Avto alarm

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
hja, kaj zdaj za koga pomeni normalen alarm..verjetno ima več opcij za ponudit.

Meni je bil pogoj (VW) da deluje alarm na isti daljinec kot je že od avta (torej brez dodatne šare zraven), hkrati mora izklopit alarm tudi takrat ko odkleneš samo prtljažnik (posebej gumb na daljincu).

Z nadzorom notranjosti, posebej napajanjem je prišlo z montažo 300 EUR. (ker je moral zmontirat še nek com-bus...če komu kaj pomeni...drugače bi bilo nekaj čez 200).

I

Izbrisan uporabnik 3287

Jaz sem dal 423. tisoč in ena funkcija. mi je vseč, da ne piska za vsak k.urac. imel na enem avtu alarm, ki je piskal, če se je tovarnjak mimo peljal (bil na avtocesti na velikem parkingu). Ko je bil pa avto parkiran pred trgovino in se je en [cenzura] počil vanj (ko je šel z parkinga je zadel v moj avto in vlekel od prvih vrat do konca avta. Vdrto po celi dolžini (za cca 2 cm), alarm se ni oglasil. pa je bil alarm doplačan, ko sem kupoval avto (novega). Takrat je bil avto star cca en mesec.

com bus (če se ne motim) priklopil ti je alarm na obstoječi ključ (daljinec)

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
ksz

Dva kolega sta dala montiratna avto TOLE ob tovarniškem alarmu,
že sama nalepka na zadku avta naj bi bila zadosten razleg da se avta ne bodo lotili zaenkrat vse BP.
Pa oba sta montirala na Passata.

Je pa res, da če je interes ti odpeljejo avto pa tud če maš pittbulla v njemu
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Pri meni se ne gre toliko za to, da avtomobila nekdo ne bi odpeljal, ampak da se izognem "priložnostnim" tatičem, ne tistim, ki bi načrto vlomili, ali pa imeli namen odpeljati avto, itak imam takega, ki ni zanimiv za izvoz v bosno
wink-1.gif

Imam pa avto ves čas zunaj, ker ni garaže, in se lahko prec zgodi, da bi kak pijanček al pa junky poskusil srečo in šel iskat kak euro v avto, seveda na silo
smile-1.gif

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.237
25
48
Potem se pa ne sekiraj da ti ga bo kdo ukradel.
Če ni VW Golf al Passat ni bojazni... to daš gor neko utripanje ko ga daljinsko zakleneš da misljo da maš alarm in maš mir
wink-1.gif

Vrjeli ali ne meni je mehanik ponesreč prek računalnika izklopil alarm in to že 2 leti pa me nč ne mot, popust pr kasku mi pa še vedno upoštevajo.
grin1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Meni je bil pogoj (VW) da deluje alarm na isti daljinec kot je že od avta (torej brez dodatne šare zraven), hkrati mora izklopit alarm tudi takrat ko odkleneš samo prtljažnik (posebej gumb na daljincu).

Z nadzorom notranjosti, posebej napajanjem je prišlo z montažo 300 EUR. (ker je moral zmontirat še nek com-bus...če komu kaj pomeni...drugače bi bilo nekaj čez 200).

No sej to je to potem. Bi tudi jst potreboval tisti com-bus dodatek, da dela z default zaklepanjem.
Hvala!! No nekje 300€ sem tudi sam računal, da bo vrjetno treba dat.

Drugač si zadovoljen? Se kej brezveze oglaša:)? Si ga kej testiral kaj mu moreš nardit, da se oglasi (zibanje, rukanje, da potegneš za kljuko, če je okno odprto pa greš z roko noter...)?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Saj se ne sekiram, da bi kdo ukradel. Sekiram se, če se bo kak pijanček al pa junky odločil, da malce pogleda v avto, če imam kje kak euro, ker imam avto vedno zunaj, nimam garaže.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
sploh se ne ve da obstoja. Marsikateri avto mislim da že ima ta com-bus, tako da ga ni potrebno dodatno vgrajevati.

