Avto se ne zaklene (Mercator center Šiška)

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Meni se to dogaja pred planetom Tuš v Celju.... Ene 142x moram pritisnit da odklenem ali zaklenem.... Drugod dela bp.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
KSZ.

Večina avtomobilskih daljincev dela na isti frekvenci (oz. par njih). Sprejemna enota zna sprejemat vse te signale iz iste frekevence.

Signal daljinca je kodiran po predhodnem ključu, tako samo "tvoj" daljinec odpre tvoj avto. Vseeno enota ne more vedet a sedaj pošilja pravi ključ ali napačen, dokler se sekvenca ne konča, torej posluša vse. Po končanju kodne sekevence je ponavadi še nek wainting timeout kar prepreči "brute force" napade.

Ko parkiraš avto na polno javno parkirišče polno ljudi stiska svoje daljince in avto vse to posluša, ko konča poslušat daljinca od blond gospodične počaka 3 sec ker ni pravi in nato posluša daljinca od gospoda s klobukom, ki spet ni pravi in potem spet čaka par sec. Ko prideš ti vmes kot lastnik te pa gladko odjebe ker je pač raje poslušal mično gospodično in pa gospoda s klobukom!
grin1.gif

Aja probleme imajo določena vozila ki imajo močan sprejemnik da lovi ves ta šum, nek stari golf III kjer je daljinec ravno nekje 3 cm boljši od odklepanja s ključem tega šuma sploh ne bo dojel in tudi tega problema nima. Pa neki standardi so da se omeji poslušanje vsega sranja, samo lastniki renaultov pa vwjev ki jih je pač pol parkirišča se s tem ne morejo tolažit.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Mene je lancia izučila. Sem imel nekaj časa problem s tem zaklepanjem (sploh je bil žur, ko je crknila ena ključavnica in namesto da bi vsaj ostala vrata zaklenilo, je vse skupaj samo zaklenilo in nazaj odklenilo). Od takrat vedno gledam če se prižgejo smerniki in običajno cuknem še random kljuko za sigurno. Vzame eno sekundo, pa si siguren.

22. jul 2007
13.591
1.772
113
124
to sem prej na mail dobil

V zadnjem času se pogosto dogajajo vlomi v avtomobile na precej poseben način.

Lokacije so večja parkiri±ča, frekvenčne lokacije, bari, gostilne, trgovski centri…

Vlomilec čaka v bliµini kraja kjer parkiramo in ko »bodoči« o±kodovanec izstopi in v oddaljevanju od vozila na daljavo zaklene avto, ga vlomilec blokira z močnej±im signalom (preverjeno pri krimanilistih).

V bistvo avtomobila sploh ne zaklenemo!

V času do na±ega povratka, vlomilec v miru prei±če vozilo in pobere vse kar je vrednega.

Ko se vrnemo, verjetno zopet z daljave odpremo avtomobil, v resnici pa sploh ne vemo, da je bil ta vseskozi odprt.

Meni se je to zgodilo prej±nji ponedeljek imel sem srečo, da sem se vrnil v zelo kratkem času in sem vlomilca presenetil, kolegu pa so pred tremi tedni na enak način izpraznili prtljaµnik…

NE ZAKLEPAJTE NA DALJAVO IN SE PRED ODHODOM PREPRIČAJTE, DA JE VOZILO RES ZAKLENJENO!!!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj a folk dejansko zaklepa tak, da sploh ne pogleda?
Torej ne mislim na roke preveriti vsaka vrata, ampak da gledaš v smer avtomobila, toliko da vidiš lučke da utripnejo. (ali pa slišiš ključavnico).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
meni se ogledala zaprejo, če pa se ne spomnim a je dejansko zagrabilo pa na daljavo še enkrat zaklenem - če je zaklenjeno žmigavci utripajo ene 15x

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Meni se je pred bajto ze nekajkrat zgodilo, da avta nisem zaklenil. Pac premalo pritisnil ali pa 2x.. In nisem bil pozoren na to do drugega jutra, ko sem tisal v zaklenjen avto, ceprav sem ga ravno "odklenil". V trgovskih centrih pa vedno preverim, ce je zaklenjen.. Raje dvakrat
smile-1.gif