Avtocesta Naklo - Podtabor, viadukt Podbrezje

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Danes se peljem čez ta viadukt v obe smeri (če komu ni jasno kje je to, je to pred famoznim Kacinovim klancem
grims-1.gif
) in opazim, da je hitrost zaradi poškod na vozišču omejena na vsega 80 km/h.

Kakih vidnih poškodb, niti kolesnic ni videti (občutiti) je komu kaj bolj jasno zakaj omejitev ?
sprasujem se.gif

BTW, če se prav spomnim so ta odsek odprli leta 2005, je že zrel za obnovo ?
10.gif

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
tudi meni se je zdelo cudno, ampak sem opazil da rešetke kjer se med mostom pa cesto dilatira manjkajo

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Hmmm, vidiš, to pa nisem opazil, meni se je zdelo da ni nič drugače kot običajno, zvok ko zapelješ čez diletacijo na viadukt je bil slišati enako kot ponavadi.

So jih odstranli zato, da bom lažje metali trnk v ribogojnico spodaj ?
sprasujem se.gif

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Ja, res je!
Plošče od diletacije so začele ispadati. Gumijasta prevleka se je poškodovala zaradi zimskega pluženja in sedaj se plošče dvigajo in tudi odtrgalo je eno.
Strokovnjaki bodo staknili glave in našli rešitev.
17758-icon_confused.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Dale pravi:
Danes se peljem čez ta viadukt v obe smeri (če komu ni jasno kje je to, je to pred famoznim Kacinovim klancem
grims-1.gif

Kakih vidnih poškodb, niti kolesnic ni videti (občutiti) je komu kaj bolj jasno zakaj omejitev ?
sprasujem se.gif

10.gif

ali ni tam blizu tudi radar kontrola? omejitev je 80km/h? mi smo sli 130 km/h cez ...

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Dale pravi:
grims-1.gif

sprasujem se.gif

10.gif

Hm meni se zdi da je zelo dolgo zdržal glede na zadnje zaplete...
cheer.gif

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik Dale pravi:
grims-1.gif

sprasujem se.gif

10.gif

ali ni tam blizu tudi radar kontrola? omejitev je 80km/h? mi smo sli 130 km/h cez ...

Ja, radar kontrola je pred spustom proti viaduktu v smeri Tržiča in na viaduktu samem, če se pelješ v smeri Kranja (se mi zdi, ejga pismo, tolikokrat sem čez peljem, pa nisem prepričan, kje točno se nahaja zadeva v kranjsko smeri, ali na viaduktu al za njim
redface-1.gif
)
Sicer pa ja, omejitev je zdaj 80 km/h. V obeh smeri.
rolleyes-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Vidiš, pa imaš odgovor, zakaj omejitev kot na dlani. A niso tam blizu neke škatle v katere skrijejo radar.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Hmmm, vidiš, to pa nisem opazil, meni se je zdelo da ni nič drugače kot običajno, zvok ko zapelješ čez diletacijo na viadukt je bil slišati enako kot ponavadi.
No vidiš, to je dober primer, dokaz in hkrati odgovor na vse tiste, ki tukaj kar naprej lapajo, da so omejitve po večini bedaste, ker bi se dalo komot in brez problema peljat hitreje.
To je dokaz, da marsi kje ne vidimo in ne moremo vedet, zakaj je omejitev takšna kot je. Ni vse tako kot zgleda na prvi pogled.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Citat:
Uporabnik Dale pravi:
grims-1.gif

sprasujem se.gif

10.gif

Hmm meni se zdi da je zelo dolgo zdržal glede na zadnje zaplete...
cheer.gif

Tale pa je doooolgo zdržal, glede na to da imajo zdaj rekord 6 ur
evil.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Tam že lep čas ni nobene škatle.
smirk-1.gif
proti tržiču je radar 100-200m pred spustom...in verjemi ali ne....dejansko delujoč...se notri lepo vidi da ni prazna škatla....
v obratno smer proti kranju ni pa nič...niti ohišja

