Avtovleka kupila razbit avto

hogan

Fizikalc
10. okt 2011
356
97
43
Februarja sem imel totalko - avto je vzela avtovleka. Sem se zmenil in so avto odkupili - dobil sem 500 EUR na roko. Avto sem prej odjavil, nisem pa podpisal kupoprodajne pogodbe. Kaj naj storim? Nimam potrdila o uničenju, ali me bo država kdaj terjala za to?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Za odjavit vozilo kolikor vem rabiš:
a. dat potrdilo o razgradnji
b. podpisat izjavo o lokaciji vozila

Če a. nimaš ppotem si podpisal izjavo kje se avto nahaja. Da?

Če si napisal da se nahaja pri tebi doma je malce problem (če bi kdo preverjal). Če si napisal da se nahaja na avtoodpadu je tole sivo področje, ki se na veliko zlorablja. Nič od tega pa ni "striktno" legalno, ampak če ni kje kakšnih zapletov se ne bo nihče spuščal v to kje imaš vozilo.

hogan

Fizikalc
10. okt 2011
356
97
43
Tega se pa žal res ne spomnim. Verjetno sem napisal, da je avto na avtoodpadu.

Zanima me samo, če kupoprodajno pogodbo potrebujem (ali naj težim avtovleki) ali je vseeno?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Če bo avtovleka oz. avtoodpad potem ko bo prodala vse dele tvojega vozila porinila ostanke v prvi graben, si uradno ti še vedno lastnik in posledično odgovoren za tvoje vozilo. Tako da boš fasal kazni od A do Z!
grin1.gif

Pa verjemi da ti ne bodo podpisali kupoprodajne pogodbe. Po zakonu se iztrošeno vozilo da v razgradnjo (ki je BTW zastonj), tile odpadni mafijci delajo pa na črno. Avtovlekarji odkupijo totalko "keš na roke", dostavijo do X odpada in "dobijo keš na roke" in avtoodpad prodaja kose ali pa celo vozilo "keš na roke". Nihče v tej verigi noče imeti opravka s papirji ker bi uradno prevzel lastništvo nad vozilom in bi ga bremenili "stroški razgradnje" in uradne zadeve povezane s tem (recimo plačilo davka ker gre za poslovne subjekte).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
In s tem storil KD krive ovadbe. Kar ne bo nikoli odkrito ce je slo za stare gare ki so res sle na odpad.

@hogan za kak avto pa gre? Znamka? Model?

hogan

Fizikalc
10. okt 2011
356
97
43
Zanima me še, kje bi lahko preveril ali je avto še napisan name? Mogoče na carfaxu? Obstaja kakšna zastonj varianta?

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
In s tem storil KD krive ovadbe. Kar ne bo nikoli odkrito ce je slo za stare gare ki so res sle na odpad.

@hogan za kak avto pa gre? Znamka? Model?

Humor je vrsta zabave in oblika človekovega sporazumevanja, katere namen je spraviti ljudi v smeh in jih razvedriti.

