Baby boom -> čimvečji dodatki s strani države?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
pa še socialna ima več jalovega dela zaradi prevarantov, in to spet placujemo mi, ta pošteni... streljanje... tako bi moralo bit

Ja seveda.
bonk.gif

Ljudje poberejo 100-200 ojrov pa so zaustrelit.

Kaj bi ti potem šele s kakim Šrotom naredil?

Pa če vzamemo, da je 1000 takih, ki tako po 100-200€ na mesec poberejo smo že pri konkretnih cifrah - pri 1,8 MIO € na mesec. Kaj bi lahko storili s tem? Ne vem no... sedaj je zunaj razpis, ki MSP-jem za leto 2008 za raziskave in razvoj namenja 1 mio €., kar je izredno malo. 2,8 mio€ pa bi bila že lepa cifra.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Takih prevarantov je ogromno vseposod! Rajši mirno spim, pa mam vse urejeno tako kot je prav.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik Stella pravi:
p.s. Višina otroškega dodatka je odvisna od prihodkov skupnega gospodinjstva, ne glede na to, ali sta starša ločena ali ne.

ja samo če imaš mati samohranilko z 2 otroki...je 1 plača, pa 3 osebe..torej je dodatek konkretno višji (napram 4 osebam in 2 plačam).

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Vsi tisti, ki radi spite...

Vi kar spite mirno ter se tolažite, da imate mirno vest, po drugi strani pa vsak hoče zjebati soseda, ker se recimo temu "znajde" v življenju ter izkorišča luknje v sistemih. Pa ne mi govoriti kako so to oh in sploh zneski, ker se v naši preljubi Indijikoromandiji dogaja toliko svinjarije, da tisti bogi otroški dodatek, merjen v nekaj sto evrih ne pomeni praktično nič, kvečjemu pljunek v ocean. Ne pomeni na nivoju države, pomeni pa veliko kakšni družini, da si lahko privošči relativno normalno življenje.

Kot drugo, za "izkoriščevalce" obstaja državni nadzor, naj država ter razno razni uradi za preprečevanje tistega ter onega začnejo opravljati svoje delo. Če bi se le več brigali za svoje zadeve ter manj za sosedove, bi bilo življenje mnogo lepše brez pregovorne slovenske fovšije.

Navali narode!

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ne seri, take familije so poanvadi neurejene, foter pa mati kadita vsaki dan pir...tako da vemo kam gredo ti dodatki.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Si pa bebec ...
Kdo je hotel zaj... soseda?
Sam rad mino spim, zato sem brez dodatkov in v najvišjem razredu za vrtec. Samo v skuini sta vsaj 2, ki sta v resnici finančno na boljšem (kar se vidi po avtomobilih, stanovanjih in plovilih). Pa jih ne mislim nič "špecat" ali težit. On njih imam sicer svoje (ne prav lepo) mnenje (ne zaradi mene, amak zato, ker odžirajo denar tisim, ki bi ga res potrebovali), ampak to je pa tudi to.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
@Diablo

Ne bluzi ter ne provociraj, recimo da poznam nekaj ljudi, ki lahkotno izkoriščajo dodatke in se imajo prav lepo. Pir ter cigarete pa se da kupiti brez otroškega dodatke ter ostalih socailnih pomoči.

Si pa en šimpanz, a sem slučajno kje omenil imensko, repliciral sem vse, ki imate kvazi čisto vest. Kot pravi en zelo zanimiv film "Poserjem se na to vaše kvazi poštenje, itd."
Očitno ocenjuješ materialne dobrine skozi premičnine, ki jih vidiš pred vrtcem. Mi poveš na kakšen način so na slabšem? Morda ne dobijo podpore? Bo zmanjkalo denarja za nesposobne direktorje v javnih službah.

Se mi zdi, da te ljudi en jebeštrga briga kakšno mnenje imaš ti o njih zaradi tega. O tožarjenju teh ljudi imaš ravno toliko pravice kot jih imajo oni za pridobitev dodatkov.
wink-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jaz poznam enega, čigar fotr je direktor enočlanskega d.o.o. in si izplačuje minimalca, mama farmacevtka, imajo 3 stanovanja v Ljubljani in jadrnico...

