Avto se ne zaklene (Mercator center Šiška)

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sem malo gledal po netu in sem na Toyota forumu našel še ene par ljudi s to težavo.

Daljinec za zaklepat avto mi na parkirišču/parkirni hiši Mercator centra v Šiški nikoli ne dela!
confused-1.gif

Najprej sem mislil, da je slaba baterija, dokler mi ni kapnilo, da vedno v mercatorju iščem trgovino z malimi baterijami. Povsod drugje mi dela odlično, cca. 50m, tudi stene niso problem. To se mi dogaja izključno pred to trgovino.

Saj mi ni panike enkrat na 14 dni ročno zaklepat avta, ampak kolikokrat sem ga že prej pustil odklenjenega, dokler nisem začel biti pozoren na to. Oz., koliko avtov na parkirišču je potemtakem odklenjenih pa nihče ne ve? Navali narode!!!
grims-1.gif

Ali ima še kdo podobne težave? Kako se lahko pritožim Mercatorju glede tega?

Avto je Ford Mondeo.
Lahko pa tudi, da sem en redkih s to frekvenco, ki se ujema z neko drugo, ki prihaja iz trgovine.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
ni nujno da je za to kriv merkator. to je nov način kako krasti iz avtomobilov brez vlamlanja ki se ga poslužujejo določeni osebki.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Parkirišče je pod kamerami. Tista dva cigana, ki sta v pol ure v 5 različnih avtih bodo pa že opazili al kaj? Magari nastaviš past.
confused-1.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
uff ja, tiste visokoločljivostne kamere ki pokrivajo vsak cm garažne hiše, le kako nisem pomislil na to. sam zanimovo, da jih kamere v btcju, bencinskih črpalkah, ostalih garažnih hišah ne motijo.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Enkrat sem v tej garaži videl antene, najbrž za mobilno telefonijo ... lahko, da te kaj motijo. Vem, da še pred leti ni bilo mobilnega signala tam dol, zdaj pa vleče bp.

Mogoče za test enkrat parkiraš v neposredni bližini kakšne bazne postaje in poskusiš, če se dogaja enako.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
A, sem spregledal. Mal je jeba, če maš ključ in daljinca ločeno. In se navadiš ključe puščat v avtu, zaklepat pa na daljnica. Pol ti pa v kakšni hali uspe zaklenit, odklenit pa več ne.
bonk.gif
Pol je na srečo vrag zagrabil, da se je dalo odpret, po par minutah živčnosti in pritiskanja na knof.

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Radijske motnje. Vsaj Toyotini daljinci na gumb delajo na frekvencah okrog 430 MHz. Raznorazne rampe, vremenske postaje in podobna krama isto. Če je preveč šundra na frekvenci na katero je sprejemnik v avtu nastavljen, potem pride do težav pri zaklepanju na daljinca.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Potem vidim, da je to povsem random zadeva, ki ne vključuje veliko ljudi.

Vseeno pa vsi bežno preverite, če vam avto pri zaklepu kaj zaropota oz. se žmigavci prižgejo pri večjih trgovinah.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Hehe, neverjetno
smile-1.gif

Prejšnji teden sem bil slučajno v LJ in sem se vmes ustavil v omenjenem Mercator centru. Hočem zaklenit pa ne gre. Mi je bilo čudno, ampak sem pomislil na baterije. Potem sem enih 10x probal in je enkrat le prijelo. Tudi za odklenit sem moral večkrat poskuisit, da je prijelo. Sem mislil, bom že nekje kupil nove baterije. Potem sem se isti dan še večkrat kje ustavil in več ni bilo nobenih težav z daljincem. Sem nekako pozabil na vse skupaj, dokler nisem videl te objave. Kaj takega se mi je zgodilo prvič, gre pa za japonsko vozilo.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Je že OGO povedal, da če je veliko podobnih naprav na enakem frekvenčnem območju je lahko to problem. Praviloma bi moralo vseeno delati BP zelo blizu sprejmnika.

DA bi pa kakšna trgovina motila neko območje zato, da bi prodala baterije pa je..........no, ne ravno razumno.