Barva za les

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
J&O v IBI-ju.
zmaga.gif
Ti bodo tudi svetovali kako in kaj.

http://www.jo-trgovina.si/kontakt.html

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Sam prisegam na produkte Silvaprodukta. Trgovino imajo v LJ na Dolenjski cesti, cene pa precej nizke.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Men je enkrat en malar reku, da najprej čez z barvo za beton. To drži da te kap!

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.006
6.615
113
meni je krovec rekel, da uporablja Lazurin. Da ima dobre izkušnje s tem. Smo v drugo barvali napušč naknadno, ker nismo vedeli katero barvo bi, pa je rekel, naj to nabavimo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Mene zanima za doticno barvo ker je cena spuscena iz 60 na 30eur za 5 l torej 6eur litr pa nevem a se splaca ali ne vzet ker nevem kolk je nasplosno cena z liter podobne zascite

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

a je tole ugodna variant?
je dobra barva. (sandolin)
Belton. beltop je tud OK
Sandolin sem pred nekaj dnevi gledal v Merkurju in je bil 50-54€ Ne vem točno. Tvoja varianta je kr ugodna. (razen če ni kakšna kopija .... )

Barve neznanih proizvajalcev ne kupujem. Razen če kakšno brezvezno stvar mal poštriham.
Je znanec kupil za pol cene neko barvo za les. (made in nikonezna) Jaz pa enkrat dražji sandolin. On ima danes vse sprano.... pr men pa še kar drži. cca 10 let (napušč)

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ok hvala za info. Kolkr sem gledal po netu in za sandolin in podobne barve je cena cca 12eur /L tko da je to kr ugodno.

javr

Guru
6. dec 2011
1.906
1.143
113
(jul. '20)
barvam balkonska vrata in okna. Problem: po 24 urh poskusim rahlo obrusiti s papirjem 120 za drugi nanos - kaže kot da še ni suho. Po 48 urah - isto, kar je že malo čudno. A tudi po treh dneh od nanosa je emajl na otip še zmeraj nekako gumijast; če pa je kje malce debelejši nanos, pa kot da se sploh ni posušil. Po treh dneh sušenja zunaj, pod streho, poleti.
Kaj delam narobe ? Ali pa je to pač takšna barva ? Bi moral vzeti 2x dražji Tessarol ?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Nič ne delaš narobe, tako pač je. Ni mi jasno zakaj bi pobarval, malo pobrusil in še enkrat barval prek.

javr

Guru
6. dec 2011
1.906
1.143
113
Nič ne delaš narobe, tako pač je. Ni mi jasno zakaj bi pobarval, malo pobrusil in še enkrat barval prek.
a ni takšen postopek ?
Do sedaj:
1. stara barva odstranjena z vročim fenom; kar ni šlo s fenom (prestaro, preveč sprano), pa z bruspapirjem 80;
2. brušeno;
3. prekitano;
4. brušeno;
5. barvano s temeljno - mimogrede: že temeljna mi je sumljiva ker je zelo "mastna", piše pa na škatli da je ne redčiti; a ni funkcija temeljne barve da se čimbolj vleze v les, torej da je čimbolj redka ?
6. še enkrat prekitati, brusiti in barvati s temeljno, če je treba;
7. brusiti in barvati z emajlnom-prvič;
8. brusiti in barvati z emajlom - drugič; no, tukaj pa se je ustavilo, ker se ta vrag nikakor noče posušiti.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
  1. Mogoče si slabo očistil leseno površino pred barvanjem (v navodilih piše, da moraš z Nitrom očistiti lesene površine).
  2. Napačen nekompatibilen temelj?
V navodilih sicer nič ne piše o vmesnem brušenju. Sicer se dela po navadi rahlo fino brušenje med nanosi, da barva bolje prime.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.524
1.109
113
Meni se zdi, kot 2. točka in da je nekaj vode nekako prišlo vmes...? Čopič moker od vode? Si morda z vodo redčil?

javr

Guru
6. dec 2011
1.906
1.143
113
Meni se zdi, kot 2. točka in da je nekaj vode nekako prišlo vmes...? Čopič moker od vode? Si morda z vodo redčil?
ne vem kaj misliš pod "Meni se zdi, kot 2. točka", je pa čopič sigurno bil moker od vode ker je bil namočen v vodi da ga barva od prejšnjega barvanja ne zasuši, in potem pred ponovnim barvanjem samo otresen viška vode. Mogoče je to dovolj dobro za kakšen jupol, ne pa za kar vse po vrsti.

brunobruno: nisem zasledil da bi kje pisalo da je treba les pred barvanjem očistiti z nitro razredčilom; bo treba pogledati navodila z lupo ker so črke na škatli mikroskopske; po brušenju sem samo ometel večje dele in prah spihal (s fenom za lase). Kompatibilnost: temeljna za les in emajl za les/kovino sta oba Color, tako kot na sliki.