Avtosedez

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
lahko svetujem za naprej, ko bo otrok šel v sedeže skupine II in III se pravi od 15-36kg.
Prvi je Recaro Monza seatfix - vreden tistih 188e kolko je bil, prevleka iz microfibre, otrok ne švica, fajn se počuti, ima dovolj prostora.
Drugi Romer Kidfix - malo švica kljub poletni prevleki, dovolj prostora, žal ni microfibra tkanina, kupljen ker je bil v akciji 142e v BC
Tretji Cybex Solution x-fix - otrok švica, bolj umetna prevleka na dotik, drugače soliden za tisto ceno, mislim da je bil okoli 140e, če bi bil takrat Roemer v akciji bi 2 ista Roemerja kupu.
četrti Recaro Young sport od 9-36kg, prevleka alcantara, vredu sedež, največja napaka NI isofix
frown-1.gif
(zato sem ga želel menjati ampak nismo potem), mogoče malo manj prostora kot prejšnji, opora za galvo je večja in verjetno tudi bolj varuje.

Če bi imel mučos dineros bi nakupil vse Recaro monza seatfix ali alcantara ali microfibre. Res sedež kot se šika, vsaj mojima dvema paše, je pa res da je precenjen, 220e je skor malo preveč. Drugače pa z roemerjem kidfix tudi ni nič narobe.

prej smo imeli pa (od 9-15kg) Britay king plus brez isofixa, sedež ok, trendline prevleka, otroka sta v njem švicala ko pr norcih poleti, zato si zasluži en minus.

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Jaz pa mislim da si otrok za 10 letno sedenje (za glavni sedež) zasluži dober sedež in ne nekaj za 50 evrov. Razen če se prevažate v avtu vrednosti jurja ali manj.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jaz pa mislim da si otrok za 10 letno sedenje (za glavni sedež) zasluži dober sedež in ne nekaj za 50 evrov. Razen če se prevažate v avtu vrednosti jurja ali manj.

Katerega? Prvega, drugega, tretjega, ali vse naštete?
grin1.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

in ker je bil 50€?
1. je bil z gotovinskim popustom 188
2. je bil v akciji iz 180 na 140€
3. je bil okol 150€
4. se ne spomenm kolko je točno stal vendar krepko preko 150€

kake nanie pa ne vem kaj ko prodajajo res nebi kupoval.
Ni se tolko gledala cena, kot varnost pa udobje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Preveč se dandanes razvaje te novodobno mularijo. Kaj so pa mi imeli kot otroci in nismo polovico bili tako rahitični? Sedaj so neki wannabe super duper sedeži, otrok pa počepa ne ve naredit, kaj šele tečt ali kaj podobnega.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
maxi cosi rodi.
pasovi se samodejno dvignejo in te ne ovirajo. vredno vsakega centa.
enako pri MAXI COSI TOBI, sem ga vzel na bolhi za 150€, globinsko čiščenje in je kot nov

Prevleko dol vzames in operes

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Preveč se dandanes razvaje te novodobno mularijo. Kaj so pa mi imeli kot otroci in nismo polovico bili tako rahitični? Sedaj so neki wannabe super duper sedeži, otrok pa počepa ne ve naredit, kaj šele tečt ali kaj podobnega.

Včasih starci niso dobil kazni, če smo se vozili brez avtosedežev. Danes jo dobimo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Ja, seveda, ampak potem ne žalit človek, ki si za 50 eur kupi sedež in opravičevat to s izgovorom "za otroka pa ja najboljše".

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Se strinjam... meni se zdi vse smešno poceni...cca. 200€, saj vsak teden je nek hudič za ta dnar.
uf-1.gif

Pa če primerjam s stroškom vrtca, ker se moj še doma vahta trenutno, je mulo napram men zanemarljiv strošek, pa se na njem nič ne špara.

Sicer sem pa Recarota kupil zato ker v piko paše k barvi avta.
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Pa da še nekako dopolnim izjavo (svojo in tvojo).
Ne zdaj gledat ali sedaj sedež stane 140, 160 ali 200 Evrov.
Vzemite tistega ki se vam zdi najbolj primeren.
Če hočete šparat, potem kupite nanio za 30 evrov, še bolje pa jahača za 10.
Postaviti pa ga v avto ki dnevno izgubi več vrddnosti kot stane sedež ki ga imate za 10 let.

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
ksz

Ravno danes sem dobil sedež od šefa (mi je kupil kot darilo za rojstvo mulca). Nisem vedel niti kaj pričakovati, vglavnem dobili smo Peg Perego Viaggio Duofix Sport. Je še v škatli v avtu tako da še ni ocene. (in pa tudi mali še ne gre not, ima 4,5 mes. 8 kg, 70 cm-bo pa kmalu)

Ima kdo kaj podobnega? Malo imam na sumu da pride zraven še kakšen "isofix"...

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Jaz imam dva sedeza Chicco in sem super zdovoljen,en ima ze 8 let in drugega malega ze furam notri...

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
Citat:
Uporabnik gustav pravi:
ksz

Ravno danes sem dobil sedež od šefa (mi je kupil kot darilo za rojstvo mulca). Nisem vedel niti kaj pričakovati, vglavnem dobili smo Peg Perego Viaggio Duofix Sport. Je še v škatli v avtu tako da še ni ocene. (in pa tudi mali še ne gre not, ima 4,5 mes. 8 kg, 70 cm-bo pa kmalu)

Ima kdo kaj podobnega? Malo imam na sumu da pride zraven še kakšen "isofix"...

bravo šef!
cheer.gif

kje delaš, da pošljem CV? :D

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
KSZ

Imam ta sedež in je vreden vsakega centa.
Otrok v sedežu ne švica.
Napihljiv vzglavnik je zakon, da mu ne premetava glave po ovinkih.
Zvočniki vgrajeni v sedež pa zmagajo na celi črti pri daljših vožnjah.
cheer.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
maxi cosi rodi.
pasovi se samodejno dvignejo in te ne ovirajo. vredno vsakega centa.
enako pri MAXI COSI TOBI, sem ga vzel na bolhi za 150€, globinsko čiščenje in je kot nov

zmaga.gif

(Jaz sem samo prevleko dol dal, sedež pa kot nov. Za pol cene tvojega.)
evil.gif