Za lažje razumevanje napisanega se na koncu stavka/povedi, uporabi tale znak:
grin1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.042
438
83
tam ko se terc po tori rola
Hja, se zna zgoditi, da bo ostanek vozila končal v kakšnem jarku... Pojdi tja, kamor si vozilo prodal in poskusi na lep način urediti papirologijo, da si čist. Če ne bodo hoteli, pa pojdi na Policijo in naj naredijo zaznamek. To pomeni, da jim poveš kar si pač napisal zgoraj in se podpišeš. Nikogar ne tožiš, nikogar ne bodo iskali, nič. V primeru, da pa pride do česa, si krit. Vse je v evidenci na Policiji. To sem jaz nardil, ko mi je en model z avtom porušil del ograje. Poslikal in dal slike v zapisnik. Neznano vozilo, škoda nekaj malega, pa vendar...zakaj bi sam plačeval? Zavarovalnica izplačala, če so šli v preiskavo naprej, pa ne verjamem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Hja, se zna zgoditi, da bo ostanek vozila končal v kakšnem jarku... Pojdi tja, kamor si vozilo prodal in poskusi na lep način urediti papirologijo, da si čist. Če ne bodo hoteli, pa pojdi na Policijo in naj naredijo zaznamek. To pomeni, da jim poveš kar si pač napisal zgoraj in se podpišeš. Nikogar ne tožiš, nikogar ne bodo iskali, nič. V primeru, da pa pride do česa, si krit. Vse je v evidenci na Policiji. To sem jaz nardil, ko mi je en model z avtom porušil del ograje. Poslikal in dal slike v zapisnik. Neznano vozilo, škoda nekaj malega, pa vendar...zakaj bi sam plačeval? Zavarovalnica izplačala, če so šli v preiskavo naprej, pa ne verjamem.
Hahaha
smile-1.gif

Da nisi ti policije z notarjem zamenjal. Nihce ne bo delal takih zaznamkov. Sicer se pa razbitine uporabljajo tudi za legalizacije ukradenih vozil.

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:Da nisi ti policije z notarjem zamenjal. Nihce ne bo delal takih zaznamkov.
Policaj mora naredit uradni zaznamek, če si bil ti tam in nekaj povedal...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Ja pa kavo so ti tudi dolzni skuhat.

Vse kar so dolzni je, da obravnavajo sum kaznivega dejanja ali prekrska (pri slednjih le tiste iz njihove stvarne pristojnosti). Dolzni do tudi zavarovati tvoje zivljenje. Niso pa drzavna popisna sluzba, ki bo belezila vsako neumnost ki bi jo rad kdo povedal. Ce bi ti rad podal neko izjavo, ki ti bo morda nekoc v prihodnosti koristila, te bo dezurni napotil k notarju. In se tam izjavljaj.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.042
438
83
tam ko se terc po tori rola
Glej... meni je na zavarovalnici rekel, da naj grem na Policijo, da naredijo zaznamek. Jaz sem šel, povedal, dežurni je napisal, zavarovalnica je od tam dobila kopijo zaznamka in na podlagi tega sem dobil tiste Evre. Ne vem, kaj je tu nelogičnega...?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Kot prvo, policija lahko poškodbo tvojega vozila obravnava na tri načine. Kot počkodovanje tuje stvari 8naredi zapisnik o sprejemu ustne ovadbe in potem preiskuje kaznivo dejanje), kot prometno nesrečo (in uvede prekrškovni postopek) ali pa se zaradi razlogov (določenih v zakonu) odloči da ne bo obravnavala prometne nesreče (odstop od ogleda PN).

In to je vse kar policija uradno počne. Morda ti kot zaznamek razumes to, da je dezurni policist tvoj obisk na postaji vpisal v porocilo dezurnega policista. Res je, da policija to lahko posreduje zavarovalnici, vendar to nima nobene pravne teze. Nobene. Vsaj ne na niviju, da bi ti sel na policijo, povedal da si nekomu prodal avto in nisi naredil prepisa nato pa bi bil problem resen. Ne bi bil.

In (pa se s tem ne strinjam) ce naletis na starega tecnega dezurnega policista, ti bo povedal (v primeru ko zadeva ni za policijo), da to ni za policijo in da lahko gres s postaje. In tvojega obiska niti ne bo zavedelv svoje porocilo. Ker tega ni dolzen storiti.

Jaz verjamem da imajo ljudje razlicne (tudi ekstra zanimive pozitivne) izkusnje s policijo. Zdi pa se mi prav, da ko nekdo napise nekaj, kar ni v skaldu s pravili, da to povem. Ker je nesmiselno, da bo nek drug soforumas nato razocaran, ker ne bo delezen enakega tretmaja (in bo se vedno vse po pravilih). No vazno da si uredil.