Baby boom -> čimvečji dodatki s strani države?

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
No, tema Babyboom je zadela v nulo..... poraja pa se naslednje vprašanje:

Kako urediti dokumentacijo, da neporočen par "potegne" največ od države ? Kje bivanje, po kom zavarovanje, kako preživnino urediti (tudi vrednost?) ipd.
Osnova iz katere bi izhajal je, da mlada mati verjetno nebo po 1 letu porodniške takoj dobila službe.

Pa prosim ne začeti s tistimi o izkoriščanju državne blagajne, ker potem zaidemo še v vsa druga "izkoriščanja proračuna".

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kar je res je res... tisti, ki sam premišljuje kako okoli prinašati sodržavljane (konec koncev gre za davkoplačevalski denar) nima pravice kritizirati ostalih (države, tajkunov ipd.). Tako na tvojo željo ne bom "začel s tistimi"...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
JAz bom vzel porodniško + delal.
Dupli dnar zato, ker sem se mantral ponoči.
cheer.gif

Lp

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
jaz bi vse ugodnosti ukinil

sploh za te kvazi "zivimo narazen" kr v zaposr strpal, itak zivijo narazen
grin1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Poznam familijo, ki ima tri majhne otroke. Oče dela, mama je po poklicu mama in še nikoli ni delala. Živita v podnajemniškem stanovanju, ona prijavljena pri mami, on pri bratu. Nista poročena. Morata dobiti kar konkretne denarce od države, da se lahko preseravajo in ne grejo v neprofitno najemniško stanovanje (čeprav so ga dobili na razpisu).
bonk.gif
Najbrž bi to odneslo nekaj državnega denarja in bodo raje še naprej živeli po svoje. Jebeš to državo, ker takih je ogromno.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Takih je preveč. Sploh modelov v stilu - oba študenta, brez rednih dohodkov, ne živita skupaj, 2 mulca, delata prek študenta pa še neka štipendija (socialna seveda). Pa otroški dodatki, da se ti zmeša, pa zastonj vrtec...
Na žalost spadam med poštene (beri neumne), ker sem poročen, oba imava službo, kredit za stanovanje za naslednjih 20+ let, otroških doklad 15€ in seveda vrtec 200€...

Če bi se še enkrat rodil...
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Takih je preveč. Sploh modelov v stilu - oba študenta, brez rednih dohodkov, ne živita skupaj, 2 mulca, delata prek študenta pa še neka štipendija (socialna seveda). Pa otroški dodatki, da se ti zmeša, pa zastonj vrtec...
Na žalost spadam med poštene (beri neumne), ker sem poročen, oba imava službo, kredit za stanovanje za naslednjih 20+ let, otroških doklad 15€ in seveda vrtec 200€...

Če bi se še enkrat rodil...
smile-1.gif

Veš kaj, jaz raje mirno spim in imam čisto vest.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik raY_ pravi:
No, tema Babyboom je zadela v nulo..... poraja pa se naslednje vprašanje:

Kako urediti dokumentacijo, da neporočen par "potegne" največ od države ? Kje bivanje, po kom zavarovanje, kako preživnino urediti (tudi vrednost?) ipd.
Osnova iz katere bi izhajal je, da mlada mati verjetno nebo po 1 letu porodniške takoj dobila službe.

Pa prosim ne začeti s tistimi o izkoriščanju državne blagajne, ker potem zaidemo še v vsa druga "izkoriščanja proračuna".

ti bom povedal jaz...

nista prijavljena pod istim(skupnim) naslovom.
ti priznaš otroka
ona prevzame status matere samohranilke
ti plačuješ njej preživnino

višino preživnine za otroka določi socialna (če se ne motim)
lahko se zgodi (ne vem kakšen status imata sedaj) da socialna določi tudi plačevanje preživnine materi

dobita:
prednost v vrtcu
manjši računi za vrtec
(v tole nisem čisto prepričan) večji otroški dodatek
otrok je zdravstveno zavarovan preko matere

zgubita:
skupni kredit
zaradi preživnine si avtomatično manj kreditno sposoben (ne moreš dobiti visokega kredita)

za kaj več pa boš moral počakat na še koga ki to dejansko prakticira (baje da te lahko preverja socialna)

Stella

Pripravnik
28. apr 2008
45
0
6
Popravek glede preživnine: starša se sama zmenita glede višine preživnine, če to ne gre, pa preko sodišča.

Stella

Pripravnik
28. apr 2008
45
0
6
p.s. Višina otroškega dodatka je odvisna od prihodkov skupnega gospodinjstva, ne glede na to, ali sta starša ločena ali ne.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
pa še socialna ima več jalovega dela zaradi prevarantov, in to spet placujemo mi, ta pošteni... streljanje... tako bi moralo bit

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
Ares: TNX, ampak sedaj se mi poraja drugo vprašanje. Otrok ima stalno prebivališče pri meni, zavarovan pa je po materi. To predvidevam škodi "izkoriščevalni varianti" ?

raY_

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
pa še socialna ima več jalovega dela zaradi prevarantov, in to spet placujemo mi, ta pošteni... streljanje... tako bi moralo bit

Ja seveda.
bonk.gif

Ljudje poberejo 100-200 ojrov pa so zaustrelit.

Kaj bi ti potem šele s kakim Šrotom naredil?

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Poznam familijo, ki ima tri majhne otroke. Oče dela, mama je po poklicu mama in še nikoli ni delala. Živita v podnajemniškem stanovanju, ona prijavljena pri mami, on pri bratu. Nista poročena. Morata dobiti kar konkretne denarce od države, da se lahko preseravajo in ne grejo v neprofitno najemniško stanovanje (čeprav so ga dobili na razpisu).
bonk.gif
Najbrž bi to odneslo nekaj državnega denarja in bodo raje še naprej živeli po svoje. Jebeš to državo, ker takih je ogromno.

Vidiš, takega prijavi, ne pa voznika vsakega drugega avta, ki te prehiti...
smirk-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Silvio pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
bonk.gif

Vidiš, takega prijavi, ne pa voznika vsakega drugega avta, ki te prehiti...
smirk-1.gif

Misliš, da se bo kaj zgodilo? Ne bo se.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
treba jenekej zacet, take je najlazej, potem pa po lestvici navzgor..

aja pa socialno razpustit pana novo postavit... jaz bi red naredil v enem tednu.