Avto do 1500 eur - za nekaj let ?

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
728
75
28
Rabim ideje, nasvet...kupuje se avto za obdobje cca 3 let, s katerim bo cimmanj stroskov (pustimo bencin in zavarovanje) poceni popravili deli..če pride do tega in da dela...
nekako je izbor (klima, 1.lastnik, 2x vreča) delalo se bo cca 40-50km na dan..
izbor nekako tak:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8092069&show=1&avto=Volvo%20S40%201.8%20Premium
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8004046&show=1&avto=Opel%20Vectra%20CDX%201.8i%2016V
http://www.avto.net/_AVTO/ad.a...rde%201.6%2016V
http://www.avto.net/_AVTO/ad.a...16V%20Exclusive

lahko je kaj podobnega(znamka ni pogoj - vazno da dela pa da ne bo imel velikih stroskov), zgornja meja je res 1500 € , letnik je lahko tudi kak starejsi ce je preverjen voz
smile-1.gif

hvala za pomoc

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Od teh, ki si jih podal, je najboljša izbira Renault Laguna. Motor zanesljiv, s karoserijo pa tudi ni nekih problemov. Pa pelje se tudi lepo.

Če je človek res prvi lastnik in ima realne kilometre, se splača iz pogledat.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Se strinjam, motor K4M v tem avtu je eden boljših agregatov nasploh. Pred nakupom naj kvečjemu preveri stanje izpušnega kolektorja (radi pokajo).

Materiali v notranjosti znajo biti relativno zmatrani, pozor na prednje žarmete, ki postanejo motni in svetilnost pade pod nivo uporabnosti. Po fotografiji sodeč se mi zdi, da so kar ok.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Moj glas gre tud za Laguno pa čeprav nism reno fan...

BTW: Sam sm šu gledat Carismo, tip objavu 1.6 na netu pridem ke avto pogledam - sprobam in zamal dam aro... še sreča da sm bil pozorn... 1.8GDI
13.gif

Ata reku, Ja veste to je vnuk dal gor
17758-icon_confused.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Sej 1,8GDI je fajn. Dokler ne crkne visokotlacna bencinska crpalka =).

Jaz bom enega prodajal v kratkem. Pomoje za okoli 700 EUR

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sej 1,8GDI je fajn. Dokler ne crkne visokotlacna bencinska crpalka =).

Jaz bom enega prodajal v kratkem. Pomoje za okoli 700 EUR

GDI je itak boljši motor. Je pa bencinska pumpa edino sranje, ki ga lahko pri tem imaš. Kar je pri tej starosti vozila strošek večji od vrednosti avtomobila ali pa tam nekje enak (~1000eur za novo na pooblaščenem servisu). In to je razlog zakaj sem napisal 1.6 motor.
smile-1.gif

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
če že potem dam tud jest glas za laguno!
sem spremlju ene 5 let kako je kolega zlorablju v najhujsem pomenu(naloženo ene 400kg pa po brezpotjih redno 1x na mesec)

pa je mislm da doživela okol 250K km preden je začel malenkosti menjat..končniki...zadnji lonec take stvari

uglavnem sem resno anti renault ampak lagno je za vzet!
zmaga.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
mazda premancy je bila dolga leta v statistiki med najmanj pokvarljivimi,..
glasujem zanjo,..
b

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
728
75
28
Iskreno sem tu mrzel...sicer verjamem da se za jurja dobi tud solidna zadeva...tud men je trenutno v tem cenovnem ki je res max 1500 raje manj laguna najbolj ok videti...sicer pa res ni neki važno lahko je tud kaj manjšega...je pa merilo res prvi lastnik pa preverjeno pa da ni podrt...da bo dečko mel vsaj tri leta načeloma mir koke se da največji meri..tako itak neves kaj je lahko...se pr novemu ne
Sem odprt se za kak predlog potem pa ene dva tri v ožji krog pa u akcijo
Hvala

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Jest ti dam mojga puntiča, kilometrov je 80000 letnik 2002. Ima ABS, klimo in dve vreči, gor so nove zimske gume. Če ga dam pošravfat (beri servis klime in podobne stvari) je cena 1200, če to opraviš ti je cena 1000.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mazdo ti prodaja diler, Laguno privat. Večja šansa za realne kilometre, poleg tega jih ima laguna manj... Laguna mora opraviti veliki servis drugo leto (če se je delal na 5 let zaradi starosti). Drugače je interval 120kkm/5 let, kar je preje. Preveri leto menjave, domnevam da je 2013...

Nazadnje urejeno:

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Tole Laguno (http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8059492&show=1&avto=Renault%20Laguna%20Concorde%201.6%2016V) poznam, prodaja znanec, starejši možakar.

Je sigurno prvi lastnik in kilometri so realni. Avto ni bil nikoli razbit. Bil je redno servisiran in skoraj vedno parkiran v garaži.

Kakšno leto nazaj je menjal izpušni kolektor (sem mu ga še jaz pomagal iskati), približno eno leto nazaj je tudi imel veliki servis + zamenjane ventile in brušeno glavo, ker je odletela jermenica zobatega jermena (napaka v materialu).

Kar se tiče pomanjkljivosti ... lušči se barva na zgornjem delu armaturke in na zadnjih obrobah se pojavlja malce rje.

Overall priporočam.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Če je to res, zna bit stvar top nakup za svojo ceno. Poleg tega je avto še iz naših koncev (Primorska), kar pomeni nekajkrat boljše ohranjeno podvozje, ker ni načeto od soli.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Kva pa kaj takega?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8081160&show=1&avto=

Jaz tudi iščem nekaj dobrega za okoli jurja. Se teli boxerji dobro obnesejo?

@Crash... sem gledal zanč enega Balenota awd pri Vugi v Novi Gorici. Ne moreš verjet, kako je to lepo podvozje. Pa skoraj 300k km na števcu. Res so fajni avtomobili v vaših koncih!

Nazadnje urejeno:

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Če je to res, zna bit stvar top nakup za svojo ceno. Poleg tega je avto še iz naših koncev (Primorska), kar pomeni nekajkrat boljše ohranjeno podvozje, ker ni načeto od soli.

Avto je iz Cerknega, tako da "nesoljen" ravno ni bil. Je pa možakar lepo skrbel zanj, ga redno pral in ga imel v ogrevani garaži.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.249
4.809
113
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Citat:

Avto je iz Cerknega, tako da "nesoljen" ravno ni bil. Je pa možakar lepo skrbel zanj, ga redno pral in ga imel v ogrevani garaži.

Pa dobr, saj ne kupujete več Yugotov, ki so res gnili če jih nisi dal dodatno zaščiti...

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Jest ti dam mojga puntiča, kilometrov je 80000 letnik 2002. Ima ABS, klimo in dve vreči, gor so nove zimske gume. Če ga dam pošravfat (beri servis klime in podobne stvari) je cena 1200, če to opraviš ti je cena 1000.

Podobne stvari? Kaj točno? Mene bi mogoče zanimal nakup.
Lahko tudi na ZS kakšno sliko in podrobnosti.

Palcek

Fizikalc
15. dec 2007
728
75
28
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Citat:

Pa dobr, saj ne kupujete več Yugotov, ki so res gnili če jih nisi dal dodatno zaščiti...

ja lastnik je res starejsi gospod, po tel vse lepo povedal razlozil..mu je kar malo žal da more prodat ker je dosti dal vanj v zadnjem letu a tako pride, se mi zdi da je kr ''navezan'' je pa ze po glasu sodec da je res tko kot pise in pravi...ga bova sla pogledat verjetno v ponedeljek