Balkon

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.906
113
od blizu:
401208-PICT8119r.jpg

Priponke

• 401208-PICT8119r.jpg
    401208-PICT8119r.jpg
    58,4 KB · Ogledi: 407

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Vincent. Ti maš balkon odprt s treh strani. Jaz imam pa balkon z eno odprto stranjo (tako kot abeta). Pri tebi verjetno ni problemov z odtekanjem vode, pri meni pa je bil. Dokler nisem rešil odtoka vode (v njem se je nabrala nesnaga in ga pač zabila), je bila tudi pri meni vlaga problem. Ko sem pa rešil odtok, je pa balkon dejansko postal bolj suh. Pred tremi leti sem ga dal zastekliti in še vedno ni nobenih problemov z vlago oz. s čemerkoli. Je pa skoz vsaj eno okno na 'kip' odprto (tudi pozimi).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.906
113
problema z odtekanjem ni bilo...je pa voda pronicala čez beton balkona do spodnje sosede, kjer je odstopil omet...tako da sem med 'prenovo' moral še sosedi poštimat (torej moj spodnji del balkona).

Aja..to sem mislil še po komentirat...pri nas je zatekalo od najvišjega balkona dol - kapljalo...in je teklo dol še dolgo po tem, ko je nehalo padati...tako da močilo je izdatno. Zdaj je mir.

Je pa res da če da abeta nadstrešek reši problem z zatekanjem vsem spodaj (torej 11 nadstropij..če sem prav razumel
smile-1.gif
)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Oken ne moreš nikdar toliko odpret da bi jih "skril"
Harmonika. Je pa fenomenalno. Imaš zaprto, če je pa treba pa v celoti odprto. Le na eni strani se ti zložijo okna v širini 30-40cm.
Downside: cena je 2x proti običajnim
rolleyes-1.gif
.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
torej.
1.) okna ven (se mi sicer ne dopade preveč)
2.) žaluzije stran
3.) prebarvat z barvo za beton
4.) naredit nadstrešek
5.) montirat bambus
6.) naretit podest
7.) postavit mizo in dva stola
8.)
nahrung002.gif
odpret pirček

pod 3.) imam še eno vprašanje. se čez to "barvo za beton" ali zaščita za zunanje betonske površine . . . je možno to potem lepo pobarvat in kake rožce
roza.gif
gor narisat in s kako barvo naj se tega lotim

zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:je možno to potem lepo pobarvat in kake rožce
roza.gif
gor narisat in s kako barvo naj se tega lotim

zmaga.gif
S tako barvo kot je sedaj oz. kot je blok. Namreč, verjetno si že slišal za to, da naj se ne bi vsak v bloku zmišljeval po svoje o zunanji podobi celotnega bloka in naj bi bila vsaj približno usklajena.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Ne od zunaj, se ne nameravam nagibat preveč čez balkon, je previsoko. Za notranjo steno balkonske ograje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.906
113
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
torej.
1.) okna ven (se mi sicer ne dopade preveč)
2.) žaluzije stran
3.) prebarvat z barvo za beton
4.) naredit nadstrešek
5.) montirat bambus
6.) naretit podest
7.) postavit mizo in dva stola
8.)
nahrung002.gif
odpret pirček

po tej proceduri bo najbojše izgledalo, pa največ boš imel od balkona (boš potem videl, ko bo zrihtano!)...razen seveda, če ti (tako kot Hanziju) primankuje prostora pa bir ad balkon uporabil za bivanjski prostor.

Zunanji del balkona (vsaj ta del zgoraj - 'okroglina') bi jaz potegnil s temi zadevami, ki se jih da dobiti za sanacijo betona

Od keme boš našel kaj uporabnega:
http://www.kema.si/si/vsebina/produkti/po-produktnih-skupinah/fugirne-in-tesnilne-mase/

Tako površino potem samo še potegneš z barvo (najbolje da uporabiš sivo - torej barvo betona, tudi če kasneje kaj odpada da ni videti).

Pred točko 3 rabiš še zbrusit beton - plesen, alke, umazanija (z žičnato ščetko).

Torej točka 3 naj bo sanacija betona (narediš izravnavo površine).

Bravanje pa naredi pred zdajšnjo točko 6 (čimkasneje, da se beton čim bolj posuši).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
Zgolj komentar, da na ta način bo imel največ od balkona. Skoraj drži za poleti, žal pa bo balkon pozimi in tudi že pozno jeseni ter zgodaj spomladi neuporaben. V tem primeru pride prav zasteklitev. Ne zgolj v primeru, če uporabljaš za bivanjski prostor.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.906
113
mi nismo takega balkona (zastekljenega na tak način) uporabljali celo leto (razen za sušenje perila)...zdaj pa ga praktično 3 letne čase.

zdaj imamo vsaj razgled ven..rpej si iel občutek kot da si v kletki (žaluzije).

Te slmanate roloje pa konec poletja vržeš dol (jaz jih imam pritrjene kar z plastičnimi vezicami), ter nato spomladi spet nazaj.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Mnjah, če so te žaluzije motile, bi jih lahko odstranil, a ne?
No, sicer pa vsakemu svoje. Vsekakor sem pa ob svoji rešitvi mislil pod zasteklitev, kvalitetno zasteklitev, tako kot mora bit. Če pa greš še na harmoniko, si pa sploh zmagal, saj imaš potem tudi čez poletje dejansko stvar odprto. Je pa res, da namesto 250 EUR ta rešitev stane verjetno okrog 1500+ EUR. Pa pogoj je seveda, da reši beton, ker drugače bi se mu plesen nabirala po zidu. Pridobiš pa s tem dejansko celo leto uporaben prostor.
cheer.gif
Jaz sem imel tako 12 m2 terase in se mi še sedaj kolca po njej. Dokler je nisem zasteklil sem pa jo uporabljal poleti, zgodaj jeseni in pa pozno spomladi, pa še takrat sem imel obilo dela s pometanjem cvetnega prahu, itd...

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Ima kdo idejo kako se odmontira žaluzije. Sem včeraj gledal (samo gledal, k je bila nedelja) pa se mi zdi da sta gor ene dva "haklčka" ki naj bi imela neko funkcijo. bom danes popoldan poskusil odmontirat

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.906
113
moje so bile prišravfane kar z vijaki (se jih je videlo čez)..pri tebi jih na sliki ne opazim..torej verjetno snameš z obeh koncev dol pokrovčke, in odstraniš pokrov (spodnji del),,,ki bo verjetno zaskočen. Potem pa se bo prikazala notranjost ter šravfi). Po vsej verjetnosti bosta 2 šravfa za vsako žaluzijo.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Pred točko 3 rabiš še zbrusit beton - plesen, alke, umazanija (z žičnato ščetko).

Torej točka 3 naj bo sanacija betona (narediš izravnavo površine).

okna so ostala
redface-1.gif

sedaj sem vse "ščistil" - s špohtlom in drat firšno. . .
izravnava površine?

baje je možno tudi z lepilom za ploščice. imam samo par lukenj za zaflikat.
ima kdo kake izkušnje. bi bilo to OK?