(jaz sem pri njih dal delat el. blokado motorja...in ker sem bil takrat zadovoljen, sem nato peljal še drug avto tja).

I

Izbrisan uporabnik 3287

Ne vgrajuje je com bus (ali kakorkoli ze), ampak se doda dodaten priklop na njega.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
ja, pri nas
potem pa pogledaš na UK ebay je pa ista zadeva tko 50EUR s PTT; samo da ni original...tako sem sam vgradil v passata 2001, da mi delajo stikala na volanu, enako ALPINE

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

alarme sem za kruh montiral 7 let
zakon je še vedno META SYSTEM
če imaš CAN BUS avto od l. nekje v VAG grupi 2000 naprej, sam bere odpiranje vrat in deluje tudi na originalni daljinec.Če odpreš direknto s ključem, se sproži alarm, kar je zakon, saj se v VWje vdre tako, da se potegne ven ključavnico in obrne plastiko v enoti v vratih, kot to stori ključ - in VOILA; original VW alarm se ugasne, butasto res
potem prekodirati vstopno login kodo pri VAG grupi - to počne RSR motorsport, da se ne da poflashati ECUja preko OBD 16 pinskega priključka
potem pa še premontaža 16pinskega diagnostičnegapriključka, zadnjič kliče ena stranka"ej, na X6 se mi ne poveže tester." potem pa kliče čez 15 minut, da je priključek na standardni lokaciji "fake" in sploh nima kablov zadaj in da ga je lastnik prestavil na skrito lokacijo :D

treba je vedet: pol avtov se odpelje s flašanjem ECUjev ali kopijo originalnega ključa
Iz avta vam pa tako ali tako poberejo vse, alarm gor ali dol

I

Izbrisan uporabnik 3287

Neoriginalne stvari ne kupujem. Se kaj montiras ali si opustil?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
Na originalu pa ugotovijo luknjo preden pride masovno na trg. Nekako mi bolj diši alarm brez vsake oznake. Naj vsaj tuhta kaj mu je lastnik nastavil.

I

Izbrisan uporabnik 3287

To sem napisal za akustiko (omenjen je kabel z ebaya).

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

če imaš CAN BUS avto od l. nekje v VAG grupi 2000 naprej, sam bere odpiranje vrat in deluje tudi na originalni daljinec.Če odpreš direknto s ključem, se sproži alarm, kar je zakon, saj se v VWje vdre tako, da se potegne ven ključavnico in obrne plastiko v enoti v vratih, kot to stori ključ - in VOILA; original VW alarm se ugasne, butasto res
Tole se lahko vklopi že na original daljinskem zaklepanju.
zmaga.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:

Tole se lahko vklopi že na original daljinskem zaklepanju.
zmaga.gif

ČAKAM NAVODILA ZA VCDS:)
na zgornjega: sem opustil montaže, zaenkrat:)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
saj se v VWje vdre tako, da se potegne ven ključavnico in obrne plastiko v enoti v vratih, kot to stori ključ - in VOILA; original VW alarm se ugasne, butasto res

Imam to izkušnjo
crazy1.gif
, k sreči je avto ostal na parkirišču. Sem pa potem dal vgradit el. blokado motorja (tisti roč na volanu, je pa itak odstranil za keks)....pa seveda...odstranil to hebeno ključavnico na vratih!

za ta 'drugi' avto se je vgradil alarm, ki ga prej ni imel.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
"dos" program VDSpro in COMport kabel potrebuješ in potem dostopaš do eeproma,
kjer spremeniš par bitov.
Isti postopek, kot za upravljanje oken na daljinca.

za točne naslove in bite, moram pogledat v arhiv, dopišem

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.599
483
83
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
"dos" program VDSpro in COMport kabel potrebuješ in potem dostopaš do eeproma,
kjer spremeniš par bitov.
Isti postopek, kot za upravljanje oken na daljinca.

za točne naslove in bite, moram pogledat v arhiv, dopišem

aha, ker okna sem že "pohekal" pred leti:)

THX