Avtomobilska klima in problemi z zdravjem

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Pomaga, če uporabiš deodorant...
grims-1.gif

Evo, živ primer pretiravanja (slikal včeraj popoldne na obvoznici):

Bobek007

Drehher
22. jul 2007
303
0
16
ksz
Problem je z filtri, v katere se ujamejo žuželke in potem tam gnijejo in od tod bolezni naprej.
Prvi znak da je treba filtre očistit ali zamenjat je, če se pelješ z vklopljeno klimo in začneš kihat.
Filtri naj bi se očistili ali zamenjali 1x na leto.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Naučite se uporabljati ročno klimo!

Če je vpihovan zrak prehladen, bo zdravje zelo trpelo. Temperaturo vpihovanega zraka se da zelo enostavno dvigniti, zasukajte malo gumb za ogrevanje.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Nisem strokovnjak in se ne spoznam toliko, ampak sem pa prepričan da klima ni dobra za zdravje. Klima ima eno slabo lastnost in to je, da potegne vlago iz zraka. Suh zrak draži grlo in na suhem grlu se razvijejo razne stvari, katere povzročijo bolezen. Zraven dodaš še neprečiščen filter za klimo in fašeš boga in pol. Pa še prepoteneo telo zraven, ki doda kakšen procent zraven.

Nekateri so malo bolj občutljivi kot drugi. Nekdo bo 40 let zdrav in ga bo potem tako zvilo, da ne bo vedel zase. Nekdo bo pa pač skoz pomalo bolan in se bo pazil. Četudi se ti sedaj ne pozna, lahko, da se ti bo čez par let. Lahko se ti pa tudi ne bo. Ne moreš pa na podlagi sebe sklepat, da klima ne povzroča težav. Osebno tudi nisem imel nikoli težav s prepihom in me že drugi dan glava boli. Sklepam da sem tole fasal v avtu, pri odprtem oknu. Pa do sedaj nisem nikoli imel teh problemov.