Avto PC/ Car PC

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
Torej,
ker bom v kratkem nabavil nov avtomobil, mi računalniška žilica ne da miru,
zato bi si noter seveda vgradil računalnik ki bi ga rabil za:
medijski predvajalnik (mp3, audio cd, dvd, divx, pač vse kar leze in gre)
navigacijo
na zaslon na dotik bi imel vezano kamero za vzratno vožno
wi-fi (email)
bluetooth - telefon
še ima kdo idejo, za kaj bi se dalo tak računalnik uporabiti?

več kot bomo imeli idej, boljša zadeva bo na koncu ven prišla
smile-1.gif

lp, M

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
Torej,
ker bom v kratkem nabavil nov avtomobil, mi računalniška žilica ne da miru,
zato bi si noter seveda vgradil računalnik ki bi ga rabil za:
medijski predvajalnik (mp3, audio cd, dvd, divx, pač vse kar leze in gre)
navigacijo
na zaslon na dotik bi imel vezano kamero za vzratno vožno
wi-fi (email)
bluetooth - telefon
še ima kdo idejo, za kaj bi se dalo tak računalnik uporabiti?

več kot bomo imeli idej, boljša zadeva bo na koncu ven prišla
smile-1.gif

lp, M

Kolega še ma poleg tudi TV
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Mogoče ne bi bila slaba varianta nakup kakšnega upmc, recimo asus eee, acer one ali pa msi wind...pa ga vzameš ven iz ohišja in lepo zapakiraš v drugo škatlo. Za Asus eee se pri nas dobi "komplet" - 50€, s katerim spremeniš zaslon v touch screen varianto...in imaš že vse lepo narejeno skupaj. Rabiš samo še tv tuner...in to je to.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
Ja, notesnika ne bi ravno odpiral, ker bo zaslon moral ustrezati vgradni velikosti. Tv pa je dobra ideja, evo resume:

1. medijski predvajalnik (mp3, audio cd, dvd, divx, pač vse kar leze in gre)
2. navigacija
3. rikverc kamera
4. wi-fi (email)
5. bluetooth - telefon
6. TV

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Ni mi jasen prvi stavek? Saj zaslon lahko priklopiš kateri hočeš na laptopa...

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
ne, jaz bi imel vgradni računalnik, ne notesnika na nosilcu. v tem primeru mi notesnik ne koristi.
si mi pa dal idejo, da bi naredil delno premično vložišče za zaslon, torej da bi ga lahko za par stopinj premikal levo/desno in gor/dol (sonce)

lp, M

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Ne mislim notesnika. Rekel sem, da pobereš dele iz notesnika in daš v neko bolj prebavljivo obliko.

Itak si boš moral skup sestavit računalnik, zakaj ne vzameš to, kar je že testirano da dela na visokih temperaturah, tresljajih in različnih okoljih.

Premičen ekran definitivno rabiš, drugače boš dokaj hitro klel, zakaj tega nisi naredil
wink-1.gif

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.921
267
83
Slovenija
ja, vem, samo ne vem če bo mera zaslona pasala v sprednjo odprtino avtomobila. Če bi šla, je to dobra alternativa.
Problem je edino razširljivost. (razen preko usb, seveda.)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Ok, grema še enkrat od začetka.

Razstaviš laptopa. Predlagam kar asus EEE, slike kako zgleda ko je "goli" vidiš tukaj: http://www.lshift.net/blog/wp-content/uploads/2008/05/1_diassembled.jpg

Ven vzameš plato in jo lahko daš kamut hočeš! Enako lahko narediš z monitorjem. Če ga ne rabiš..ga počiš v koš in daš novega gor. Kable lahko podaljšaš tako da to ni omejitve. Najboljše bi bilo, da bi si računalnik spakirat v kuferam oz v predal pri sovozniku. ali pa pod sedež. Dobro namreč je, da ga je lahko odstraniti in opraviti kakšno popravilo. Kar zna bit v avtomobilu dokaj pogosto.

