Avto iz ZDA, v Rijeko ali Koper?

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
Rabim en hiter odgovor..

Ubistvu si bom dal pripeljat en avtomobil iz ZDA, sedaj pa mam na izbiro ali Koper ali Rijeko. Rijeka je 900 dolarjev cenejša, vendar me zanima ali bi lahko nastale kakšne komplikacije, glede na to da bo avto prvo na hrvaškem ozemlju? Bom 2x plačal davek? Do Kopra ali do Rijeke imam isto kilometrov, tako da mi prevoz ne igra neke vloge.

LP, Matej

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
predpostavljam da nameravaš vozilo uvoziti v Slovenijo - tako bi ti priporočal direktno Koper, ker boš najverjetneje vse lahko uredil "na licu mesta" (če greš via Rijeka boš potreboval špediterja, ki ti bo naredil carinsko spremnico iz Hrvaške do Slovenije, nato spet špedicijo iz SLO meje do carinarnice v Sloveniji in seveda carinskega posrednika za carinjnje (tega itak)) - in vsak košta

po mojem tako najbolje direktno v Koper - tam preveriti kateri špediterji ti lahko uredijo stvari (GEFCO, INTEREUROPA, BLG-HARMS, FRIKUS - jih je kar precej)

če pa je vozilo še registirano v ZDA (in ima veljavno zavarovanje) - ajd po cesti kakor hočeš (načeloma ga sme voziti le lastnik) - nato odjava v ZDA - in potem v SLO na carino - sicer glej zgoraj

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik unfuckable pravi:
Rabim en hiter odgovor..

Ubistvu si bom dal pripeljat en avtomobil iz ZDA, sedaj pa mam na izbiro ali Koper ali Rijeko. Rijeka je 900 dolarjev cenejša, vendar me zanima ali bi lahko nastale kakšne komplikacije, glede na to da bo avto prvo na hrvaškem ozemlju? Bom 2x plačal davek? Do Kopra ali do Rijeke imam isto kilometrov, tako da mi prevoz ne igra neke vloge.

LP, Matej

pa povej kako si storil na koncu.
aplauz.gif

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Kolega je uvozil v Hamburg ker je bilo za 1k € ceneje kot v Kp - pa še prevoz od tam je bil samo 200¢€ - premisli in povprašaj še tam

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
ksz...
Ker tudi mene v prihodnosti čaka podoben uvoz, bi prosil za dodatna pojasnila...
Tudi jaz kolebam med uvozom v UK oz. Rotterdam ter direkten uvoz v Koper. Seveda je glavno merilo cena...
Ima mogoče kdo izkušnje s katerim od špediterjev oz. bi katerega posebej priporočili?
Kolikšni približno pa so stroški, da ti špediter porihta vso dokumentacijo, da lahko avto prevzameš? Moj avto bi prišel po sistemu ro-ro...
Lahko mogoče kdo opiše postopek kaj se dogaja, ko avto enkrat pride v pristanišče? Kaj vse je potrebno narediti?
Vsakršne informacije zelo dobrodošle..
Najlepša hvala in LP!

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Kje gledate avte za nakup?

Okvirne cene?

Sem v ZDA, tako da bi lahko v naslednjih parih mesecih malce "osebno" preveril ponudbo
smile-1.gif
.

LP,
PIC

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Avto, ki ga iščem, je v Ameriki bolj redkost., tako da vohljanje za tamkajšnimi cenami verjetno ne bi obrodilo sadov... Sicer glede na porabo in cene bencina v zda bi bil avto kot nalašč za tja...
wink-1.gif

Drugače pa avta ne iščem sam, kupil ga bom od nekega podjetja, ki izvaža avte. Agent že pridno išče primerno vozilo...
En lep snežni pozdrav čez lužo!

B81

22. jul 2007
37.603
10.902
113
cars.com
autotrader.com

za pošto vpiši 60647 in 100 milj (okolica Chicaga) in išči...
Je Slovenec, povezan z američanom, cena v USD + cca 22% in vse skupaj v EUR, pa imaš avto pripravljen za registracijo v Kopru.

Torej 10 000 usd te pride sem kakih 12500 eur.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Obstaja pa potem problem tehnične ustreznosti vozila v državah Eu-ja.
uf-1.gif

Mi smo mogli menjat vse. Luči, vse šipe, varnostne pasove, spremenit elektr. napeljavo.... jeba

Se pa splača. V8 je le V8....
evil.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Obstaja pa potem problem tehnične ustreznosti vozila v državah Eu-ja.
uf-1.gif

Mi smo mogli menjat vse. Luči, vse šipe, varnostne pasove, spremenit elektr. napeljavo.... jeba

Se pa splača. V8 je le V8....
evil.gif
Za ker avto?
Ena je kupila Volvota S80 V8 AWD in je mogla menjati samo žmigovce (ker v US žmigajo rdeče namesto oranžno/rumeno) in pa kasneje je še števce ker jo je motilo, da je vse v miljah in galonah.
Nobenih šip, varnostnih pasov

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
s tistim slo amerikancem imajo občasno naši težave, vsaj koker sem na A.comu bral. so pa ze marsikaj prebrali.