EQ?
ON: imaš v svoji računici tudi stroske “parkirnin” / “kampov” že upoštevane?
Mogoče malo offtopic ... Pa misliš živet v kamperju 6 mesecev in to večinoma "offgrid"? A boš vsak dan sral noter v kemičen WC (in ga praznil vsak teden), se tuširal v "omari" z meglico od vode in pral cunje ter posodo v vedru? Ker vse tole je totalno nekonfortno še na dopustu, kaj šele da se greš nomada za pol leta. Kar vem za take nomade imajo vsi samo klasične tamale integrirce s posteljo in osnovnim "pohištvom", ostale življenske potrebe (wc, tuš, hrana, mrzel pir) opravljajo v javnih stavbah ki so temu namenjene.
pa malo glej da bo imel celice za elektriko...
je pa res, da nomadsko življenje zahteva precej prilagajanja... če si pa tega vajen, itak ne bo problema...
Dober 2000w inverter se da že za 700-800eur dobit
Fair point.Sem razmišljal ali naj ti sploh kaj napišem, ker si očitno "dobro podkovan" v sem kar se tiče "offgrid" življenja, pa bom vseeno ker ti hočem dobro:
- nič ne vemo koliko si star (temu primerno gibčen v majhnih avtodomih), s čim se ukvarjaš (torej kaj se bo delalo in kaki so prostorski zahtevki za "hobby program"); kakšne bodo destinacije (sever, jug, vzhod, zahod, pomlad, poletje, jesen, zima), koliko kilometrov, koliko stanja v komadu, kakšne imaš izkušnje s kampiranjem, prikolicami, avtodomi, vse to so pomembni faktorji...
Tako na prvo žogo (in iz 15+ letnih avtodomarskih izkušenj) ti bom rekel tole: kupi za 10.000€ en soliden predelan kombi - VAN imenovan in pojdi za kak mesec na pot. Ko se vrneš, ga prodaj za +- enak denar in kupi to kar boš ugotovil, da rabiš. Najboljši čas za nakupe je oktober do februar, za prodajo april do julij!
PS: mimogrede - Gestr ti hoče dobro, tudi on ima kar nekaj avtodomarske kilometrine!
Ker sem bil ravno omenjen... napisal si da boste obcasno 3+3 .... no v VAN izvedbi bo to navadno mucenje in je nesmiselno da rines v VAN, ce ze ves da boste trije spali v kemperju. Gotovo je tu kdo ki se to gre in mu je super ampak IMHO (pa sem se v vseh variantah prevozil) je VAN za max dva. Price/performance so VAN variante med drazjimi. Takih brez wc-ja sploh ne glej...potem bodo pa cene hitro okoli 20k.Fair point.
Ha... o tem, da sem dobro podkovan ne bi rekel.
Sem v zadnjih mesecih dosti naštudiral, da sem se odločil za popotniški način življenja. Nekaj, o čemer sem začel premišljevati okoli 2000, a takrat očitno še ni bil čas. Za delo potrebujem prenosnik (monitor je velik+) in dostop do spleta.
Nikoli v življenju (pri 40+ letih) nisem dopusta preživljal v apartmaju ali hotelu. Kampi, šotori, prikolice, crashanje ob kolesu na plaži na črno, jadrnica (mala)... all goes. Na naših taborih ali vajah/preizkušnjah je maksimalno, kar imamo na razpolago kake 3m2 v šotoru; spanje v avtu s podrtimi zici, pa pri nogah še kak pes, je čisto super - danes se ravno odpravljam na eno tako 5-dnevno reč. Zato se bojim teh "kratkih" testov, saj se mi bo zdelo vse kot razkošje. Je pa tvoj predlog za nekaj za nekaj mesecev seveda vreden premisleka.
Verjamem, da Gestr obvlada in ima izkušnje ter morda celo hoče dobro a tega s svojim "odgovorom" žal še zdaleč ni pokazal.
Ker sem bil ravno omenjen... napisal si da boste obcasno 3+3 .... no v VAN izvedbi bo to navadno mucenje in je nesmiselno da rines v VAN, ce ze ves da boste trije spali v kemperju. Gotovo je tu kdo ki se to gre in mu je super ampak IMHO (pa sem se v vseh variantah prevozil) je VAN za max dva. Price/performance so VAN variante med drazjimi. Takih brez wc-ja sploh ne glej...potem bodo pa cene hitro okoli 20k.
Pse absolutno vozi v namenski prikolici, ki je hkrati lahko tudi tovorna...ce boste “delali” in imeli s seboj opremo, potem rabis prikolo ker bos sicer stalno pretezek (presegal NDM).
Kupi integrirca ali polintegrirca ter prikolico za pse in tovor. Kupuj po sezoni in pred nakupom preveri da ni pregnit