avto med vožnjo izgubil moč in ugasnil

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Živjo!

Danes se mi je na citroenu C2 prvič prižgala lučka serv in na enkranu je pisalo eng man system faulty ampak sem se z njim lahko naprej normalno vozil še par minut. Čez 1h ko sem se vozil v hrib domov pa je spet isto napisal popolnoma izgubil moč ter ugasnil.
frown-1.gif
(prokleti francozi)

Ko sem ga nazaj poskušal zalaufat je vžgat za sekundo pa spet crknil. Tako ene 3x. Potem je normalno vžgal in sm se pripeljal domov. Če ga zdej spet prižgem ne gori več nobena lučka kot da ni bilo nič in vse spet deluje ok

Morda kdo ve kaj bi lahko bilo predno pridem do servisa in testerja

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
Živjo!

Danes se mi je na citroenu C2 prvič prižgala lučka serv in na enkranu je pisalo eng man system faulty ampak sem se z njim lahko naprej normalno vozil še par minut. Čez 1h ko sem se vozil v hrib domov pa je spet isto napisal popolnoma izgubil moč ter ugasnil.
frown-1.gif
(prokleti francozi)

Ko sem ga nazaj poskušal zalaufat je vžgat za sekundo pa spet crknil. Tako ene 3x. Potem je normalno vžgal in sm se pripeljal domov. Če ga zdej spet prižgem ne gori več nobena lučka kot da ni bilo nič in vse spet deluje ok

Morda kdo ve kaj bi lahko bilo predno pridem do servisa in testerja

kdaj si nazadnje tankal in kje?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Koliko imaš prevoženih, pri meni na peugeotu se je identično zgodilo že 2x na cca. 50k km. Menjava naftnega filtra (ni drago) je vedno pomagala. Je pa res da se mi je vedno to zgodilo po tankanju na Petrolu. Aha sem spregledal da maš bencinarja
redface-1.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
trenutek slabosti...
evil.gif

Če dela normalno in ne kuri kot tank furaj dalje

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
108
63
Velik si napisal ampak do tvojega drugega posta sploh nismo vedeli a je avto dizel ali bencinar.

Jaz bi ga na tvojem mestu priklopil na računalnik in pogledal za kakšno napako gre. Mogoče ga sam premal tišiš. Treba ga je orng tišat pol bojo pa tiste stvari k niso dobr kr same dol odpadle.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
glede na posledično prižgano lučko za okvaro motorja bo zabeležena napaka v spominu motorne elektronike
za Citroena imaš dobrega Krošlja na Rudniku oz. proti Škofljici

lahko je marsikaj, tudi vžigalna tuljava
wink-1.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
glede na posledično prižgano lučko za okvaro motorja bo zabeležena napaka v spominu motorne elektronike
za Citroena imaš dobrega Krošlja na Rudniku oz. proti Škofljici

lahko je marsikaj, tudi vžigalna tuljava
wink-1.gif

mislis da ne bi opazil primankljaj enega bata? saj res da je francoz, ampak vseeno bi prevec treslo
evil.gif

poba je natocil vodo poleg goriva ...

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Avto je biu na testrju in javil 2 napaki. Loputa za zrak in senzor za temperaturo hladilne tekočine.

Napake so pobrisali. Loputa za zrak že nekaj časa javlja napako. Na servisu ne vejo kaj bi.. Naj dam menjat loputo ?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
Avto je biu na testrju in javil 2 napaki. Loputa za zrak in senzor za temperaturo hladilne tekočine.

Napake so pobrisali. Loputa za zrak že nekaj časa javlja napako. Na servisu ne vejo kaj bi.. Naj dam menjat loputo ?

se da zamenjati samo senzor lopute?

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Zaenkrat so samo spucal loputo (baje je bila zapacana). Upam da je težava rešena.

Ko je biu avto priklopljen na tester sem videl na ekranu, da je pod pozicija lopute (al neki tazga) stalno izpisoval neveljavna pozicija med tem ko je pritiskal stopalko za gas. Po njegovem je to OK ?