Avto registriran v .DE za po .SI

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
v nemčiji, enkrat na leto gorpeljat in uredit podaljšanje.. Policaji komplicirajo, razen če vozi recimo žena, ki imamoža "nemca" pol se da zmutit. Kar tako na lepe oči pa nesmeš vozit tujega avta.

Jaz furarim avtrjiski služben avto po .de, .at, .si, .hr, .it, za italijo nevem, ostali so me že vsi ustavli, avto je sicer polepljen, ampak
v prometni je ime in priimek šefa in to je to, čigav je avto "služben", pa še mi en ni rekel "nesmeš vozit, idi peš dalje!" pa sem naletel
na besnega nemca ki me je spekel za pas in mobitel, pa tut ni blo težav, tako da...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
kako pa lahko slo avtomobilistični novinarji vozijo avtomobile s tujimi registrskami tablicami?

Ker tuji firmi nihče ne more prepovedat, da to avto posodi za določen čas (in tebi ne, da ga voziš).
Včasih smo pa začasne uvoze delali na carini, da smo lahko avte s tujimi tabica,i vozili.

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Obujam staro temo..Se je na tem področju že kaj spremenilo?
Kupujem avto iz DE oz AT, pa glede na to, da je velika verjetnost, da v SLO ne bom nasel po kaksnih 2 letih kupca, bi ga najraje vozil kar na avstrijske tablice oz nemške tablice.Recimo po 2h letih, mogoče še prej , ga prodam brez problemov nazaj v nemčijo oz avstrijo.
DMWja hoče naša drzava 38% tako, da ga uvazati in voziti na SLO tabčoce ne mislim, ker 38% je pa oderustvo
uf-1.gif

Torej kakšne opcije so odprte?Imam prijatelje v avstriji, bo začasno prebivališče na prijateljevem naslovu v AT dovolj za registracijo na AT tablice?

p.s. prosim, da se tisti z komentarji ala davčna utaja ipd vzdrzite komentarja!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zakaj vzdržat komentarj, če je pa res? Na Danskem te prvi sosed po 14 dneh takega početja prijavi, saj so mnenja da jim neposredno kradeš s takim početjem...
Poleg tega, vsaj mislim da je tako, je to odvisno kje imaš prijavljeno stalno prebivališče. Če ga imaš pri nas, prav dolgo to ne bo šlo skozi...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ne vem kako je pri nas z zakonom ki to ureja...pa vendar. V mojem kraju sta dva (!) , ki sta klena slovenca in imata obadva avtomobila z nemško tablico. Eden je star >10 let, drugi par let stari mercedes....

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Zakaj vzdržat komentarj, če je pa res? Na Danskem te prvi sosed po 14 dneh takega početja prijavi, saj so mnenja da jim neposredno kradeš s takim početjem...
Poleg tega, vsaj mislim da je tako, je to odvisno kje imaš prijavljeno stalno prebivališče. Če ga imaš pri nas, prav dolgo to ne bo šlo skozi...

Pa ne ti banana republike primerjat z Dansko
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jap, prijaviti soseda, zato da si bo potem en ****** politik še bolj namastil žepe? Japajade

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zaenkrat si državljan te zaf.uka.ne države in si zavezan spoštovati zakone, pa čeprav so debilni. Če imaš firmo v tujini, potem lahko voziš avto ki je last firme, ti si v njej zaposlen oz. ga rentaš od nje. Vse lepo s papirji.
Če bi pa rad fu.al a ga ne vtaknil... Ne vem kako boš sploh registriral avto nase kot fizična oseba brez dovoljenja za bivanje (ki pa je posledica delovnega dovoljenja). Balkanske fore z vožnjo Mehotovega vozila pa ne vem če palijo...

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Zaenkrat si državljan te zaf.uka.ne države in si zavezan spoštovati zakone, pa čeprav so debilni. Če imaš firmo v tujini, potem lahko voziš avto ki je last firme, ti si v njej zaposlen oz. ga rentaš od nje. Vse lepo s papirji.

Če bi pa rad fu.al a ga ne vtaknil... Ne vem kako boš sploh registriral avto nase kot fizična oseba brez dovoljenja za bivanje (ki pa je posledica delovnega dovoljenja). Balkanske fore z vožnjo Mehotovega vozila pa ne vem če palijo...

Roberto pravi si mi biser ti
bonk.gif

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
če imaš v osebni izkaznici nemško stalno prebivališče oz renta car najet v DE lahko.
Vem za enega modela ,ki je vozil m5 z nemškimi carinskimi (ali pa začasnimi tablicami) ene pol leta potem ga je pa prodal nazaj.Kako je to izvedel pa ne vem .

Sicer pa se bodo plavci lotili tebe (majhna riba) tiste tam go pa pustijo..

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ksz...
Če bi bilo to tako enostavno in straight-forward potem bi se večina skandinavcev vozila z vozili registriranimi v Benelux državah in Nemčiji. Pa se ne.
Isto pri nas, ker je to ugodneje, kobajagi. Pa se ne.
Če imaš v DE registrirano firmo, pol ni blema. Če imaš stalno prebivališče v DE tudi ni problema. Če nimaš gor nič, ne vem kako boš avto registriral oz. kako boš lizing plačeval kot fizična oseba...
Poleg tega se te zna še DURS lotiti, pa CURS poleg plavcev.

uros28

Zelenc'
25. dec 2013
22
0
1
Pozdravljeni,

zanima me, če je kaj novega na tem področju. Namreč meni je podjetje ponudilo služben avto, ki pa je registriran v Nemčiji, firma je registrirana v Nemčiji Uporabljal bi se za vožnjo po področju Slovenije, Balkana in Avstrije. Uporabljal ga bom tudi za privat namene, ker to podjetja ne moti.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
Ni problema ti samo vozi.

Podjetja pa nima kaj motit da ga boš vozil privat, ker boš itaq moral plačat 1% na mesec od vrednosti avtomobila Nemški davkariji
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Maš firme v DE, ki kupijo avto, majo čez zavarovanje tebi pa na firmo pošljejo račun. V birokraciji je treba met zavedenih nekaj km po nemčiji to je pa to.

Bolj zmogljiv stroj tako pride veliko ceneje kot v Slo.... in kura zopet zvisi za polno keša.
uf-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
Mislim da je še ceneje Češka Cestnine nimajo ( kao v ceni goriva) rabiš samo zavarovanje pa gasa . Uvoz pa je tudi brez dajatev do 10 let starosti.

uros28

Zelenc'
25. dec 2013
22
0
1
Hvala za odgovore. Bistvo gre samo zato, da je firmi lažje, da mi vzame avto pri leasing hiši s katero redno sodeluje. Ker podjetje kljub temu, da je multinacionalka v kolikor bi želei ne morejo pri nas registrirat službenega vozila, ker niso vpisana v ajpes in je tako pač najlažje.