Avtocesta again

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Včer sem pizdu vso pot iz morja. Folk res ne zna vozit. Se oproščam za slabo kvaliteto videa (tel.) Lepo se vidi kako rata gužva ko se najde par debilov. Srebrn passat je vozil na prehitevalnem pasu od Črnega kala do Loga. 100 - 180 km/h. Ok je res da sem naredu 2 prekrška (prekoračitev hitrosti in vožnja z telefonom - sm snemu) Ampak zakaj sem se jaz lahko vozil po voznrm pasu , on in par debilov pa skozi po prehitevalnem? Da ne govorim o bremzanju na prehitevalčnem pasu in podobno. Recmo jst sm bil hitrejši pa se mi ni umaknil po desni ga pa nemorem prehiteti? Ker je tok težko dat žmigovec in mal obrniti volan da me spusti? Ali pač on hoče bit prvi al kako?
https://www.youtube.com/watch?v=5zvUIC3EYPc

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Drugič pojdi po stari cesti. Boš manj živčen.
evil.gif

Pa prehiteval boš lahko.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pa js takele po navadi po desni snamem. vedno pa pazim na varnostno razdaljo, vedno. če je kdo za mano, pa se mi na rit obesi, se mu raje umaknem (če je prostor) na vozni pas, pa pol nazaj za njega, če ni prostora, pa vklopim desni enkrat nato še levi smernik enkrat in narahlo po bremzi, toliko, da se mi posveti stoplampa.

ker tole je neumno, da na taki varnostni vozjo. čeprav, v sredo sem šel z morja proti LJ in je blo do Ravbarkomande normalno za vozit, no, full gosto, ampak stalno lahko z varnostno vred 130 km/h, od Ravbarkomande pa le še po prehitevalnem, ker je bil vozni pas rezerviran za tovornjake.
tongue-1.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Mene je tud mal nerviral.

Nastavim tempomat malo pod 140. Grem na prehitevalni pas, ker so bili na voznem kamioni, me ujame nek velik Mercedes..... prehitim kamion - 200 m lufta do naslednjega, se mu umaknem, tip pa vozi 10m za mano na levem pasu... ok nakažem da bom šel nazaj na prehitevalni pas, zavijem, tip pa začne BESNO blednat... wtf?

Takih je bilo potem še ene 5 na poti do doma.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
eh ja...če naletiš na pacienta, ki ne pozna desnega pasu pač nekaj časa čakaš, če mu ne mrdne, pač ob priliki prehitiš po desni.

Tole se mi niti ne zdi hudo na naših AC,. ker jih običjano niti ni veliko.

Kako smo mi imeli na morje (AC do Vodic)...kjer imaš 250 km AC na njej pa čehe, poljake& Co. ki mislijo da če imajo Hondo Accord ter vozijo 160 km/h, da je levi pas rezerviran izključno za njih.

In takih vele pomembnežev je polna AC (prehitiš enega, čez 2 km pa naletiš na drugega).

(pa saj običajno vozim na AC tam okoli 150 km/h, samo ker je bila 11 mesečnica bolna in je jokala praktično celo vožnjo (5 ur in pol) je bilo treba malo pospešit potovanje - zaradi nje in naših živcev...tako da smo v povprečju vozili 180 km/h (pa na trenutke tja do 200..ampak slednje so zgolj pobožne želje pri takem zbiru cvetk za volanom).

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
jst prehitim po desni, pa naj si misli karkoli .. btw, v večini primerov vozim okoli 110km po AC. Dostikrat se umaknem pa celo na pas za tovornjakarje. Meni je čisto vseeno, kje se poeljem, samo da je pretočno in varno ..
cool-1.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
slo ac z vozniki skupaj so ena nevarna zadeva.

s tempomatom je težko voziti več kot 10km v kosu.
Ja... za počasnim kamionom 85 na uro.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Ne govori.
Sem v zadnjih dveh tednih prevozil cca. 3300 km po hrvaških, srbskih, makedonskih, grških, italijanskih in seveda slovenskih cestah, ampak take štale, kot je pri nas na avtocesti, ne doživiš nikjer. Medtem ko lahko celo Italijo prevoziš s tempomatom, ti pri nas ne uspe niti 3km. Vsi na prehitevalnem, pa vrivat se, pa izsiljevat, bremzat... Po slabih 100km slovenske avtoceste bi bolj zjeban kot po 1000km italijanske. Da ne govorim o Grčiji, ki ima pregovorno slabe voznike - res, da vsi tiščijo in ne upoštevajo omejitev, ampak predvidiš jih pa lahko skoraj 100%, kar za Slovenijo žal ne velja. Zame je bila proti Sloveniji prava milina.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Tudi jaz imam z itlajansko AC dobre izkušnje..sicer prometa za znoret (vsakih 100 metrov tovornjak) samo zadeva se giblje tekoče, brez problemov...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Pri nas je ocitno v modi se vozit celo pot po prehitevalnem. SIcer pa kultura je na psu. Ravno vceraj se je zvecer uscalo in se peljem po AC, meglenkarjev za popizdit. Enemu fotru poblendam 2x in pripeljem vstric in me gleda kot tele v nova vrata. Prehitim in seveda, se sprednje meglenke. Mu poblendam z zadnjo, on fura svoj suffer dalje. Mislim, a folk res nima popolnoma nic v glavi? Sploh bi pa steral z AC dol vse, ki se ne zmorejo peljati vsaj 100 km/h po voznem pasu. In takih je ogromno. 80 po voznem, halo?
confused-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Sploh bi pa steral z AC dol vse, ki se ne zmorejo peljati vsaj 100 km/h po voznem pasu. In takih je ogromno. 80 po voznem, halo?
confused-1.gif
A torej prepovemo tudi vožnjo za tovornjake?
grims-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Če te vožnja z avtom živcira, ti predlagam, da obiščeš zdravnika.

Ne živcirajo me drugi vozniki. Pa ne sej nisem živčen samo je zelo moreče.. in moteče