Tudi usb lahko podaljšaš in jih daš kamur hočeš. Lahko si kupiš čitalca pomnilniških kartic in ga priklopiš na usb. Lahko tudi tega vzameš narazen in reže prirediš tvoji "podlagi".

Jaz ne vidim problema.
smile-1.gif

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Jst sem imel carpc
zdaj prodajam zaslon (gre kamor je za radio) napajalnik, vzvratno kamero( priklopljeno samo za videt če dela, ima ir da se vidi tudi ponoči) in napajalnik za v avto

slovenec ko objavlja kar dela.

Slo trgovina za te zadeve. Je pa majster kar fanj, se da lepo z njim vse zmenit Tu sem tudi jaz kupil

Aja še to:
program za to je Centrafuse, program se zažene cez cel zaslon da imaš lažje za tipkat. Tipke so velike in pregledne. Na njihovi strani je tudi demo v flash animaciji.
Da se tudi kontrolirat motor preko tega programa če imaš OBD -dobiš tudi v tej trgovini

Nazadnje urejeno:

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Drago pa saj take stvari so že Sloveniji , no saj pred kakim letom so že bile. Malo preglej bolho, nekaj podobnega sem videl v gapexu enkrat. Drugač pa mislim da tole res ne bi smel bit problem prek ebaya kupit.

Jaz sem kolegu delal za avtodom. Uporabil sem njegov notebook, ki ga je sicer stalno uporabljal. Naredila sva tako da ima v avtodomu en tak skriti prostorček kamor ga porine in priklopi vse kable ki so potrebni, pri armaturi pa ima 15" touch screen preko katerega popolno upravlja računalnik, uporabila sva program podoben centrafusetu in je vse špilalo, napravil sem mu še en račun na notebooku katerega uporablja kadar je računalnik v avtodomu.
Je pa odlično da uporabiš OBD vmesnik preko katerega imaš vse podatke avta na ekranu, podobno kot na servisu... od temperature motorja do izpušnih plinov .... Skratka to je nujno če imaš novejši avto od 2000 letnika

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
Ja, notesnika ne bi ravno odpiral, ker bo zaslon moral ustrezati vgradni velikosti. Tv pa je dobra ideja, evo resume:

1. medijski predvajalnik (mp3, audio cd, dvd, divx, pač vse kar leze in gre)
2. navigacija
3. rikverc kamera
4. wi-fi (email)
5. bluetooth - telefon
6. TV

Če preživiš brez wifija se v Comtronu za ene 300€ dobi zadeva ki je vse to (razen če se ti v vsakem primeru spajka) - to je pa že hobby program potem.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
namesto wifija bi jaz dal umts varjanto od naših operaterjev.
Je pa pri teh car pc pomembno kam se enrkan montira. Eni ga imajo čisto spodaj pri šaltheblu, kar je čista katastrofa. Pogled imaš skozi dol, daleč od ceste. Višje kot je proti vetrobranskemu steklu, boljše je. Problem je tudi sonce. Ko je prpeveč svetlo, ne vidiš nič. Obstajajo pa neke folje za ta problem. Sem videl enkrat na carpc forumu.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Kaj takega:
http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=56728
ali pa tale z blutoothom:
http://www.comshop.si/Article.asp?articleid=58140
Na tole se da še rikverc kamero gor obesit, pa navigacija, skratka za ta denar se ti po mojem ne splača niti spajkalnika ven vlečt. Videl pa sem tudi modele ki imajo tudi usb vhod za predvajanje iz ključka (ta ima SD/MMC). Skratka se kar kaj najde. Poglej mogoče še na kak idealo.de pod avtoradie, tam je verjetno še kaj podobnega, ali pa v mediamarkt.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
A si videl kak DVD na katerem izmed teh dveh modelov ? Kaksna je kaj kvaliteta slike in kako se vidi na zaslon podnevi ? Mislim, da je dole 1 DIN velikost in bi ravno slo v Cliota 2.