b:hip težaki na FB

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ce nebi sel na te tri srecanja ki so ti skoraj spremenila zivljenje, bi bilo mnenje drugacno?

Vsako tako srecanje je malo bolj spimplan catch the cash.

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.484
119
63
41
Malo tu,malo tam :)
DELO NA SOCIALNIH OMREŽJIH OD DOMA; PRILOŽNOST ZA ZASLUŽEK ALI … ?
V zadnjem mesecu nas na Facebooku med prijatelje dodajajo neznanci, ki začnejo pogovor: “Lahko nekaj vprašam?” in nadaljujejo z: “Sodelujem v novem projektu, ki temelji na socialnih omrežjih in iščemo ljudi, ki jih zanima dodaten zaslužek z delom od doma. Ali bi vas to mogoče zanimalo, ali pa poznate koga, ki bi ga to zanimalo (zaslužek ni hiter, potrebno je delati)? V kolikor vas to zanima, mi prosim pustite vašo telefonsko številko in poskrbel bom, da vas bo nekdo iz klicnega oddelka poklical z nadaljnimi informacijami.”

Takšnemu spemanju ste se izognili, če svoje prijatelje izbirate premišljeno, v nasprotnem primeru pa ste velikodušno ponudbo najverjetneje odklonili, saj se je predstavitev ‘novega načina’ zaslužka odvijala nekje na obrobju Ljubljane, praviloma v poznih popoldanskih urah.

Novačenje ljudi poteka kar prek Facebooka, zato bodite previdnejši pri sprejemanju prošenj za prijateljstvo od oseb, ki jih v resnici ne poznate.

Preverili smo, za kakšen ‘nov projekt’ gre in o kakšnih ‘zaslužkih’ se pravzaprav pogovarjamo
Na SI-CERT smo prejeli veliko prijav teh sporočil in poskusov privabljanja. Gre za mrežni marketing in prodajo “wellness” izdelkov prek družbenih omrežij, za vsem tem pa stoji podjetje bHIP International.
Če želiš k podjetju pristopiti, moraš na zalogo kupiti njihove izdelke, ki jih nato prodajaš naprej. Cena paketa nikakor ni zanemarljiva, nakupiti morate kar za 1300 € izdelkov vprašljive kakovosti. Vprašljive zato, ker velikokrat na zadoščajo slovenskim predpisom o deklariranju živilskih proizvodov in ker jih glede na ostala živila primerljivih hranilnih vrednosti preplačate tudi za 10 krat!

Uporabnikom svetujemo, naj takšne ponudbe vljudno zavrnejo, v kolikor jih seveda ne zanima, da bi v projekt investirali veliko več časa in denarja, kot ga bodo v skupnem seštevku iztržili. Pri mrežnem marketingu gre namreč za to, da nagovarja ranljive potrošnike, ki imajo željo po večjem zaslužku. Resnica je povsem drugačna: z gradnjo neskončne verige distributerjev na končno velikem trgu je že matematično velika večina udeleženih obsojena na finančno izgubo. Bogato nagrajeni so samo distributerji na vrhu verige.

Neverjetne ponudbe ne obstajajo in takšna ja tudi ta: delo od doma na socialnih omrežjih, kjer mimogrede zaslužimo večje vsote denarja. Zakaj bi v času, ko toliko ljudi išče zaposlitev, nekdo ponujal delo, kjer niso potrebna posebna znanja, izkušnje, omogočalo pa naj bi lep zaslužek? Zdrava mera skepse nas lahko tudi v tem primeru reši marsikaterega neljubega zapleta.

Na sumljive ponudbe za delo od doma tipa ”predobro da bi bilo res” smo že opozarjali v prejšnjih letih: http://onlinecareernews.com/?s=2165655969
Pri tovrstnih oglasih, kjer ponujajo bogato plačano delo od doma, za katerega pravzaprav ne potrebujete nobenih kvalifikacij in znanj, gre za nezakonite dejavnosti. Najverjetneje vas bodo izkoristili kot denarno mulo – postali boste sostorilci kaznivih dejanj.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.256
1.765
113
40
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matej pravi:

To mors bit res mal retard da sploh gresnza moje pojme.

Dej ne bit tak zatežen pesimist no
priden.gif

Jaz si grem tudi tole pogledat,ko me bodo četrtič kontaktirali (3 povabila že imam haha),grem pa izključno zato,da se malo nasmejem in da jim postavim nekaj zanimivih vprašanj
evil.gif

Group Alter visit
smile-1.gif

Hehe, kdaj gremo?!
cheer.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Sem gledal prispevek. Tip od bhip obvlada. Ima dodelan nastop, ne vzroji, ima odgovor na vse, niti ni kompliciral ko so ga na skrivaj snemali novinarji... Takle bo lahko zaslužil kamorkoli bo šel delat, množice ostalih pač ne.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
priden.gif
če pa tako govno ne prečitaš, ti pa res manjka življenskih izkušenj,
pa dej ga malo v oči glej......in tist njegov pedrski nasmešek.......kok lahko tolk očitne znake zgrešiš
rolleyes-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Poglej koliko je ovac, z lahkoto torej. Zadnjic sem nekaj fizicno delal v nekem hotelu, pa se usujejo iz predavalnice polikani osebki. En me je zacel kar prepricevati, da naj pustim delo in grem rajsi notri, ker bom hmalu sluzil tisocake na dan.....ce je nekdo tolk naiven, da ga en tkole naspona, si sploh ne zasluzi denarja....folk se prec prepogne, neverjetno.
hysterical-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
no ja glas se mu trese ko ga za denar spreašuje. pa sam reče da je nekaj tisočakov zaslužil v parih mesecih torej ta hiša ni v povazavi s tem, če je res on začel hišo zidat...
nateg. in ne ni tako dober prodajalec.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
KSZ

To je to?
grin1.gif

Citat:

Živjo hvala za sprejem smile emoticon samo zanima me, te lahko neki vprašam?
15. julij 9:51
Živjo. Lahko
15. julij 11:13

Super. Sodelujem v novem projektu trženja preko družabnih omrežij, in iščemo ljudi ki bi v prostem času radi kaj dodatno zaslužili. Ali bi te mogoče zanimalo, ali pa poznaš koga ki bi ga to zanimalo? če te zanima, prosim pusti svoj telefon pa bom poskrbel, da te bo nekdo poklical nazaj.. smile emoticon
15. julij 12:45
Zanima kaj konkretno se oglašuje?

lahko povem da je delovni cas prilagodljiv, placilo pa na ucinek. se pravi je primerno za nekoga ki bi si rad zasluzil dodatnih par sto € na mesec, kot tut za nekoga ki bi si rad ustvaril primarni prihodek smile emoticon gre pa za popolnoma neusiljivo delo preko socialnih omrezij. use nadaljne informacije grejo prek telefona smile emoticon
Konec klepeta

Na žalost ni bil konkreten in nisem sprejel ponudbe
evil.gif

So me pa iz bHipa prepričeval že dve leti nazaj, če se jim pridružim. Dobil sem testne vrečkice z energijskimi pijačami. Meni se je zdel soliden okus mojem staremu pa je bilo nagravžno, pa spije nekaj redbullov in podobne brozge na dan. Ker mi ni upelo "podvalit" staremu praškov sem opustil misel o biznisu
hysterical-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Vprašanje: kaj je to FB?
sem bl bukov, pa ne razumem ... a mi lahko nekdo, ki je še bolj bukov, fejst bukov, tole razloži?

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38