....ter prejemajo otroški dodatek. ("minimalc" plača). To pa ni lepo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Imajo, samo tega nimajo od dodatkov, ki jih nakazuje država. To imajo zato, ker so iznajdljivi. To imajo zato, ker je država v kurcu ter dovoli sebi ter ostalim takšne spodrsljaje. Država mora izvajati nadzor in ne sokrajani, itd.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
pa še socialna ima več jalovega dela zaradi prevarantov, in to spet placujemo mi, ta pošteni... streljanje... tako bi moralo bit

Ja seveda.
bonk.gif

Ljudje poberejo 100-200 ojrov pa so zaustrelit.

Kaj bi ti potem šele s kakim Šrotom naredil?

Pa če vzamemo, da je 1000 takih, ki tako po 100-200€ na mesec poberejo smo že pri konkretnih cifrah - pri 1,8 MIO € na mesec. Kaj bi lahko storili s tem? Ne vem no... sedaj je zunaj razpis, ki MSP-jem za leto 2008 za raziskave in razvoj namenja 1 mio €., kar je izredno malo. 2,8 mio€ pa bi bila že lepa cifra.

Saj v bistvu se strinjam s tabo, vendar ne gre vseh metati v isti koš. Če se znajdeta dva, ki skupaj v družinski proračun prineseta dobrega jurja naj se.

Poznam več primerov ko imajo otroci zastonj vrtec in malico v šoli. Eden npr. ima 4 trgovine, drugi 6 vlačilcev, lokalni mafijozo, ki otroke pripelje v vrtec z jaguarjem je sodelavcu na vprašanje kako to da ima zastonj vrtec odgovoril:ja kaj pa hodiš na šiht...

Namesto da se ukvarjate z drobižem (ajde na dolgi rok in količino je lepa vsota) bi bilo bolje vprašati nekatere od kje jim veliko premoženje pa niso nikoli hodili na šiht ali vsaj podedovali kaj.... Npr v bivši ZRN so to počeli že kar dolgo nazaj...

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
So pa tudi taki, ki za otroški dodatek sploh ne zaprosijo pa bi jim pripadal. Žensko poznam osebno. Pravi, da dokler lahko toliko zasluži da ji ni treba fehtat (ne vem točno koliko zasluži, aveč kot je slo. povprečje zagotovo ne), da ne bo dala vloge za ta dodatek. Živi v socialnem stanovanju, in je mati samohranila z zelo nerednimi preživninami. Je pa pridna in delovna povrh vsega pa ima še lepo vzgojenejega sina.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
So pa tudi taki, ki za otroški dodatek sploh ne zaprosijo pa bi jim pripadal. Žensko poznam osebno. Pravi, da dokler lahko toliko zasluži da ji ni treba fehtat (ne vem točno koliko zasluži, aveč kot je slo. povprečje zagotovo ne), da ne bo dala vloge za ta dodatek. Živi v socialnem stanovanju, in je mati samohranila z zelo nerednimi preživninami. Je pa pridna in delovna povrh vsega pa ima še lepo vzgojenejega sina.

aplauz.gif

Lahko je to le izgovor, ker se ji ne da.
evil.gif
Meni se tudi pogosto ne da izpolnjevat milijona obrazcev, ampak nimam izbire.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Pa veš da je to tud omenila, češ da se ji ne da vseh tistih papirjev zbirat in če bo res kriza, da potem bi se pa pomatrala. Sam to je malo čuden izgovor če ti nekdo hoče PODARITI denar. Se mi zdi, da je isto kot da bi rekel, da je z denarjem skregana.

Sam pri njej je faktor poštenosti pred lenobo. Tud drugač v lajfu večkart kratko potegne. Pa še malo je baivna. No ampak to je že druga tema.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
ta je za moje pojme (se oproščam izrazu) 'bolana'.

saj nič ne fehta?! To ti pač 'da' država, ker se je ona tako odločila...pač če imša otroka, dobiš tudi to in to....(smo 'socialna' država).

pa če ne misli fehtat.,..naj gre ven iz socilanega stanovanja, pa gre v najemniškega....saj dokler bo šlo, bo šlo
crazy1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Pravi, da dokler lahko toliko zasluži da ji ni treba fehtat (ne vem točno koliko zasluži, aveč kot je slo. povprečje zagotovo ne), da ne bo dala vloge za ta dodatek. Živi v socialnem stanovanju....

