Avtomobilski nateguni!!!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Zaj pa mi je jasno zakaj je šel menjavat gume in akumulator, bastard.
evil.gif
Kolk je kaj ena dobra bus guma?

Vse gume so sigurno 5k€, akumulatorji pa vrjetno tut kakšnega petstotaka.
shocked-1.gif

vaginko:
lepo so vas hotli!
Poznam podoben primer tovornjaka, gre prevoznik zadevo gledat z tremi bus mehanikarji (vsak mehanik specializiran za svoje področje),
pretipajo vsak košček vozila, ga ocenijo da je vreden tega dnarja. Se napravi pogodba, se podobno kot si rekel nakaže denar v roku
tedna ali dveh, gre zaposleni šofer tega prevoznika gor po tega volva, in ga pripelje dol. Zadeva nato zruži nekje sred francije.
Diagnoza: uničen menjalnik. Diagnoza po popravilu: menjan je bil in menjalnik in motor (vrjetno z istega rabljenega busa, so samo
swapnili dele), finančna "pušjona" med 70 in 80k€. Polovico rabljenega tovornjaka. Ko se izračunajo vsi stroški od nakupa vozila,
do prepisov, dajatev, davkov, nato šlepanje in popravilo v franciji, da se pošlje drug tovornjak po tisti tovor ki je bil v prevozu je
škoda suma-sumarum 100k€ + sendvič in kokakola.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Eh, kaj se sekiraš. Ti nemški avtobusi zadnje čase precej gorijo v Nemčiji.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
guma je enih 350eur+2 akomulatorja sta slabih 400 eur, ne vem jaz bi se drugace lotil ce bi hotel meti bus.
Lepo bi ga vprasali zakaj so druge gume in naj dodatno spusti ceno ker je menjal.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Ko grem jaz kupit avto in kupujem BMw ja pričakujem da BMW ja tudo dobim in da mi trgovec ne dostavi audija! Če smo kupili avto ki je bil tak viden naj bo tak tut kupljen pa tut če je 1000 km šlo v džabe!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Brez skrbi vaginko da ti Audija ne bo dostavil, saj bi v tem primeru moral še kakšnega jurčka doplačat, tako da si dal slab primer in ne vem kaj si hotel z njim povedat ampak dobro
wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Ko grem jaz kupit avto in kupujem BMw ja pričakujem da BMW ja tudo dobim in da mi trgovec ne dostavi audija! Če smo kupili avto ki je bil tak viden naj bo tak tut kupljen pa tut če je 1000 km šlo v džabe!

Maš prav. Pri 180k€ biznisu tut če gre 50 ur, 10.000km in 5k€ v džabe je to nič proti "glavnici".

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Vaginko, a ti se drgač s takimi čefurskimi posli ubadaš? Malo z avti prekupčuješ pa to?
Če je tako, si pač naletu na enga seb podobnega.
A je imel prodajalec BMWja?
A to je bil tisti sestanek , k i si ga zadnjič omenu? Hehe....avtokšeftarji....

B81

22. jul 2007
36.944
10.505
113
Boljše kšeftat z avti in tu in tam kakega jurčka zaslužit, ko pa toto rampo odpirat/zapirat 40 let.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Poba, važno je POŠTENO služit svoj kruh. A te ni mama tako učila?
Denar zaslužen z nategovanjem ljudi, kar prekupčevanje z avti je, ni pošten denar.

B81

22. jul 2007
36.944
10.505
113
Kdo omenja nategovanje ljudi pri prodaji avta?
Če kupiš avto od nekoga, ki nujno rabi denar in ga kar takega prodaš za jurja več, nisi nikogar nategnil.
Ampak ti seveda vidiš zaroto v vsaki stvari....

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Če kupiš avto od nekoga, ki nujno rabi denar in ga kar takega prodaš za jurja več, nisi nikogar nategnil.
Kako to da ne? Nategnu si unga, ki ti je ta avto prodal. In kaj je bolj nategatorsko, kot to, da tistemu, ki nekaj prodaja, ker krvavo rabi denar, plačaš manj kot je vredno. Pol pa še tistega nategneš, ki ta avto od tebe po dražji ceni kupi. To ni plemenito delo. Čisti nateg poštenih ljudi.
Čefurska posla.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Eni pri nas še vedno mislijo, da je služenje denarja po hitrejšem postopku kot garati v fabriki nemoralno. Ostanki socializma pač.
Če si en sosedov Francelj ni sposoben iti kupiti avto v tujino, ker se mu ne da ubadati z vsemi postopki, je tu pač tržna niša. A zdaj naj človek zastonj uvaža, da bo en relik socializma srečen ? Mislim, da ne.

B81

22. jul 2007
36.944
10.505
113
Spet nimaš prav (kot ponavadi)

Človek, ki rabi denar, da manjšo ceno, zraven pripiše - prodajam nujno zaradi denarne stiske.

TI se strinjaš s ceno (valda), kupiš avto.

Greš na net, pogledaš povprečne cene, ki so višje od kupljenega.

Postaviš povprečno ceno in avto prodaš.

Koga si zdaj nategnil?
Prvemu si dal denar, ki ga potrebuje, drugemu pa avto, ki ga je iskal.
Razumljivo pa nekomu, ki nujno prodaja avto za 18 000 eur, ne boš rekel: čuj jaz ti pa dam 20, ker nujno rabiš...daš mu 18 000 in ne glihaš cene, ker pač rabi denar.

POvprečna cena za tak avto je 20 000 eur. In ga prodaš, kot vsi ostali.

Ti spet gledaš na zadevo negativno, jaz pač pozitivno. Drugo je pa s takimi čefurskimi posli (hitro popravilo, zbijanje kilometrov...) Tisto pa bi moglo bit kaznivo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
To so čist navadna čefurska posla. Nategovanje ljudi.
Če nekdo nekaj kupi in potem proda brez dodane vrednosti, je navadno nategovanje ljudi, prekupčevanje, motoviljenje itd...
To je lastnost čefurjev. Neugledna posla....
A sem ti na žul in na tvojo vest stopu?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
To so čist navadna čefurska posla. Nategovanje ljudi.
Če nekdo nekaj kupi in potem proda brez dodane vrednosti, je navadno nategovanje ljudi, prekupčevanje, motoviljenje itd...
To je lastnost čefurjev. Neugledna posla....
A sem ti na žul in na tvojo vest stopu?

Ma daj daj cel svet stoji na trgovanju, goljufanju, čefurskimi posli. In žal socializma ne bo več nazaj. Boljše za tebe, da se čim prej sprijazniš s tem. Na svetu ni poštenja oziroma ni mesta za take ki menijo da so pošteni....

Pa misliš mogoče da je država poštena??? kolko vem majo pri vsaki prodani stvari, ki ni hrana zraven 20% in ne mignejo s prstom...

Mislim da bi bil počasi čas da se zbudiš iz zimskega spanja......

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ti si pa pravi komunist.
grin1.gif

Potemtakem so čefurji tudi vsi tisti, ki na borzah poceni kupujejo delnice ter jih drago prodajajo.
Saj če mene vprašaš so. Prav posebne vrste paraziti.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Na svetu ni poštenja oziroma ni mesta za take ki menijo da so pošteni....
uf-1.gif
, kak neumno razmisljanje

Pa dokaži nasprotno, kolko vem čepiš na račun tistih ki zaslužimo na mesec 600€ v Bruslju in se praskaš po j.....

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.