Avtomobilska klima in bel dim skozi ventilacijo?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pozdravljeni

Dva dni nazaj sem se vozil proti obali in sem nekaj časa imel prižgano klimo ,potem pa spet ne......in v nekem trenutko ko sem jo prižgal je skozi ventilacijo začel prihajat bel dim.

Kaj je to za en vrag....mi se ni še nikoli kaj takega zgodilo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
NI panike!

Če kdaj nažigaš avtomobil v visoke vrtljajje, se klima izklopi (zdaj ne vem ali varnostno da nje ne prekuriš ali zato da ko rabiš imaš od motorja naj(več))...in potem, ko se vse skupaj spet umiri in se klima vklopi nazaj pride do efekta 'bruhanja belega dima skozi reže'...torej dobiš zimski efekt 'tople sape v mrzlem zraku' (vsaj vizuelno).

tako da...če si se ustrašil da ti je ušel plin...ni ušel. Vse je OK
smile-1.gif
.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Ja res je...sem se skoraj usral ,ker je kadilo ravno preden sem zapeljal v tunel....sem pa gnal ja..v visoke obrate...bencinc pa ac :D

A potem se to samo izklopi ko rabiš moč al ne...se da kje to preverit........ker mogoče vpliva tudi kaj od vročine motorja....sem šel kar počaasi naprej pa sem še enih parkrat poskušal pa je isto zakadilo....tam nekih 10 s približno see je kadilo.....ma to pri vsakem vklopu klime....pol sem nehal se zezat pa sem odprl okna.

Hvala za razlago

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Mislim da je razlika v tem, da je izklop pogojen z močjo..torej ko rabiš maksimum se klima izklopi..in ko se vrtlajji umirijo jo vklopi nazaj.