju.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.154
4.132
113
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Citat:

Točno to opažam, da je zadnje čase postalo zelo moderno v LJ. Ali pa, da ustavi 2-3 dolžine avta prej, potem pa pod štantgasom počasi leze naprej. J*bojimpasmajko, pri takšnih me prime, da bi jim od zadaj "pomagal" pri premikanju.

Sicer vem da je butasto, ampak to učijo vse šole varne vožnje!
evil.gif

1. Če za tabo ni nikogar, oz. je dovolj daleč se staviš tako da pred sabo pustiš 1-2 avta prostora
2. Ko za tabo normalno pripelje avtomobil se premakneš do konca
3. Če avtomobil za tabo ne pripelje normalno in se ti zdi da mu ne bo zneslo ustavit malce pospesis oz. se pustis toku dogodkov in varnostna razdalja pred tabo ublaži trk

Jasno pa pri cjazenju po lj. pri 30km/h kjer so med vozili 1m razlike ta manever ni primeren in zgleda dejansko kot zajebavanje folka za sabo!

Glede voznikov, ki zjutraj ne vedo ali so še v posteji ali pa so mogoče že vstali pa tudi ni vredno zgubljat besed! Takemu pomaga samo "malo" adrenalina, da pride k sebi!
zmaga.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sicer vem da je butasto, ampak to učijo vse šole varne vožnje!
evil.gif

1. Če za tabo ni nikogar, oz. je dovolj daleč se staviš tako da pred sabo pustiš 1-2 avta prostora
2. Ko za tabo normalno pripelje avtomobil se premakneš do konca
3. Če avtomobil za tabo ne pripelje normalno in se ti zdi da mu ne bo zneslo ustavit malce pospesis oz. se pustis toku dogodkov in varnostna razdalja pred tabo ublaži trk
Ja, to ti pravi zdrava pamet, če se promet nenadoma upočasni/ustavi tam, kjer ponavadi teče normalno. Izven naselja mobilni semafor zaradi del, nesreča, krava na cesti... po možnosti sredi ovinka. Takrat tudi prižgeš vse smernike in opazuješ promet za sabo.
Ne pa v semaforiziranih naseljih. Dvomim da tako neumnost učijo. Dvomim tudi, da pacienti ki to izvajajo vedo da to počnejo.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Na AC in izven naselij tudi jaz to prakticiram, če sem zadnji v koloni + varnostne utripalke. Ampak folk to zadnje čase množično počne pri cijazenju od semaforja do semaforja.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Saj si že sam vse povedal. Baba za volanom pač. Poleg tega, da se ne zavedajo sveta okrog sebe, jim je za to tudi povsem vseeno.

itak, baba, knede?
babam je mesto za štedilnikom, pa v postelji na vseh štirih, ali z nogami v zraku. pa za likalno desko in pred pralnim in pomivalnim strojem... seveda, med njihovimi 17 in 30 leti. nato pa naj se povrnejo v prah, od koder so tudi prišle...
tudi tebi bo mesto v domu za starejše občane, takoj ko boš nad 30let star in ko te bodo tja poslali bolj fit 25letniki, katerim ne bo všeč tvoja vožnja...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
... kadar se peljem iz Ljubljane proti Medvodam je v popoldanskih urah vedno gneča na koncu Celovške. Če sem ravno pri semaforju in četudi gori zelena ponavadi ustavim če je križišče na drugi strani zabasano ali če je avto pred mano v križišču, da le ne zaprem križišča, in vsakič se najde kakšen jeznoritež ki trobi kot nor za mano in mi blenda
bonk.gif
.

Tako da tudi moški vozniki so vredni svojega denarja
grin1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Zadnje čase pri vključevanju na AC, valda al zombi z 60 na uro ali šlepar in dam po gasu in do konca vključevalnega in pred njega, vsi takoj blendat, mahat. Pa mu ne zapeljem direkt pred nos ali pa da bi potem se po bremzi stopil. Še eni heckoti obstajajo, zjutraj gužva za na AC in se najde heroj, ki se začne rinit po 5m namest da bi se na easy odpeljal dalje in ko je luknja se vključil. Tako zapre cel vključevalni in posledično nastane kolona do križišča pred AC.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ne vem kaj ima tvoje pisanje (s katerim se večinoma ne strinjam) veze. Moje mnenje je, da so ženske najbolj sebični šoferji, ki jim je za druge udeležence malo mar in nima blage veze s kakšnim splošnim podcenjevanjem ali kakšno počasnostjo.

Aja sicer pa sem že nad 30 pa še zmorem... tako v postli kot na cesti...

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.546
276
83
No ja, tole sem skoraj sigurno da ne učijo, da velja za ustavljanje v mestu na semaforju, pač pa na kakšni ac ali hitri cesti zaradi zmanjšanja nevarnosti naleta. Drugače pa tudi mene raz**zdi, ko se mi tole zgodi.

Mene pa bolj kot to moti, da ljudje ne vejo kaje je sredina oz globina križišča. Še posebej je to opazno pri kakšnih bolj prometnih križiščih, npr za zavijanje levo. Ko se ti avto pred tabo ustavi natanko 1,5m za semaforjem, točno tak, ko črta začne "zavijati v levo". Bog ne daj, da bi šel v globino križišča, da lahko za njemu zapelje še nekaj vozil. Važno da je oni spredaj žez semafor, oni zadaj pa naj čakajo na naslednjo zeleno
bonk.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.590
1.257
113
kaj ko bi vas kaki bolj življenski primeri živcirali ne pa take malenkosti

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
kaj ko bi vas kaki bolj življenski primeri živcirali ne pa take malenkosti

467716-post_slo.gif
Res brezveze se ukvarjat s takimi primeri, malo strpnosti res ne škodi.. za tiste kurčeve 2 minuti več si grist živce.. sploh v tej mali kokoški.