Avtovleka kupila razbit avto

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik hogan pravi:
Zanima me še, kje bi lahko preveril ali je avto še napisan name? Mogoče na carfaxu? Obstaja kakšna zastonj varianta?
Na upravni enoti ali enoti za registracijo vozil. Pekarne zaenkrat še nimajo zastonj varjante.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.042
438
83
tam ko se terc po tori rola
Apollo8... ni bilo poškodovano vozilo, ampak mi je nekdo z avtom ponoči poškodoval ograjo. Na zavarovalnici sem hotel uveljavljati odškodnino iz naslova zavarovanja hiše. Kar je všteto v to zavarovanje, torej poškodovanje s strani tretje osebe. Ker neko podlago le morajo imeti na zavarovalnici, nek dokument...tako je rekel, sem naredil, kot mi je svetoval. Čisto možno je, da ni v dolžnostih plicistov to, ampak...ne vem, lepa beseda lepo mesto najde. Dežurnemu sem razložil situacijo, on je zapisal in to je to. Mislim, da mi je celo rekel, da oni ne bodo nič delali v tej smeri, da bi našli krivca, ker imajo druge stvari za delati. Če so dolžni zavarovalnici pošiljati kopijo tega ''zaznamka'', ne vem. So pa na zahtevo poslali kopijo. Mogoče sem res bil izjema, dobra volja ne obeh straneh, ne vem.
No, nek papir pa verjetno je le bil izstavljen, ko je avtovleka odpeljala avto... ali kar denar na roke, tablice dol in končano. Pred leti že, 1992 sem prodal Hrošča, napisala sva kupoprodajno pogodbo, model je avto prodal naprej...vse brez prepisa. V glavnem, prišlo je enih par kazni iz Maribora, tja ga je on potem prodal, zaradi napačnega parkiranja. Seveda, tablica, v sistemu se najde lastnika in pošlje na njegov naslov. Poslal sem kopijo te pogodbe na...saj ne vem, kateri naslov (redarstvo, sodišče...kaj vem), in so potem verjetno iskali naprej lastnika. Sem pa šel na Policijo in povedal, da model noče narediti prepisa, ker je prodal naprej. Čez en teden smo prepis naredili. So posredovali. Mogoče so imeli ''malo lufta'' in pospešili zadevo. Smešno, še sedaj se spomnim imena in priimka Mariborčana, ki je potem kupil Hrošča.