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
je bilo ohišje tudi v smeri Kranja. Samo samo 14 dni, potem pa ga je nekdo "podrl"
smile-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
No vidiš, to je dober primer, dokaz in hkrati odgovor na vse tiste, ki tukaj kar naprej lapajo, da so omejitve po večini bedaste, ker bi se dalo komot in brez problema peljat hitreje.
To je dokaz, da marsi kje ne vidimo in ne moremo vedet, zakaj je omejitev takšna kot je. Ni vse tako kot zgleda na prvi pogled.
Ravno to je lahko stvar debate. Vožnjo je treba prilagoditi razmeram na cesti, se pravi lahko vozimo počasneje (če ocenimo, da to zahtevajo razmere), ne smemo pa voziti hitreje od predpisane omejitve (četudi ocenimo, da to dopuščajo razmere). Kako pa ti veleumi določajo omejitve, recimo imaš odseke v mestih, kjer je bila omejitev 50km/h, nato pa to omejitev spremenijo na 60 ali 70km/h, pa se ničesar ni spremenilo... so bili prejšnji veleumi idioti, ali so sedanji? Ali konkretno omejitev mimo vojašnice v Kranju? Najprej je bila 50km/h, nato so s prometnim znakom postavili omejitev 70km/h, sedaj je zopet 50km/h...? Ima veleum, odgovorem za ta konec ceste slabe dneve (oziroma leta, ker tako dolgo velja posamezna omejitev)?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kako pa ti veleumi določajo omejitve, recimo imaš odseke v mestih, kjer je bila omejitev 50km/h, nato pa to omejitev spremenijo na 60 ali 70km/h, pa se ničesar ni spremenilo...
In kako ti zagotovo veš, da se ni nič spremenilo? Mogoče pa se tebi samo ZDI, da se ni nič spremenilo. Tako kot v primeru tukaj, ko fant ni opazil, da je delitacija na mostu drugačna.
Svet se spreminja, veš ti pob....pa čeprav ti to ne opaziš.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Kako pa ti veleumi določajo omejitve, recimo imaš odseke v mestih, kjer je bila omejitev 50km/h, nato pa to omejitev spremenijo na 60 ali 70km/h, pa se ničesar ni spremenilo...
In kako ti zagotovo veš, da se ni nič spremenilo? Mogoče pa se tebi samo ZDI, da se ni nič spremenilo. Tako kot v primeru tukaj, ko fant ni opazil, da je delitacija na mostu drugačna.
Svet se spreminja, veš ti pob....pa čeprav ti to ne opaziš.
Opazil ali ne, tm čez varno pelješ tud 130, omejitev je pa 80.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Kako pa ti veleumi določajo omejitve, recimo imaš odseke v mestih, kjer je bila omejitev 50km/h, nato pa to omejitev spremenijo na 60 ali 70km/h, pa se ničesar ni spremenilo... so bili prejšnji veleumi idioti, ali so sedanji? Ali konkretno omejitev mimo vojašnice v Kranju? Najprej je bila 50km/h, nato so s prometnim znakom postavili omejitev 70km/h, sedaj je zopet 50km/h...? Ima veleum, odgovorem za ta konec ceste slabe dneve (oziroma leta, ker tako dolgo velja posamezna omejitev)?
Da ne govorim o delavskem mostu, tm je bla omejitev že 50, 60, 70, 80, 90. Pa se nič ni spremenilo.
Pa včas je tist most del naselja, potem se pa en veleum spomni, pa ni več. Stanovanjske hiše pa daleč naokol nobene.

Nazadnje urejeno:

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Mene moti predvsem to, da je stvar skorajda nova, pa je že v "okvari".
crazy1.gif

Sem pa tudi hitro opazil, da se jih zelo malo drži omejitve 80 km/h.

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Še tole, ko smo že ravno pri tej avtocesti. Na tabli, na koncu avtoceste pri Podtaboru, je oznaka, da bo odsek Podtabor - Peračica obnovljen do maja 2009.
Naj me kdo popravi če sem v zmoti, vendar pa naj ne bi bil do sedaj izbran niti izvajalec del.
uf-1.gif

Maj 2009 my (cenzurirano)
crazy1.gif