Aha, denarja noče, stanovanje pa je le "nafehtala"
crazy1.gif

zdej pa zastopi to če lahko
crazy1.gif

mene boli K kako se folk znajde - prav je da se znajde. Imamo službe ki bi morale to nadzirat/preprečevat/kaznovat, pa je nam vsem več kot očitno da tega dela ne opravljajo. To se dogaja na vseh področjih
crazy1.gif

Jaz vem da bom probal hvatat krivine kjer se le da - zakaj? ku*čeva država mi pobere vsak mesec pol plače za: zdravstvo (kjer bom prej crknil kot na vrsto prišel), penzijo (ki je jaz od blizu ne bom videl ker je takrat ne bo več), sodstvo (kjer prej pogine par rodov predno pride do obravnave in če že pride so sodniki tako milostni da folk praktično pošiljajo domov) in ostalo...
od preostanka moje plače (polovica), moram državi dati še 20% (ddv
crazy1.gif

Kurilc se je v 2h letih podražil za več kot 100%
in zdej se "ta pametni" sprašujejo zakaj folk ne hodi več na razprodaje, zakaj je kupna moč grdo grdo padla, zakaj folk hvata krivine, zakaj je POLNO fušarskega dela, ...
zato ker država mnogo preveč požre, zato ker ne nudi praktično ničesar drugega kot represijo, afere, neenakost pred zakonom, priviligirance glede na raso, neefektivnost prava, ščitenje kriminalcev in eni in isti politiki (vsi podkupljeni do konca)

zato se bom trudil da bom hvatal krivine in na koncu dobil ven vsaj nekaj € predno jih požre kakšen Zidar in mi na koncu zabriše omet na glavo v predoru.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
ta je za moje pojme (se oproščam izrazu) 'bolana'.

saj nič ne fehta?! To ti pač 'da' država, ker se je ona tako odločila...pač če imša otroka, dobiš tudi to in to....(smo 'socialna' država).

pa če ne misli fehtat.,..naj gre ven iz socilanega stanovanja, pa gre v najemniškega....saj dokler bo šlo, bo šlo
crazy1.gif

Se strinjam glede tega, da je "bolana" ker ne zaprosi za ta dodatek, se pa ne strinjam s tem k praviš, da bi morala zavrniti stanovanje. Zakaj pa naj bi to naredila?

Socialno stanovanje je dobila oz. zaprosila ker je bila res v stiski. V naročju je imale 3 tedne starega otroka, dec še ni bil pripravljen na očetovstvo in jo je pustil, mama tudi živi v eni skromi sobici, očeta nima ... Takrat je imela srečo v nesreči, da je dobila to stanovanje in kot pravi ji je to dovolj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Očitno ocenjuješ materialne dobrine skozi premičnine, ki jih vidiš pred vrtcem. Mi poveš na kakšen način so na slabšem? Morda ne dobijo podpore? Bo zmanjkalo denarja za nesposobne direktorje v javnih službah.
Mogoče nisi opazilm da je za tovrstne socialne transferje na voljo omejena količina denarja. Več je tistih, ki jih prejemajo, manj dobi vsak. In če bi otroške dodatke dobivali le tisti, ki jih potrebujejo, bi bili lahko (in bi sčasoma bili) višji,

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Socialno stanovanje je dobila oz. zaprosila ker je bila res v stiski. V naročju je imale 3 tedne starega otroka,

a za otroški dodatek se ji pa ne zdi vredno oddat vloge?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Jebat ga, niso vsi cigani....

Je šla kolegica, samohranilka prosit za otroški dodatek pa ni vedela kaj naj reče in sem ji bolj kot ne v hecu rekel naj reče da ga dobi vsak cigan zakaj ga ne bi še ona.

Odgovor delavke na socialni je bil:ja ga boste dobili, ampak ne tako velikega.
10.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Hehe, tako je. 100 al kolko evrov ji bi bilo verjetno v napoto, če je samohranilka ane.
stupid-1.gif