avtosedež +9kg

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
mene prepricujejo, da moram nujno nabaviti takega za 300 eur. ne dvomim, da jim v twingotu, skodi feliciji in podobnim jajckom vsaj nekaj varnosti vliva.

dkivi

Pripravnik
4. jan 2008
835
0
16
ljubljana
če imaš težji in večji avto je sunek res omiljen (inercija-kinetika),pri babyzicih bodi pozoren predvsem na to,kak je sistem zaklepanja varnostnih pasov,nekatere zaponke so bolj plastikfantastik ali pa se rade zlahka odpnejo,če drugega ne se ti lahko otrok,ko je malo večji sam odpne med vožnjo,kar ni ok

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
A je tale sedež ok?

Nania Newfix

po tem sodec predhodnik (se mi zdi da je) Nania Newline cisto zadovoljivo opravi s testom

motorevija test

Ta je za več starostnih skupin, kar pa zagotavlja manjšo varnost (nemogoče ga je narediti optimalnega za tak razpon velikosti in teže).
Vidim, da si se lotil testov, kar se mi zdi pravilno.
Ko smo ga mi kupovali, sem si vzel nekaj dni in zbiral informacije, na koncu pa sem se odločil za:

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=170100

imaš za ta model Romer King TS plus zelo različne cene (le zaradi lanskega oz. letožnjega vzorca blaga)

Je dražji, ampak ko ga ne rabiš več, ga z lahkoto prodaš za 120 EUR.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Tudi mi imamo Romer TS Plus - kolikor sem takrat gledal jebil vvrhu pri varnosti - pa na splošno ima Romer stvari na nivoju - takod a se ni za bati nanobenem podorčju.

Smo ga pa kupil čez mejo za - 100 EUR (napram Baby centru).

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
A tolk so cenejši
uf-1.gif

Jaz sem pa kupil pri nas do zdaj še 4 (dva avta, dve starostni skupini)
uf-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja splaca se v avstrijo zapeljati. ponavadi so ze redne cene vecine tehnicnih artiklov nekaj cenejse, ko imajo akcijo pa sploh. midva sva dobila vozicek za 90eur (znizan iz cca.250)
najti moram samo se kaksno baby trgovino blizje ljubelja, ker mi je gradec predalec. ce kdo pozna borovlje ali celovec...naj kar pove.

sicer pa hvala za nasvete, imam se priblizno dva meseca casa
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ce kdo pozna ali celovec...naj kar pove.

celovec: Toys'R'us (a la: toys for us).

Ljubelj - do Celovca, ko prideš v celovec (4 pasovnica), 3 semafor desno (držiš se smeri AC Vien), pelješ po cesti pribl. 4 km, ko prideš v semafor kjer je za njim ena odfukana stavba (Hypo Bank) greš desno (na 4 pasovnico), čez kak km na desni strani.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Če pa pri Hypo Bank zaviješ levo (proti centru Celovca), pa greš kak kilometer in pol (mimo Lutza - tudi tam imajo dobre cene avtosedežev), pa slediš tablam za OAMTC (kar je avstrijska verzija AMZS), prideš najprej (treba je zavit desno z glavne ceste) do OAMTCja v Celovcu (ker imajo tudi trgovino z veliko izbiro avtosedežev + odlično svetovanje), potem pa samo še produžiš enih 300 metrov, pa prideš še do trgovine Schmidt, kjer je pa še nekoliko ceneje.
Sicer pa: Romer King plus ... Za pripenjat brez Isofixa ni boljšega sedeža (zaradi sisteme samodejnega zategovanja pasu), še posebej za avte, ki imajo nerodno nameščene pasove ali mehke sedeže (recimo Nissani in podobni). Jaz ga imam, ogromno prestavljam iz avta v avto in je vedno dobro pripet. Drugega (Storchenmuehle Starlight SP s klasičnim pripenjanjem, se recimo v taščino Micro sploh ne da normalno pripet, ker je sedež premehek).

Nazadnje urejeno: