To lahko pricakujes v vsaki. Pri ans doma smo eno pred par leti nehali nabavljati, ker so bile (v beli moki) notri vidne smeti. Pdobna zgodba je sladkor, dokler sem ga metal v caj, je vsakic hrustalo na dnu ?! Ker je slucajno bila moznost, je sel na test (raztapljanje, redcenje, spiranje, dehidracija, tehtanje), kjer je bilo mislim da par gramov na kilo peska notri.
Ko sem cez nekaj casa to omenil kolegu, mi pove, da je njega dni (v srednji soli cez poletje kot mulc, denar za pocitnice pac) delal v Loka Kavi, kjer imenu navkljub niso pakirali samo kofeta, in da tam ni bilo nic cudnega, ce je v silosu bilo med sladkorjem ali karkoli so ze pac imeli tudi kaksna cisto posusena mis/podgana in da je to v bistvu zelo dobro, da je bil vecji bruh tam, kjer je bilo samo nekaj sumljivo "zelenega" in razpadajocega. To se z lopato za kidanje peska vrze v smeti, pri tem ostane na robi minimalno tiste svinjarije in veelo na delo naprej ... Boljse, da ne ves kaksna svinjarija je vse v hrani.
Vzemi enkrat kilo bele moke, plasticno skledo, fino sito in preseji celo kilo. Bela (= presejejo ze oni) bi morala cela skozi, a pri nekaterih ti ostane na situ cez kup stvari, zagotovo za eno ravno kavno ali celo cajno zlicko.