Živijo, gospodje, bom kar tule vprašal, ker sumim, da bi lahko imel istu problem.
Sem lastnik Kia Sportage III 2013 1,7 CRDI EX URBAN (motor D4FD). Avto že nekaj časa ne vžiga več tako, kot je nekoč. Včasih vžge relativno hitro, večkrat pa moram tudi več sekund verglat, da vžge. Poleg tega - kar je glavni problem - pa se mi dogaja, da avto kar naenkrat ugasne med vožnjo. V večini primerov se to na srečo zgodi ravno še na dovozni poti, ko speljem. To se je zgodilo tako pozimi pri zelo nizkih temperaturah pa tudi že poleti, ko je bilo zunaj 25 stopinj. Prvič pa se je sicer to zgodilo letos pozimi, ko je bilo zjutraj zelo mrzlo (-10 stopinj). Enkrat - kar pa res ni fajn - pa se je celo zgodilo, da je avto kar naenkrat ugasnil na pospeševalnem pasu na avtocesti.
Na armaturki nikoli ni nobena lučka posvetila.
Moj mehankar garažer ni našel težave. Rekel mi je sicer, da so bile tri vžigalne tuljave za zamenjati in jih tudi je zamenjal, vendar problem ostaja.
Kaj mi je storiti? Kaj bi lahko bil problem? Bojim se iti na nek pooblaščeni Kiin servis na diagnostiko, ker nobena lučka sploh ne sveti poleg tega imam z njimi bolj slabe izkušnje.
Hvala za pomoč.