Avto do 500 Eur

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Z vsakim prodajalcem se da pogajat za ceno.
Oldtimer ga za celo leto stane 100€, kar je smešno poceni in to je krasno vozilo.

Se ziher bolje pelje kot truga iz tvoje garaže.
wink-1.gif

Oldtimer ga za celo leto stane 100 EUR - no, ajde, 200 - 90% popusta na obvezno zavarovanje, 80% popusta na cestnino... ampak samo ce ima se eno, ne-oldtimer vozilo... In si clan oldtimer kluba, ter imas uradno oceno in knjizico, da je avto oldtimer (nekaj o tem pa celo vem, poglej mojo garazo.press)

In ne, doker je zavarovan ga lahko vozis kjerkoli, ni omejitve, da je samo na in z meetinga.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
O hvala za informacije, tega res nisem vedela. Le kako mi je uspelo zrihtati vse za svoje vozilo brez tebe
confused-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
O hvala za informacije, tega res nisem vedela. Le kako mi je uspelo zrihtati vse za svoje vozilo brez tebe
confused-1.gif

Nimam pojma, glede na to, da cloveku ki isce avto za 500 EUR predlagas starega BMWja, in nabijas o tem, da ga lahko registrira kot oldija?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Tale citat
Citat:
nikjer ni omenil da hoče oldtimerja pač pa vozilo
je last uporabnika Roberto in ne moj, torej nisem nikjer omenila da je oldtimer. In zaradi tega citata se je tema odvila v temo o starodobnikih. Jaz sem samo dodala da bi ga kot oldtimer avto stal zelo malo, nikjer pa nisem razpravljala o tem, samo odgovarjala sem, itak pa je predlagani avto za to premlad.

Naj se zdaj še kdo spotakne ob Accente, Petke, Sunny-je ipd... čudno da se zmeraj pri meni zatakne.

LP

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
pa saj sem ti že enkrat obrazložil zakaj se pri tebi zatakne. ker ti nekdo iz dolgčasa, hudobije, firbca,..., vrže kost, ti pa navališ ko pitbul in ponavadi sledi 2-3 strani smeha
wink-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
To je meni čisto jasno, ampak to je tudi moja vržena kost
wink-1.gif
.

Tako kot je kost vrgel avtor posta ki se je na Alter registriral samo za to
smile-1.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Torej, po tvoje je najboljša opcija, da se vsi vozimo v starih BMWjih?
dej mi napiši koliko tvoj žre na 100km. Včasih ( okvirno do letnika 95) je veljalo, da so BMW zelo požrešni.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Tud kaka Škoda Felicija se zna dobit, pod 500€ in lepo ohranjena.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Moj glede na to da je avtomatik in 2.5 motor kuri cca. 12l/100km, kar je dosti ni pa grozno veliko, je pa samo kakšna 2,5l več kot kakšna Astra s povprečnim motorjem.
Neka 316 ima verjetno čisto luštno porabo.

Nisem rekla da je to najboljša opcija, nudi pa zelo veliko za svoj denar, kljub starosti.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
Sory, četudi si fan BMWja ne moreš nekemu laiku predlagat 20+ let starega BMWja in ga zagovarjat z razumnimi argumenti!
stupid-1.gif

Če že začnemo z oglasom ima tam napačen podatek o KM, ker ti letniki E30 serije dvomim da so imeli 75 KM, prej 75kW. Koliko te stane zavarovanje (če si voznik začetnik) za tak motor mi ni potrebno pojasnevat - in nekdo ki išče avto DO 500 EUR mu tudi to nekaj pomeni. Poleg tega so zaradi "redkosti" tovrstnih vozil cene rezervnih delov precej visoke - in za nekoga ki kupuje avto za DO 500 EUR ni vseeno če stane zavorna ploščica 20 EUR ali pa 30 ...

Aja glede vožnje, BMW E30 se vozi malce bolje kot golf 2 (pa ne v zasnežen hrib), ampak se ne more primerjati z novimi vozili, ki so prišla na trg v prvi polovici 90 let .. jasno razen tega da je BMW!
evil.gif

Torej pri vozilu do 500 EUR s čimmanjšimi stroški se pogleda za avtom razreda "mala vozila" z razumno majhnim motorjem in čimveč uporabne opreme ter čimmanjšo starostjo.

Moj predlog gre v smeri VW Polota, Seat Ibize. Škode Felicia oz. če je potreben večji prostor bi glasoval za kakšen Ford Mondeo oz. pač na splošno za vozila ki so bila razvita v začetku 90h let in ne kasneje.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
kuri cca. 12l/100km
hysterical-1.gif

Človek kupuje avto za 500€ ker ga rabi. Ti pa misliš da bo v enem mesecu in pol dal tolk za bencin kot je dal za avto.
bonk.gif

Napisala sem da ima MOJ porabo tolikšno na račun močnega motorja in menjalnika, neka 316 pa ima verjetno normalno porabo.

Ne moreš primerjati porabe pri 172 konjskih močeh ali 90
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Moj glede na to da je avtomatik in 2.5 motor kuri cca. 12l/100km, kar je dosti ni pa grozno veliko, je pa samo kakšna 2,5l več kot kakšna Astra s povprečnim motorjem.

Nisem rekla da je to najboljša opcija, nudi pa zelo veliko za svoj denar, kljub starosti.

Moja astra 1,6 s 100 konji (menda je to povprečni motor) porabi (meni) 7 litrov.....pri normalni vožnji...da se pa dam še šparat..pol bi prišel tudi na 6 ampak mi se za dober evro ne da.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Vprašanje kolk je takšnih BMW-jev za razne rezervne dele? Verjetno je vseeno več cliov in podobnih jajčk, če že kaj crkne.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Moja astra 1,6 s 100 konji (menda je to povprečni motor) porabi (meni) 7 litrov.....pri normalni vožnji...da se pa dam še šparat..pol bi prišel tudi na 6 ampak mi se za dober evro ne da.

Prijateljici 1.6 Astra kuri konstatno 9,5

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.102
4.071
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ce bi ta prijateljica vozila takega BMWja, bi ji verjetno tudi kuril konstantno 15
grims-1.gif

Nope, bi bila verjetno sedaj že na Astri .. ker bi ob prvem deževju letela iz ovinka in od BMW oldtajmerja ne bi ostalo nič!
cheer.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Vprašanje kolk je takšnih BMW-jev za razne rezervne dele? Verjetno je vseeno več cliov in podobnih jajčk, če že kaj crkne.

Ogromno, na bmw forumu najdeš vsaj 10 ljudi, ki imajo najmanj 5 e30 v delih.